PDA

Zobacz pe³n± wersjê : III liga ma³opolsko -¶wiêtokrzyska

Unia
06-29-2008, 13:16
Teraz to chyba tutaj nale¿y pisaæ. ;)

Sezon 2008/9 III liga ma³opolsko - ¶wiêtokrzyska.

1.Hutnik Kraków
2.Naprzód Jêdrzejów
3.Wierna Ma³ogoszcz
4.Unia Tarnów
5.Dalin My¶lenice
6.LKS Nieciecza
7.Garbarnia Kraków
8.Glinik/Karpatia Gorlice
9.Puszcza Niepo³omice.
10.Czarni Po³aniec
11.Lubrzanka Kajetanów
12.Neptun Koñskie
13.Orlicz Suchedniów
14.Piaskowianka Piaski
15.Pogoñ 1945 Staszów
16.Granat Skar¿ysko-Kamienna

pogrubione, te które co¶ dzia³aj± kibicowsko, s³ysza³em tez co¶ o czarnych Po³aniec, ale to chyba epizod.
Pi³karsko narazie nie mam bladego pojêcia jak to siê u³ozy. Mam tylko nadzieje, ¿e Unia wywalczy awans. ;) Nawet mo¿e byæ ciekawie. ;)

el_
06-29-2008, 13:46
Nie wiem dok³adnie jak graj± wszystkie dru¿yny, ale jestem prawie pewien, ¿e w walce o awans bêd± siê liczy³y 4 nastêpuj±ce zespo³y:
- Hutnik Kraków
- Unia Tarnów
- LKS Nieciecza
- Czarni Po³aniec

KSD4
06-29-2008, 17:11
jezeli znacie jakies zmiany kadrowe w zespolach owej ligi to prosze o info. narazie w dalinie doszlo do zmiany tranera jak pisze na stronie glownej futbol.org, najprawdopodobniej odejdzie trzech zawodnikow juz teraz: hejmo dyrcz oraz rapacz. o wzmocnieniach narazie nic niewiadomo pzdr

tur64
06-30-2008, 09:45
Nie cieszy³ bym siê zbytnio na miejscu Dalinu znowego trenera.Owszem teoretyk to on jest bardzo dobry i treningi prowadzi ciekawe,ale je¶li chodzi o zestawienie dru¿yny na mecze to bywa³o nieciekawie.

KSD4
06-30-2008, 14:09
teraz Dalin praktycznie bedzie gral w myslenickim skladzie bowiem oprocz wychowankow w klubie zostali tylko dlugo grajacy szuba, bracia drobni i podpora druzyny raczka, najprawdopodobniej jeszcze do druzyny MOE wisly k. dchodzi wojciech cygal, ktory aktualnie przebywa na testach, postawienie teraz na mlodych i obiecujacych zawodnikow za pare lat na pewno przyniesie korzysci pzdr

WKS WAWEL 1990
06-30-2008, 14:12
Unia, Hutnik, Nieciecza to wed³ug mnie najsilniejsze ekipy w tej lidze. Du¿o namieszaæ mog± Puszcza, Garca i Po³aniec.

Dlaczego nie ma Mogilan. Przecie¿ podobno zwyciêzca 5 ligi mia³ bezspo¶rednio wej¶æ do 3 ?

betson
06-30-2008, 14:20
Podobno jest nieciekawie, ale mam nadziejê, ¿e z biegiem czasu bêdzie coraz lepiej. Szkoda, ¿e Dyrcz odszed³. Wydaje mi siê, ¿e w tym my¶lenickim sk³adzie nic nie nawojujemy. Przyda³by siê jaki¶ lewy obroñca, bo je¿eli Wojtek odejdzie, to prawdê mówi±c nie ma cz³owieka na t± pozycjê. Wa¿ne, ¿e ju¿ Rapacza nie ma. xD

Unia
06-30-2008, 14:24
Czemu z 5 ligi mieliby wej¶æ do 3? To by³oby za du¿e zamieszanie! Ju¿ bara¿e do 2 ligi by³y pewnym uk³onem w stronê by³ych 4 ligowców. Nie ma co mieszaæ, zespó³ z 5 ligi nie radzi³by sobie wogóle w nowych rozgrywkach.

WKS WAWEL 1990
06-30-2008, 14:28
Sk±d ty to wiesz, ¿e by sobie nie poradzi³ ? Przecie¿ aktualna 3 liga to tak jakby 4 liga, a wej¶cie z 5 ligi do 3 da³oby awans jaki¶, a tak to Mogilany wesz³y do 4 ligi, która jest taka sama jak± by³a 5 w ubieg³ym sezonie, czyli graj± prawie w tej samej lidze, tylko z innymi zespo³ami :). Przynajmniej jaki¶ bara¿ powinien byæ, to jest moja opinia.

bialozielony
06-30-2008, 16:31
Sk±d ty to wiesz, ¿e by sobie nie poradzi³ ? Przecie¿ aktualna 3 liga to tak jakby 4 liga, a wej¶cie z 5 ligi do 3 da³oby awans jaki¶, a tak to Mogilany wesz³y do 4 ligi, która jest taka sama jak± by³a 5 w ubieg³ym sezonie, czyli graj± prawie w tej samej lidze, tylko z innymi zespo³ami :). Przynajmniej jaki¶ bara¿ powinien byæ, to jest moja opinia.

W³a¶ciwie to masz racje , bo przecie¿ Mogilany , by³y tylko jedn± ligê za 4 . A skoro z IV ligi mo¿na by³o awansowaæ do nowej II (3 ) to dlaczego Mogilane za zajêcie 1 miejsca w³a¶ciwie zosta³y w miejscu ?? (bo graj± w nowej IV która i tak jest 5 szczeblem rozgrywek , krótko mówi±c jest to bardzo nie fer .

KSD4
06-30-2008, 17:00
Dalin nie bedzie sciagal zadnych zawodnikow chca grac myslenickim skladem ja to rozumiem... pare lat temu tak bylo i dosyc dobrze sobie radzili... zaczely sie transfery krakowskich zawodnikow i potem spadek do 4 a potem do 5 ligi, jezeli inwestuje sie w trenowanie modziezy (a takiego rocznika jak '89 nie bylo dawno- mistrzostwo krakowa w hali, 3 m. w MLJ) to trzeba im dawac szanse, obroncy sa dziku, pipi, makaron, marchewa, drobny bedzie, moskal, nie powinno byc zle ;) dobrze ze udalo sie zatrzymac w skladzie raczke z ktorym Dalin sie porozumial, ale nie wiem co z szuba- ale pewnie zostanie bo to kapitan i ikona tej druzyny pzdr

Unia
06-30-2008, 17:26
Na 18 zespo³ów, które gra³y w IV tylko 6 gra w nowej III lidze! Jakby doda³o siê jeszcze 4 5 - ligowców (2 z ma³opolski i 2 ze ¶wietokrzyskiego (je¿eli tam wiecej grup nie ma ?) )... to jeszcze mniej zespo³ów by siê za³apa³o. Nazywa siê III liga i co z tego, ¿e naprawdê jest IV? jak jest to inna liga, nowa, wieksze wymagania, wiêksza konkurencja! nie p³akaæ ;)

ojrus
06-30-2008, 23:35
Ciekawi mnie ta liga, mo¿e byæ bardzo ciekawie, pod wzglêdem pi³karskim jak i kibicowskim, moze kto¶ wrescie zawita do Tarnowa:D

Unia
07-01-2008, 14:22
Ciekawi mnie ta liga, mo¿e byæ bardzo ciekawie, pod wzglêdem pi³karskim jak i kibicowskim, moze kto¶ wrescie zawita do Tarnowa:D

Trzeba odnotowaæ, ¿e na Pucharze Polski zawitali, mam nadzieje ¿e w kolejnej rundzie Unia trafi np. na Resoviê.
Jestem przekonany, ¿e Hutnik i Naprzód zawitaj±, Glinik wiadomo przyjaciele, reszta w±tpiê...

Uniê opuszcza Tomasz Libera, znakomity bramkarz, swoj± karierê ma kontynuowaæ na Cyprze! Zagra za niego Miros³aw Maj, bramkarz- ostatnio Siarki Tarnobrzeg, wcze¶niej Stali St. W. , KSZO, Nidy... Na razie kontrakty na 5 lat podpisali m³odzie¿owcy, w tym czê¶æ juniorów, którzy grali w MLJ. Wiêkszo¶æ zawodników ma zostaæ, ale na pewno jakie¶ zmiany bêd±. Odejdzie Ryñski (powrót do KSZO), ¯aba oraz Popielowie, co mnie osobi¶cie cieszy.

KSD4
07-02-2008, 14:58
z tego co wiem wczoraj odbyl sie pierwszy trening pilkarzy dalinu z nowym szkoleniowcem, trener orlowski zapewne przedstawil plany zwiazane z przyszlym sezonem oraz okresem przygotowawczym, ale narazie chyba nie wiadomo czy druzyna wyjedzie na jakis oboz, czy skonczy sie na dochodzeniowce. Praktycznie pewne jest juz przejscie mlodego dzika do druzyny MOE wisly k., ma to byc prawdopodobnie roczne wypozyczenie z opcja kupna po tym okresie. Co do szans Dalinu w tej lidze... hmm mysle ze w takim skladzie jaki teraz mamy z nowym trenerem, mlodymi zawodnikami Dalin moze wiele namieszac ale raczej nie bedzie zaliczany do grona faworytow do awansu... cieszy to ze w klubie zostaje kapitan druzyny marek szuba oraz podpora i glowny rezyser gry wojciech raczka ;) jezeli bede wiedzial cos na temat sparingow to oczywiscie podam info :) a co wy myslicie betson, lysybyk, bialozielony? a jak ida przygotowania w innych druzynach? pzdr

ojrus
07-02-2008, 23:31
Unia sci±ga zawodnika z Tuchovi: Pawe³ Kafel

bialozielony
07-02-2008, 23:37
Nie mam dok³adnych informacji co na bie¿±co dzieje siê w klubie , do rozpoczêcia sezonu jeszcze ponad miesi±c .Obecny sk³ad Dalinu nie jest ostateczny gdy¿ do koñca okresu transferowego jeszcze daleko . Póki co cieszy mnie chêæ pozostania w klubie R±czki i Szuby ale najbardziej cieszy mnie zmiana trenera , co z pewno¶ci± sprawi ze nie bêdzie uk³adów typu „kolega gra a lepszy siedzi na ³awie. My¶lê ze póki co dobrze siê dzieje i wszystko idzie w dobrym kierunku . Nowa III liga wydaje siê znacznie mocniejsza ni¿ w poprzednim sezonie i o wysokie miejsce bêdzie o wiele trudniej ni¿ w sezonie 07/08 . Na pewno bêdzie ciekawie a Dalin nie bêdzie ch³opcem do bicia i z pewno¶ci± poka¿e siê z dobrej strony . Du¿a strat± jest przej¶cie Wojtka Cygala do m³odzie¿owej dru¿yny Wis³y Kraków , bo to naprawdê ¶wietny zawodnik wk³adaj±cy wiele serca do gry . Trzymam kciuki by jego losy w zespole bia³ej gwiazdy potoczy³y siê lepiej ni¿ Grze¶ka ¯u³awinskiego w Cracovii . ¦wietnie w tym sezonie grali juniorzy , my¶lê ze M.Górecki na dobre zadomowi siê w kadrze Dalinu , ten ch³opak ma smyka³kê do strzelania goli i Dalin mo¿e mieæ z niego bardzo du¿y po¿ytek .Przed zbli¿aj±cym siê sezonem ? póki co jestem realist± i wierzê ze wstydu nie bêdzie ,wielkich wymagañ nie mam i na awans jednak nie liczê , bêdê zadowolony je¶li bia³o-zieloni bêd± uznawani za czo³owy zespó³ ligi ,z którym ka¿dy nawet faworyt bêdzie siê liczy³, a wysokie miejsce w tabeli zweryfikuje boisko , krótko mówi±c liczê na dobr± pi³kê w My¶lenicach ..
Moi faworyci do awansu to : Hutnik , Naciecza i Naprzód .
Miejsce Dalinu 4-7
W³a¶ciwie to trudno typowaæ które miejsce mo¿e zaj±æ Dalin , gdy¿ zbli¿aj±cy siê sezon , jest niemal dla wszystkich zespo³ów zagadk± , dosz³o do po³±czenia ligi ze ¶wiêtokrzyskim i patrz±c na dru¿yny z tego ragionu , nie pamiêtam by z kim¶ poza Pogoni± Staszów (za czasów 3 ligi , bia³o-zieloni kiedykolwiek grali

cewnik
07-03-2008, 16:54
Piaskowianka nie wype³ni³a licencji i nie zagra w III lidze, wiec oby na to miejsce wesz³a Alwernia!

Unia
07-03-2008, 19:00
Piaskowianka nie wype³ni³a licencji i nie zagra w III lidze, wiec oby na to miejsce wesz³a Alwernia!

raczej Korona II Kielce.

KSD4
07-04-2008, 20:02
rowniez wyzdaje mi sie ze beda to rezerwy korony, gdyz piaskowianka jest z grupy swietokrzyskiej i ktos z tamtego regionu zapewne ja zastapi... ale mysle ze jakas szansa na awans alwerni jest;) pzdr

SergioRamos
07-04-2008, 21:29
W Puszczy zmiany kadrowe wygl±daj± nastêpuj±co:
W Niepo³omicach prawdopodobnie zobaczymy na nowy sezon Zubela(Bocheñski), Morawskiego(Go¶cibia), Rapacza(P³omieñ), testowani bêd± równie¿ m³odzie¿owcy z kilku klubów m.in Filipowski i Zajda (obaj Górnik Wieliczka). Sprawa z m³odzie¿owcami jest i bêdzie pewnie jeszcze d³ugo otwarta poniewa¿ w nowej III lidze jest wymóg ¿e ma graæ ich trzech + plus minimum trzech na ³awce.
Je¶li chodzi o ubtyki to nie ma jeszcze tutaj ¿adnych oficjalnych wie¶ci ale na ''wylocie'' s± m.in Atanascovic, Mazur, Kwieciñski i Najder.
Na szcze¶cie zostan± najlepsi zawodnicy w zesz³ym sezonie, Dutka, Kmak, Filipczak, Kostera, Kusia i Bernas
W miare z tym jak rozpocznie dru¿yna treningi bêdê informowa³ o innych zmianach kadrowych

cewnik
07-05-2008, 01:24
oby¶my to byli my ;)

lysybyk
07-08-2008, 11:27
[QUOTE=lysybyk;44957]Dowiadujê siê od Was KSD4 i bia³.ziel.¿e m³ody Cygal jest testowany w MOE Wis³y ,potwierdza siê moja opinia o hajduku ¿e to ¿aden trener skoro nie dawa³ mu wiêcej szans,spieprzy³ druga kolejkê po przez trzymanie na ³awie w³a¶nie cygala ,adka ,marchewy czy moskala a ustawianiach np na lewej dzika raz ¿e to nie pozwala³o sie im wszystkim pi³karsko rozwijaæ dwa ¿e wp³ywa³o to na ich psychikê i gra nie zawsze by³a najlepsza.teraz musz± siê wzi±¶c do solidnej roboty przede wszystkim ka³at i muny.oraz oczywiscie ca³a reszta bêdzie rzeczywi¶ci brakowa³o lewego obroñcy wojtek siê ¶wietnie zapowiada³ ja widzia³bym tam makarona.napewno nie dzika on jest typowy dobry obroñca srodkowy.
Ale mamy teraz Or³owskiego s³yszalem o nim wiecej pochlebnych opinii ,nigdy wiêcej w dalinie hajduka i nikomu takiego trenera nie ¿yczê nawet Goscibi.

cewnik
07-08-2008, 14:44
jest ju¿ terminarz - szkoda, ¿e nie ma tam Alwerni...

Puszcza93
07-08-2008, 14:52
podaj link do terminarza

ojrus
07-08-2008, 16:02
Kolejka 1 9-10 sierpieñ
Neptun Koñskie - Lubrzanka Kajetanów
Hutnik Kraków - Granat Skar¿ysko-Kamienna
Naprzód Jêdrzejów - Dalin My¶lenice
Pogoñ 1945 Staszów - UNIA TARNÓW
LZS Nieciecza - Czarni Po³aniec
Puszcza Niepo³omice - Wierna Ma³ogoszcz
Orlicz Suchedniów - Garbarnia Kraków
Glinik/Karpatia Gorlice - Korona II Kielce

Kolejka 2 - 16-17 sierpnia

Lubrzanka Kajetanów - Korona II Kielce
Garbarnia Kraków - Glinik/Karpatia Gorlice
Wierna Ma³ogoszcz - Orlicz Suchedniów
Czarni Po³aniec - Puszcza Niepo³omice
UNIA TARNÓW - LZS Nieciecza
Dalin My¶lenice - Pogoñ 1945 Staszów
Granat Skar¿ysko-Kamienna - Naprzód Jêdrzejów
Neptun Koñskie - Hutnik Kraków

Kolejka 3 - 23-24 sierpnia

Hutnik Kraków - Lubrzanka Kajetanów
Naprzód Jêdrzejów - Neptun Koñskie
Pogoñ 1945 Staszów - Granat Skar¿ysko-Kamienna
LZS Nieciecza - Dalin My¶lenice
Puszcza Niepo³omice - UNIA TARNÓW
Orlicz Suchedniów - Czarni Po³aniec
Glinik/Karpatia Gorlice - Wierna Ma³ogoszcz
Korona II Kielce - Garbarnia Kraków

Kolejka 4 - 30-31 sierpnia

Lubrzanka Kajetanów - Garbarnia Kraków
Wierna Ma³ogoszcz - Korona II Kielce
Czarni Po³aniec - Glinik/Karpatia Gorlice
UNIA TARNÓW - Orlicz Suchedniów
Dalin My¶lenice - Puszcza Niepo³omice
Granat Skar¿ysko-Kamienna - LZS Nieciecza
Neptun Koñskie - Pogoñ 1945 Staszów
Hutnik Kraków - Naprzód Jêdrzejów

Kolejka 5 - 6-7 wrze¶nia

Naprzód Jêdrzejów - Lubrzanka Kajetanów
Pogoñ 1945 Staszów - Hutnik Kraków
LZS Nieciecza - Neptun Koñskie
Puszcza Niepo³omice - Granat Skar¿ysko-Kamienna
Orlicz Suchedniów - Dalin My¶lenice
Glinik/Karpatia Gorlice - UNIA TARNÓW
Korona II Kielce - Czarni Po³aniec
Garbarnia Kraków - Wierna Ma³ogoszcz

Kolejka 6 - 13-14 wrze¶nia

Lubrzanka Kajetanów - Wierna Ma³ogoszcz
Czarni Po³aniec - Garbarnia Kraków
UNIA TARNÓW - Korona II Kielce
Dalin My¶lenice - Glinik/Karpatia Gorlice
Granat Skar¿ysko-Kamienna - Orlicz Suchedniów
Neptun Koñskie - Puszcza Niepo³omice
Hutnik Kraków - LZS Nieciecza
Naprzód Jêdrzejów - Pogoñ 1945 Staszów

Kolejka 7 - 20-21 wrze¶nia

Pogoñ 1945 Staszów - Lubrzanka Kajetanów
LZS Nieciecza - Naprzód Jêdrzejów
Puszcza Niepo³omice - Hutnik Kraków
Orlicz Suchedniów - Neptun Koñskie
Glinik/Karpatia Gorlice - Granat Skar¿ysko-Kamienna
Korona II Kielce - Dalin My¶lenice
Garbarnia Kraków - UNIA TARNÓW
Wierna Ma³ogoszcz - Czarni Po³aniec

Kolejka 8 - 27-28 wrze¶nia

Lubrzanka Kajetanów - Czarni Po³aniec
UNIA TARNÓW - Wierna Ma³ogoszcz
Dalin My¶lenice - Garbarnia Kraków
Granat Skar¿ysko-Kamienna - Korona II Kielce
Neptun Koñskie - Glinik/Karpatia Gorlice
Hutnik Kraków - Orlicz Suchedniów
Naprzód Jêdrzejów - Puszcza Niepo³omice
Pogoñ 1945 Staszów - LZS Nieciecza

Kolejka 9 - 4-5 pa¼dziernika

LZS Nieciecza - Lubrzanka Kajetanów
Puszcza Niepo³omice - Pogoñ 1945 Staszów
Orlicz Suchedniów - Naprzód Jêdrzejów
Glinik/Karpatia Gorlice - Hutnik Kraków
Korona II Kielce - Neptun Koñskie
Garbarnia Kraków - Granat Skar¿ysko-Kamienna
Wierna Ma³ogoszcz - Dalin My¶lenice
Czarni Po³aniec - UNIA TARNÓW

Kolejka 10 - 11-12 pa¼dziernika

Lubrzanka Kajetanów - UNIA TARNÓW
Dalin My¶lenice - Czarni Po³aniec
Granat Skar¿ysko-Kamienna - Wierna Ma³ogoszcz
Neptun Koñskie - Garbarnia Kraków
Hutnik Kraków - Korona II Kielce
Naprzód Jêdrzejów - Glinik/Karpatia Gorlice
Pogoñ 1945 Staszów - Orlicz Suchedniów
LZS Nieciecza - Puszcza Niepo³omice

Kolejka 11 - 18-19 pa¼dziernika

Puszcza Niepo³omice - Lubrzanka Kajetanów
Orlicz Suchedniów - LZS Nieciecza
Glinik/Karpatia Gorlice - Pogoñ 1945 Staszów
Korona II Kielce - Naprzód Jêdrzejów
Garbarnia Kraków - Hutnik Kraków
Wierna Ma³ogoszcz - Neptun Koñskie
Czarni Po³aniec - Granat Skar¿ysko-Kamienna
UNIA TARNÓW - Dalin My¶lenice

Kolejka 12 - 25-26 pa¼dziernika

Lubrzanka Kajetanów - Dalin My¶lenice
Granat Skar¿ysko-Kamienna - UNIA TARNÓW
Neptun Koñskie - Czarni Po³aniec
Hutnik Kraków - Wierna Ma³ogoszcz
Naprzód Jêdrzejów - Garbarnia Kraków
Pogoñ 1945 Staszów - Korona II Kielce
LZS Nieciecza - Glinik/Karpatia Gorlice
Puszcza Niepo³omice - Orlicz Suchedniów

Kolejka 13 - 1-2 listopada

Orlicz Suchedniów - Lubrzanka Kajetanów
Glinik/Karpatia Gorlice - Puszcza Niepo³omice
Korona II Kielce - LZS Nieciecza
Garbarnia Kraków - Pogoñ 1945 Staszów
Wierna Ma³ogoszcz - Naprzód Jêdrzejów
Czarni Po³aniec - Hutnik Kraków
UNIA TARNÓW - Neptun Koñskie
Dalin My¶lenice - Granat Skar¿ysko-Kamienna

Kolejka 14 - 8-9 listopada

Lubrzanka Kajetanów - Granat Skar¿ysko-Kamienna
Neptun Koñskie - Dalin My¶lenice
Hutnik Kraków - UNIA TARNÓW
Naprzód Jêdrzejów - Czarni Po³aniec
Pogoñ 1945 Staszów - Wierna Ma³ogoszcz
LZS Nieciecza - Garbarnia Kraków
Puszcza Niepo³omice - Korona II Kielce
Orlicz Suchedniów - Glinik/Karpatia Gorlice

Kolejka 15 - 11 listopada

Glinik/Karpatia Gorlice - Lubrzanka Kajetanów
Korona II Kielce - Orlicz Suchedniów
Garbarnia Kraków - Puszcza Niepo³omice
Wierna Ma³ogoszcz - LZS Nieciecza
Czarni Po³aniec - Pogoñ 1945 Staszów
UNIA TARNÓW - Naprzód Jêdrzejów
Dalin My¶lenice - Hutnik Kraków
Granat Skar¿ysko-Kamienna - Neptun Koñskie

bialozielony
07-08-2008, 18:18
no i znowu podobnie jak w poprzednim sezonie Dalinowi dali rywali po Uni ..ehhh
ale nie dla mojego oka III liga ma³opolso-¶wietokrzystka .Wyje¿dzam zagranice

betson
07-09-2008, 14:26
No to widzê, ¿e 4 pierwsze mecze s± nasze...xD My¶lê, ¿e 6 punktów nie bêdzie takie z³e. W Niecieczy mo¿na siê pokusiæ o 3 punkty. Nie wiem jak gra Naprzód, ale to zawsze by³a solidna dru¿yna. Szkoda, ¿e pierwsze mecze z Puszcz±, Glinikiem, Garbarni± i Hutnikiem s± w My¶lenicach, ale z kim¶ jednak trzeba najpierw zagraæ u siebie. :) Zapowiada siê fajny sezon.

lysybyk
07-10-2008, 15:19
W meczu sparingowym Dalin -Górnik Wieliczka pad³ remis dobra pierwsza po³owa ekstra pipi z dzikiem makaron powinien byæ na lewej ,senderski za cienki na tê ligê na prawej jest przecierz marchewa lub moskal dobrze ka³at i muny po co znowu te nabytki jak ju¿ to jednego rasowego napastnika ,r±czka to mecenas sztuki pi³karskiej najlepszy na boisku .Kto¶ z zarz±du co zna temat myslenicka pi³ka no¿na musi nowemu trenerowi podpowiedzieæ .Oby znowu nie by³o powtórki i podpowiadaczami nie byli znowu dobrodziej czy kiero.

SergioRamos
07-10-2008, 20:06
Mam tak± jedna aluzjê do ch³opaków z Dalinu, czytam to forum czêsto i interesujê siê t± lig±. Fajnie by by³o jakby¶cie pisali o swoich zawodnikach w pe³nych nazwiskach bo go¶cie forum maj± prawo nieznaæ pseudonimów pi³karzy z My¶lenic a chc± wiedzieæ co oni sob± prezentuj±. Tyle ;)

betson
07-11-2008, 12:59
R±czka zagra³ ¶wietny mecz. Latka lec±, a on nadal w formie. Górnik zagra³ w mocnym sk³adzie, co napawa optymizmem. Z pocz±tku nie by³em zwolennikiem gry, która opiera siê na wychowankach, ale chyba zmieniê zdanie. :) Pilch na ¶rodku zawsze gra³ dobrze, fajnie ¿e Szymek Cygal wraca na ¶rodek, te¿ wydaje mi siê, ¿e My¶ków powinien graæ na lewej. Wa¿ne, ¿e R±czka zosta³ i to siê liczy. :P

ojrus
07-11-2008, 22:38
a w Unii zosta³ Hajduk:P i Bardzo dobrze:]

KSD4
07-13-2008, 13:25
zna ktos moze sklad Dalinu i strzelcow bramek w meczu z hutnikiem??

lysybyk
07-14-2008, 10:01
dalin -hutnik 2:1 piêkna bramka pipiego i jeszcze ³adniejsz± strzeli³ muny ,sk³ad taki sam jak z wieliczk± ale ró¿ne trener testuje warianty w ustawieniach. Ciesz± sparingi z druzynami równymi a nawet i wy¿ej notowanymi w tedy jest jakie¶ porównanie za poprzedniego trenera gralismy po wiochach ,a i treningi te¿ s± lepsze bo bez niepotrzebnej nerwowej atmosfery jakos nikt na nikogo nie krzyczy narazie jest OK.

SergioRamos
07-14-2008, 17:43
Karpaty - Puszcza 0:7(0:2)

Pierwszy mecz kontrolny przed nowym sezonem jak najbardziej na plus. Jednostronna potyczka. W Puszczy zagra³o kilku testowanych zawodników.

I polowa:
Zachariasz - Maciej Morawski(testowany), Lewiñski, Kostera, Piotr Morawski - Micha³ Morawski, Marcin Morawski, Bernas, Kusia - Kmak, Zubel

II po³owa:
Zachariasz - Morawiec, Orzechowski, Zajda(testowany), Mitka(testowany) - Rapacz, Filipczak, Bernas, Kornio - Kubiak, Kmak(70min' Zubel)

bramki: 2x Kmak i po 1 Kusia, Bernas, Kubiak, Filipczak i Zubel

w Puszczy zabrak³o ze sk³adu jeszcze m.in Kwedyczenki i Dutki

betson
07-14-2008, 19:01
Co¶ czujê, ¿e i tak z tymi nazwiskami kolejny raz nic nie wyjdzie. Zawsze wokó³ Puszczy jest wielkie zainteresowanie, a po sezonie klapa. My¶lê, ¿e od nich mo¿na wymagaæ wiêcej ni¿ 2-4 miejsce w lidze.

SergioRamos
07-14-2008, 23:02
Co¶ czujê, ¿e i tak z tymi nazwiskami kolejny raz nic nie wyjdzie. Zawsze wokó³ Puszczy jest wielkie zainteresowanie, a po sezonie klapa. My¶lê, ¿e od nich mo¿na wymagaæ wiêcej ni¿ 2-4 miejsce w lidze.

Nazwiska nazwiskami, Zubel i Rapacz s± ju¿ oficjalnie zawodnikami Puszczy, sprawa Marcina Morawskiego wydaje siê byæ przes±dzona. Ka¿dy z tych zawodników wprowadzi now± jako¶æ do gry bo s± to dobrzy pi³karze. Choæ mo¿e te¿ byæ taka sytuacja jaka mia³a miejsce z Kwieciñskim który mia³ niesamowit± renomê a w rundzie w Puszczy zagra³ mo¿e 3 spotkania...Inna sprawa jest z testowanymi m³odzie¿owcami musi ich graæ 3, dwóch(Micha³ Morawski i Lewiñski) to gracze który w zesz³ej rundzie grali wiêkszo¶æ spotkañ, do nich dojdzie trzeci i my¶le ze górna cze¶æ tabeli spokojnie. 2-4 miejsca to jak na warto¶æ tej ligi bardzo dobrze

lysybyk
07-21-2008, 11:49
znowu w dalinie jaka¶ haja ,prezes Lijewski poda³ siê do dymisji na trzy tygodnie przed rozpoczêciem rundy podobno przez k³opoty finansowe w klubie (kto ich nie ma ) te¿ to wp³ywa na postawê zawodników .W meczu sparingowym z Ponidziem 1:1 bardzo s³aby poziom ,niez³a gra w obronie ,kicha w pomocy s³abiutki ka³at i muny ,atak tradycyjnie przepychanka ³okciami drobnego zreszt± szczelca jedynej dla nas bramki o reszcie nie wspomnê tym bardzej ¿e w drugiej po³owie nida wystawi³a testowany s³ad, o przymierzanych nabytkach do dalinu te¿ nie ma co pisaæ.Zaczyna to wszystko traciæ ró¿owe kolory obym sie myli³

betson
07-21-2008, 14:44
Te¿ nie mia³ kiedy odej¶æ... K³opoty z kas± ma ka¿dy, wiêc nie ma siê co przejmowaæ. Bêdzie dobrze. :)

SergioRamos
07-21-2008, 18:00
Puszcza wygra³a w Skawicy z Kolejarzem Stró¿e 5:2, wynik bardzo dobry, gra ponoæ te¿ momentami.
bramki dla Puszczy strzelili: 2x Kmak i po jednej Zubel, Bernas i Filipczak

Puszcza zagra³a w sk³adzie: Kwedyczenko - Maciej Morawski, Lewiñski, Kostera, Piotr Morawski - Marcin Morawski, Filipczak, Micha³ Morawski, Kusia - Zubel, Dutka
po przerwie na boisku pojawili siê: Zachariasz, Bernas, Kmak, Zajda, Kubiak

ojrus
07-23-2008, 15:23
UNIA TARNÓW - BKS Bochnia 3-0 (1-0)

Bramki: S.Hajduk,R.Radliñski,R.Witek

Unia: £.Lisak - P.Drozdowicz, M.Niewola, £.Bartkowski (T.Sobyra), K.Pawlak - R.Radliñski T.Rodak ( D.Goliñski ), T.Szczytyñski, R.Witek ( 46 £.Kazik) - S.Hajduk ( Witek), J.Oc³oñ (A.P³uciennik)

PikusMKS
07-24-2008, 09:43
Wg mnie Puszcza bêdzie toczyc walkê o zwyciêstwo w lidze z Unia Tarnów :) Reszta sie nie liczy :P

lysybyk
07-24-2008, 11:41
Wy z Puszczy nic tylko zawsze toczycie walke o zwyciestwo ale w koñcówce zawsze was kto¶ wy***ie albo sie wy***iecie sami. Pikus ty nie jeste¶ ¿adnym znawc± pi³ki wiêc nie fanzol zaszyj siê tam u siebie g³eboko w tej puszczy i sied¿ spokojnien jak siê na wiosne obudzisz to zobaczysz kto siê w tej lidze liczy palancie.

Frytas07
07-24-2008, 13:29
Wkurza mnie to jak jakis wielki "znawca pi³ki" który oglada mecze tylko swojej druzyny wypowiada sie o innych:/ Lysybyk czy jak Ci tam nie wiem przezywali cie w przeczkolu czy co to jest temat o III lidze a nie napinka kibuców dalinu i reszty przeciwko puszczy:/ rozumiem jestes z dalinu i masz po ostatnim sezonie kompleks puszczy:P na jednym forum kibice dalinu p³acza ze w klubie zmaina trenera ze to ze tamto co to bedzie ojojoj:P a na drugim "kluby z kibicami:Dalin", "kluby które walcza o awans: Dalin" ZAL MI WAS!!!!!
A co do Puszczy to puszcza zawsze jest jednym z faworytów do awansu a i tak konczy sie na 2-3 miejscu:P
PZDRo

lysybyk
07-24-2008, 13:51
mylisz siê pyta 07 cz jak CI tam ogl±dalismy chyba miesi±c temu jak puszcza klêcza³a przed juniorami reprezenyacji ma³opolski dostaliscie w pysk 5 bramek do przerwy potem na pro¶bê asterixa m³odzi wam odpu¶cili A co DALINU to p³aczemy ze szczêscia co do trenera i trochê rzeczywi¶cie mamy kompleksy ¿e musimy graæ na z puszcz± na ich bardzo brudnych obiektach sportowych .Tak koñczycie do¶æ wysoko a potem handlujecie meczami tak np.by³o z okocimiem. POZA TYM TO BY£A ODPOWIED¯ NA "RESZTA SIE NIE LICZY" palancie.
nie pozdrawiam cie bo nie lubie Cracovii.

betson
07-24-2008, 13:56
Ale napinka. Wszystko zweryfikuje sezon. To nie jest tak, ¿e liczyæ siê bêd± tylko Unia i Puszcza. Przecie¿ z tamtej grupy jest kilka solidnych ekip. Mocny bêdzie Naprzód, Pogoñ Staszów i na pewno Wierna. Zobaczymy co poka¿e Nieciecza. Z tego co s³ysza³em i czyta³em, to ponoæ w Hutniku nie jest najlepiej.

Frytas07
07-24-2008, 14:00
lysybobku nie poni¿aj sie!! "brudne obiekty hahaha!! jestes poprostu za³osny:/
"nie pozdrawiam cie bo nie lubie Cracovii" --- to swiadczy tylko o twojej kulturze

co do tych juniorów to cieszyc sie tylko ze prezentuja fajny poziom:P
W koncu trenerej juniorów jest T.Piotrowski:P

Zgadazam sie z Betsonem. Moim zdaniem hutnik jesli nie zajdzie w tym klubie wiele zmian bedzie prezentowal sie podobnie do poprzedniego sezonu czego hutnikowi nie zycze :/ Szkoda ze unia nie awansowala:/ Nie wiem co z garbarnia odsz³a przeciez g³ówna armata jaka by³ wo³czk:/

lysybyk
07-24-2008, 14:20
Widzê jak siê orietujesz ,Piotrowski mia³ za zadanie ich tylko sk±pletowaæ i byæ ich opiekunem na turnieju zreszta nie on jeden.
Powtarzam ci ¿e to by³a odpowiedz na twoje KULTURALNE - RESZTA SIE NIE LICZY- palancie.
Kultuê trzeba najpierw samemu posiadaæ jak siê chce innych jej uczyæ.

Frytas07
07-24-2008, 15:01
ja tylko przypominam (po raz kolejny) ze to nie temat dalin -puszcza tylko III liga
wiec je¶li panowie chc± sie troszku ponapinac to za³ó¿cie kolejny temat...

"Powtarzam ci ¿e to by³a odpowiedz na twoje KULTURALNE - RESZTA SIE NIE LICZY- palancie."---------- >"na twoje RESZTA SIE NIE LICZY" nie przypominam sobie zebym cos takiego napisal

pozdro

Wracajac do tematu moim zdaniem wiele zdzia³ac moze nieciecza po swoich transferach.

KSD4
07-24-2008, 15:32
ja wiem ze to temat III ligi, Dalin i Puszcza sa w tej lidze wiec mysle ze w dobrym watku o tym dyskutujemy... nowego nie ma potrzeby zakladac pzdr

lysybyk
07-24-2008, 15:39
KSD4- bardzo Ciê szanujê ale jestem przekonany nawet bardzo ¿e o aktualnej sytuacji i ruchach kadrowych w klubie wiesz tyle samo co ja, po co ta sciema.
pozdr.

MKS PUSZCZA
07-25-2008, 15:29
do lysego byka czy jak mu ta jest brudne obiekty to ty masz tam w my¶lenicach jak pojechalismy do was na stadion to by³y takie ka³u¿e jak by wi¶³a wyla³a a po 2 to nie obra¿aj kutasie przerosniety ch³opaków z niepo³omic h..ju nieumyty ....

KSD4
07-25-2008, 16:23
nastepny fagas sie tutaj "puszcza"... dziecko internetu jak nie masz co robic w domu to wejdz sobie na czaterie i tam rob napinke, normalne jest chyba to ze jak leje to w niektorych miejscach robia sie kaluze (no chyba ze nie w niepolomicach), Dalin zawsze przyjmuje gosci z nalezytym szacunkiem w odpowiednich warunkach... szatnie u was mogly byc brudne i najwyrazniej ktos sie mogl na nie skarzyc bo tak to nie byloby tematu, ty tez moglbys sie jakos zachowac bo to twoj pierwszy post i juz kogos obrazasz... fartem, pzdr

Jaroszy
07-25-2008, 16:33
do lysego byka czy jak mu ta jest brudne obiekty to ty masz tam w my¶lenicach jak pojechalismy do was na stadion to by³y takie ka³u¿e jak by wi¶³a wyla³a a po 2 to nie obra¿aj kutasie przerosniety ch³opaków z niepo³omic h..ju nieumyty ....

spadaj palancie do puszczy na drzewo ma³p± kut.... obci±gaæ

MKS PUSZCZA
07-25-2008, 21:27
obciogaæ to ty ma¿esz jarosz w swoim zak±tku i odpie...dol siê kutasie od puszczy palant to mo¿esz sobie powiedzieæ do ojca jak jeste¶cie tacy dobrzy to zobaczymy kto jest lepszy w 4 kolejce jedziemy do my¶lenic

ojrus
07-25-2008, 22:09
Dobra panowie. Pogadajcie sobie tak na pw a nie za¶miecajcie forum!
Unia rozegra³a kolejny sparing tym razym przeciwnkiem by³y Karpaty Krosno. Jaskó³ki przegra³y 2-1. Wiêcej na stronie Unii.

Jaroszy
07-26-2008, 07:54
obciogaæ to ty ma¿esz jarosz w swoim zak±tku i odpie...dol siê kutasie od puszczy palant to mo¿esz sobie powiedzieæ do ojca jak jeste¶cie tacy dobrzy to zobaczymy kto jest lepszy w 4 kolejce jedziemy do my¶lenic

zamknij ryj ju¿ buraku *******ony. jeste¶ pewnie szczylem 13 letnim który sie umie tylko przed kompem napinaæ.

MKS PUSZCZA
07-26-2008, 14:47
zdziwi³ by¶ siê jaroszy jak ju¿ powiedzia³em 4 kolejka w my¶lenicach to przyjedziemy bendziesz siê mug³ zemnom spotkaæ :) a tak apropo to mi siê wydaje ¿e masz 10 i ¿e cie mama po dupie paskiem leje bo straszne nerwy masz

Jaroszy
07-26-2008, 15:08
zdziwi³ by¶ siê jaroszy jak ju¿ powiedzia³em 4 kolejka w my¶lenicach to przyjedziemy bendziesz siê mug³ zemnom spotkaæ :) a tak apropo to mi siê wydaje ¿e masz 10 i ¿e cie mama po dupie paskiem leje bo straszne nerwy masz

mam sie ciebie baæ? nie rozmiesza mnie. nie s±dze ¿e kto¶ od was przyjedzie. ale zapraszam. zdziwiæ to ty by¶ sie zdziwi³. ja chodze na mecze Dalinu od 16 lat i ty mi powiesz ¿e mam 10 lat. a wracaj±c do meczu to my¶le ¿e Dalin zajêdzie te "gwiazdeczki w podesz³ym wiêku" z Puszczy.

Unia
07-26-2008, 20:18
Dobra dajcie spokój ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=SpUzEzJBzFw <=== ZAPROSZENIE UNII NA LIGOWY SEZON.

Jestem optymist± je¿eli chodzi o nasz sk³ad, ale liga bêdzie silna i wiele mo¿e siê zdarzyæ.

betson
07-27-2008, 14:23
Czy na tym forum jest jaki¶ administrator, bo straszna samowolka panuje. Nie wyzywajcie siê, bo co to da. Wszystkie napinki zweryfikuje to co pi³karze poka¿± na boisku w 4 kolejce. Na razie, to Dalin niech siê martwi, bo od Trzebinii solidne manto dostali.

P.S. Fajny filmik ;)

MKS PUSZCZA
07-27-2008, 15:11
jarosz we¿ siê nie napinaj bo ja nikogo nie strasze w tamtym sezonie byli¶my w my¶lenicach i co jako¶ tam nie dopingowa³e¶ ja chodze od 10 lat na mecze puszczy gra miedzy innymi tam muj kuzyn rafa³ kmak i na niego bendziemy liczeli w tym sezonie dutka terze jest dobry ustrzeli zresztom w tamtym sezone króla strzelców ja jarosz zaproponowa³em spotkanie zeby podyskutowaæ a nie ustawke:)

Jaroszy
07-27-2008, 16:55
dobra, spoko, koniec przeklinania i wyzywania sie na wzajem.....

Jaroszy
07-27-2008, 16:58
Czy na tym forum jest jaki¶ administrator, bo straszna samowolka panuje. Nie wyzywajcie siê, bo co to da. Wszystkie napinki zweryfikuje to co pi³karze poka¿± na boisku w 4 kolejce. Na razie, to Dalin niech siê martwi, bo od Trzebinii solidne manto dostali.

P.S. Fajny filmik ;)

no mnie te¿ ten wynik zaniepokoi³, ale na szczê¶cie to jeszcze sparing.

lysybyk
07-28-2008, 10:31
Dok³adnie jest tak jak piszesz betson,dalin dosta³ solidne manto ,jak w pierwszej po³owie byli gór± to w drugiej nie istnieli, na ka¿dej linii frontu by³a kiszka pocz±wszy od wprowadzonego ob³azy po jaki¶ odrzut z hutnika w ataku braki w obronie pomoc nic ni gra dawid nie mo¿e siê odnale¶æ s³aby biladen ,poprostu zawodz± ci na których siê stawia. do rozpoczêcia sezonu blisko a tu nie widaæ jaki¶ wyników no ala nic zobaczymy.

betson
07-28-2008, 10:59
Lysybyk kiedy Dalin gra najbli¿szy sparing o ile do takiego dojdzie?

lysybyk
07-28-2008, 11:23
co¶ mamy graæ u siebie ale nie wiem dok³adnie z kim i kiedy,
pzdr.

betson
07-28-2008, 12:11
Jak bêdziesz co¶ wiedzia³ to pisz.

Hitmanskdm
07-30-2008, 00:02
no to ruszamy ;)

http://www.KSDalin.pl

lysybyk
07-30-2008, 09:54
W Goscibii czystka tak pisze na stronie g³ównej i bardzo s³usznie za jakis czas znowu mo¿e byæ groznym rywalem Dalinu , tam stawiaj± na ludzi mysl±cych perspektywicznie i kompetentnych , Dalin siê ich pozbywa np. Jopka czy Lijewskiego-chcieli zrobiæ podobnie

KSD4
07-30-2008, 14:33
sugerujesz ze Dalin nie bedzie stawial na swoich? ja licze ze wychowankowie beda stanowic o sile tej druzyny.. sciagniecie banaszynskiego do zespolu bylo raczej konieczne z powodu kontuzji szymka cygala, odejscia rapacza i wojtka cygala potrzebny byl srodkowy obronca. Polomski... moim zdaniem jemu zalezy tylko na kasie choc zobaczymy co pokaze, pamietam go z gry w sulkowicach, w niektorych meczach pokazywal dosyc dobra gre... mysle ze sklad w wiekszosci bedzie skladal sie z zawodnikow z myslenic choc do "11" moze wskoczyc guja i paru innych nowo sprowadzonych. Co do sparingow Dalinu to bodaj w sobote maja zagrac z mogilanami lecz nie wiem gdzie i o jakiej porze pzdr

KSD4
07-30-2008, 14:45
no to ruszamy ;)

stronka zapowiada sie ciekawie ;) musicie tylko zauktualizowac obecna kadre pilkarzy bo zaszly zmiany... a jak uklada sie wspolpraca z zarzadem i budowa skdm? pzdr

lysybyk
07-30-2008, 15:04
KSD 4 ciekawie piszesz ¿e sk³ad bêdzie z zawodników z myslenic lecz do 11 mo¿e wskoczyæ guja i paru innych zawodników czyli po³owa sk³adu mo¿e byæ obca, banaszkiewicz a nie banaszyñski nie musi zastêpowaæ dika bo rozmawia³em z nim i w³a¶nie koñczy rehabilitacjê ahilesa i prawie jest gotowy do wznowienia treningów ,gorzej z lew± stron± i z pomoc± tu mam powa¿ne obawy zw³aszcza po ostatnim sparingu.
pzdr.

betson
07-30-2008, 16:58
Dalin siê ich pozbywa np. Jopka czy Lijewskiego-chcieli zrobiæ podobnie

Jestem tego samego zdania. Po odej¶ciu Pana Jopka brak³o ju¿ dobrych transferów. Za jego panowania w dru¿ynie co sezon by³ kto¶, kto do zespo³u wnosi³ du¿o, a dziêki temu móg³ siê wypromowaæ. Wydaje mi siê, ¿e obecny zarz±d nie ma takiej wiedzy jak poprzedni prezes.

Hitmanskdm
07-30-2008, 17:29
Jak narazie jest dobrze. Szczerze powiedziawszy nie by³o wielkiego zainteresowania SKDM'em, ale my¶lê, ¿e po starcie nowego sezonu jako¶ siê wszystko u³o¿y :)

Zapraszamy do dyskusji na forum http://forum.ksdalin.pl

KSD4
07-30-2008, 18:34
tak mialem na mysli banaszkiewicza a napisalem inaczej niedopatrzenie... on juz kiedys gral w Dalinie, mialem na mysli ze o sile druzyny beda swiadzyc wychowankowie (pilch, marchinski, muniak, kalat, stelmach), zawodnicy ktorzy graja w dalinie od jakiegos czasu (szuba, raczka, drobny, myskow), i ktos nowy (guja, banaszkiewicz)... nawet jesli dziku wroci do skladu to przeciez potrzebna jest jakas alternatywa, sa kartki kontuzje... jezeli trenerowi zalezalo na sciagnieciu guji i zachwala tego pilkarza to mysle ze bedzie chcial aby gral w pierwszym skladzie... chcecie grac "myslenickim" skladem a piszecie ze szkoda Jopka ktory przeciez sprowadzal wielu zawodnikow z krakowskich druzyn i nie zawsze stawiano za jego kadencji na wychowankow i jak wiadomo czasem niezbyt dobrze sie ukladalo pzdr

Puszcza93
07-30-2008, 23:36
Gratulacje dla Unii za wygran± w Pucharze Polski z Koszaraw± 1:0

lysybyk
07-31-2008, 10:46
KSD4-ani myslê sie z tob± sprzeczaæ ale jak o sile dru¿yny maj± stanowic pi³kaze których pierwszych wymieni³e¶ to s±dz±c po ostatnich sparingach nie bardzo to widzê.
Co do sprowadzania obcych to im wiecej ich trener sobie sprowadzi to twoje szanse na grê malej±. Co do Jopka ,On sprowadza³ pi³karzy którzy co¶ umieli w tym czasie nie by³o kim graæ dopiero roczniki od 83 do 89 by³y dobrze wyszkolone przez Lijewskiego .Jeszcze raz co do Jopka i Lijewskiego podaj mi kto na t± chwile w dalinie posiada tak± wiedzê , umiejêtno¶ci i doswiadczenie jak oni kto to wezmie w swoje rece chyba mi nie powiesz ¿e pinol czy gruby my¶lê ¿e problemy s± dopiero przed klubem.

Unia
07-31-2008, 12:16
Koszarawa - Unia 0-1 =>> http://pl.youtube.com/watch?v=dUxLekCGLc4

Teraz czas na Sanok.

Zmiany w Unii zdecydowanie na plus, w moim odczuciu oczywi¶cie. Zreszt± wczoraj debiutanci wypracowali gola. ;)

Przybyli: Dawid Goliñski (wychowanek), Pawe³ Kafel (Tuchovia), Mateusz L±dwik (wychowanek), Miros³aw Maj (Siarka Tarnobrzeg), Jordan Oc³oñ (wychowanek),
Jakub Pacura (wychowanek), Tomasz Szczytyñski (Siarka T.) Damian Wolañski (Stal Rzeszów).

Ubyli: Pawe³ Kasprzyk, Tomasz Libera, Daniel Popiela, £ukasz Popiela, Przemys³aw Ryñski, Pawe³ ¯aba.

BRAMKARZE: Miros³aw Maj, £ukasz Lisak .
OBROÑCY : Piotr Drozdowicz, Daniel Bartkowski, Mateusz Niewola, Kamil Pawlak, Pawe³ Kafel, Tomasz Sobyra, Artur Wstêpnik, Dawid Goliñski, Mateusz L±dwik.
POMOCNICY:Konrad Fry¶, £ukasz Kazik, Pawe³ Konieczny, Wac³aw Maciosek, Patryk Marciniec, Tomasz Szczytyñski, Roger Radliñski, Jakub Pacura, Pawe³ Wêgrzyn, £ukasz Bartkowski.
NAPASTNICY: Tomasz Rodak, Robert Witek, Jordan Oc³oñ, Sebastian Hajduk, Damian Wolañski.

Nale¿y zauwa¿yæ, ¿e Unia ma napastników w wieku od 19 do 23 lat, s± dobrzy :D

lysybyk
07-31-2008, 14:36
1000% racji KSD4 -po¿yjemy zobaczymy
pzdr.

betson
08-01-2008, 23:11
pinol raczej niewiele wie o pilce noznej, a gruby... lepiej niech sie swiecznikami zajmuje

Hahahaha xD Tekst roku. :P Co do Banaszkiewicza, to powiem szczerze, ¿e on kiedy¶ przyszed³ tutaj, ¿eby zast±piæ w sk³adzie Rudzkiego. Wysz³o mu chyba 45 minut, a potem by³o ¶rednio. Zobaczymy co poka¿e teraz.

Kiedy ten sparing, bo ja muszê siê przej¶æ.

KSD4
08-02-2008, 01:00
nie wiem czy jeszcze zdarzysz przeczytac ale sparing- sobota o 10 czyli dzis na glownym boisku Dalinu :P

betson
08-02-2008, 13:23
To zd±¿y³em... Jaki wynik?

lysybyk
08-04-2008, 11:43
Dalin -Mogilany 5:0 czy 4:0 po pierwszej po³owie wyszed³em ze stadionu -takie sparingi i to w ostatnim tygodniu przed rund± s± conajmniej idiotyczne, kompletnie nic dalinowi nie da³y chyba ¿e trener za wszelk± cenê chcia³ zaprezentowaæ nowych którzy na tle bardzo s³abego przeciwnika wypadli by najlepiej zreszt± przeciwnik przyjecha³ w okrojonym sk³adzie i to bez bramkarza. Czy¿by znowu w dalinie od nowego sezonu zaczyna³a siê niby zdrowa walka ,kolesiowstwo i uk³ady i czy nie zamieni³ stryjek siekierki na kijek ??????

betson
08-04-2008, 12:58
Je¿eli by³o tak jak mówisz, to faktycznie rozgrywanie takiego sparingu nie mia³o sensu. Z tego co wiem, taki mecz ma pokazaæ w jakiej formie jest zespó³, jak zawodnicy s± zgrani. My¶lê, ¿e przyje¿d¿aj±c do My¶lenic bez bramkarza, Mogilany zachowa³y siê zupe³nie nieprofesjonalnie. Mo¿e powiesz co¶ lysybyk na temat gry Dalinu i postawy nowych.

lysybyk
08-04-2008, 13:53
Betson -no nie dos³ownie bez bramkarza ,bramkarz by³ ale nie mia³ pojêcia o bronieniu ¿le oblicza³ wyjscia do pi³ki co siê koñczy³o bramkami a co do gry naszych to no co tu mówiæ nie by³o przeciwnika nie by³o gry nikt siê specjalnie nie wyró¿nia³ ani nie masci³ tyle.
podr.

Hitmanskdm
08-05-2008, 17:48
Przypominam, ¿e od niedawna dzia³a nowe forum KS Dalin, gdzie m.in. mo¿na podyskutowaæ o aktualnej sytuacji w klubie, zbli¿aj±cym siê sezonie. Mo¿na pobawiæ siê tak¿e w typera i walczyæ o ciekaw± nagrodê. Wiêcej na stronie: forum.ksdalin.pl

betson
08-09-2008, 21:05
Jak Puszcza?

Serginho21
08-09-2008, 21:44
Puszcza po niez³ym meczu wygra³a z Wiern± Ma³ogoszcz 6:2.
¦wietna forma szczególnie Rafa³a Kmaka i Krzy¶ka Kusi, dobra gra tak¿e m³odzie¿owców.
Jak na pierwszy mecz zespó³ z Niepolomic zaprezentowa³ siê naprawdê dobrze.
Dru¿yna z Ma³ogoszczy chocia¿ przegra³a dosyæ wysoko, to zaprezentowa³a sie nie najgorzrej, i wydajê siê ze Wierna w kolejnych spotkaniach bêdzie trudnym przeciwnikiem dla innych dru¿yn.
A jak tam Hutnik???

PiotrekMKS
08-09-2008, 21:46
Puszcza 6:2 Wierna

bramki dla Puszczy strzelili : Kmak,Dutka,Michał Morawski,Kubiak po 1 a Kusia 2 :)

vitoss
08-09-2008, 21:56
Hutnik - Granat Skar¿ysko Kamienna
2 - 0

Zdecydowana przewaga gospodarzy, rywal bardzo dobrze sie broni³.

betson
08-09-2008, 22:47
O shit! Szacunek dla Puszczy za sam wynik. NIe wiem jak gra.

Nce-Pablo
08-10-2008, 00:14
Puszcza gra³a piêkny mecz . Szczegolnie na uznanie zas³uguje bramka dutki ... po kombinacyjnym rozegranym rzucie wolnym. Puszcza 4 podania "rozklepala" ca³a dru¿yne Wiernej. Wierna sta³a i nie widziala co jest grane. Bramka stadiony ¶wiata.

Unia
08-10-2008, 00:25
Niedobrze.

Szczerze to ja juz sie na nic nie nastawiam w tym sezonie. ;) Podobnie jak z Polakami na Olimpiadzie, co bêdzie to bêdzie :P:P

ojrus
08-10-2008, 20:09
Pogoñ - Unia 1-2

Nce-Pablo
08-10-2008, 20:29
jak wygladal mecz:)?

betson
08-10-2008, 21:18
Naprzód-Dalin 1:5(0:3) :):):):)

Nce-Pablo
08-10-2008, 22:30
to ile wkoñcu 5:1 czy 3:1 :P bo w wynikach jest 3:1

ojrus
08-10-2008, 23:02

jutro pewnie bedzie relacja na stronie Unii :]

Unia
08-10-2008, 23:14

Tak, ¿e sêdzia wymy¶li³ sobie karnego, ale ca³e szczê¶cie Jaskó³ki siê pozbiera³y. W II po³owie zagrali¶my ju¿ du¿o lepiej. Zapewne bêdzie filmik ;) Kibiców Unii ok. 100, gospodarzy te¿ sporo, przygotowali Ultras, ogólnie by³o nie¼le.

1921_BKS_1921
08-11-2008, 01:49
A gra³ Zubel w Puszczy? W Bochni by³ najlepszym zawodnikiem. Biega³, walczy³, asystowa³, strzela³. Bêdziecie mieli w Niepo³omicach z niego wiele po¿ytku ;).

lysybyk
08-11-2008, 12:24
Dalin -Naprzód 5 : 1 wygrana bardzo cieszy ,przeciwnik bardzo s³aby jak i ca³a grupa ¶wiêtokrzyska wszystkie gole oprócz samobuja strzelili wychowankowie no jeszcze drobny ale on jak wychowanek .Swoj± drog± co ta reorganizacja lig jest warta chyba idzie w odwrotnym celu bo ogólnie s±dz±c po wynikach innych dru¿yn pozim siê zani¿a w III lidze wyniki po 5 ,4 a nawet po 6 goli .

Puszcza93
08-11-2008, 12:30
Zubel wszed³ na ostatnie 15 minut

ojrus
08-11-2008, 15:20
Film z meczu pomiêdzy Jaskó³ka a Pogoni± jest ju¿ na stronie Unii :] www.zksunia.tarnow.pl

SergioRamos
08-11-2008, 16:19
Zubel wszed³ na ostatnie 15 minut

Ma³e sprostowanie, Zubel dozna³ lekkiego urazu podczas ostatniego kontrolnego meczu przed sezonem i nie byl przygotowany do gry wiêc siedzia³ na trybunach. Na ostatnie 15min weszed³... Rapacz

Puszcza zagra³a w sk³adzie: Kwedyczenko - Orzechowski(46' Maciej Morawski), Lewiñski, Kostera, Piotr Morawski - Marcin Morawski(46'Berans), Filipczak(79' Rapacz), Micha³ Morawski, Kusia - Kubiak(46' Dutka), Kmak

Unia
08-11-2008, 17:05
Dalin -Naprzód 5 : 1 wygrana bardzo cieszy ,przeciwnik bardzo s³aby jak i ca³a grupa ¶wiêtokrzyska wszystkie gole oprócz samobuja strzelili wychowankowie no jeszcze drobny ale on jak wychowanek .Swoj± drog± co ta reorganizacja lig jest warta chyba idzie w odwrotnym celu bo ogólnie s±dz±c po wynikach innych dru¿yn pozim siê zani¿a w III lidze wyniki po 5 ,4 a nawet po 6 goli .

Tylko ¿e akurat Wierna i Naprzód gra³y w 3 lidze!!! Z Koron± II ³atwo nie bêdzie, choæ pierwsza dru¿yna ma siê nienajlepiej.

PS> ligi juniorów te¿ po³±cz±.

pawcyk27
08-11-2008, 21:31
Brawo K.S Dalin !!! :) wasz wynik to dla mnie wielkie pozytywne zaskoczenie ;) pozdro :)

ojrus
08-11-2008, 22:43
Typujemy II kolejkê :
Lubrzanka Kajetanów : Korona II Kielce
Garbarnia Kraków : Glinik/Karpatia Gorlice
Unia Tarnów : LKS Bruk-Bet Nieciecza
Wierna Ma³ogoszcz : Orlicz Suchedniów
Czarni Po³aniec : Puszcza Niepo³omice
Dalin My¶lenice : Pogoñ Staszów
Granat Skar¿ysko Kamienna : Naprzód Jêdrzejów
Neptun Koñskie : Hutnik Kraków

pawcyk27
08-11-2008, 23:29
Lubrzanka Kajetanów : Korona II Kielce 1-3
Garbarnia Kraków : Glinik/Karpatia Gorlice 2-1
Unia Tarnów : LKS Bruk-Bet Nieciecza 3-0
Wierna Ma³ogoszcz : Orlicz Suchedniów 0-0
Czarni Po³aniec : Puszcza Niepo³omice 1-3
Dalin My¶lenice : Pogoñ Staszów 3-0
Granat Skar¿ysko Kamienna : Naprzód Jêdrzejów 0-2
Neptun Koñskie : Hutnik Kraków 1-2

:)
>>>>>K.S. Dalin<<<<<

1921_BKS_1921
08-11-2008, 23:39
Lubrzanka Kajetanów : Korona II Kielce 2
Garbarnia Kraków : Glinik/Karpatia Gorlice 1
Unia Tarnów : LKS Bruk-Bet Nieciecza X
Wierna Ma³ogoszcz : Orlicz Suchedniów 1
Czarni Po³aniec : Puszcza Niepo³omice 2
Dalin My¶lenice : Pogoñ Staszów 1
Granat Skar¿ysko Kamienna : Naprzód Jêdrzejów 1
Neptun Koñskie : Hutnik Kraków 2

tur64
08-12-2008, 10:00
Unia Tarnów : LKS Bruk-Bet Nieciecza 1
Granat Skar¿ysko Kamienna : Naprzód Jêdrzejów 2

Filips
08-12-2008, 21:29
Lubrzanka Kajetanów : Korona II Kielce 1
Garbarnia Kraków : Glinik/Karpatia Gorlice x
Unia Tarnów : LKS Bruk-Bet Nieciecza 2
Czarni Po³aniec : Puszcza Niepo³omice x
Neptun Koñskie : Hutnik Kraków x

ojrus
08-13-2008, 22:18
Lubrzanka Kajetanów : Korona II Kielce x
Garbarnia Kraków : Glinik/Karpatia Gorlice 2
Wierna Ma³ogoszcz : Orlicz Suchedniówx
Granat Skar¿ysko Kamienna : Naprzód Jêdrzejów 2x

Karpaty07
08-14-2008, 00:44
Unia Tarnów : LKS Bruk-Bet Nieciecza x
Granat Skar¿ysko Kamienna : Naprzód Jêdrzejów 2

dex
08-14-2008, 14:28
Cieszy wysoka wygrana Dalinu, ale nastêpny mecz z Pogoni± mo¿e byc ju¿ trudniejszy. Pogoñ dzielnie stawia³a opór Unii, która wydaje mi siê jednym z zespo³ów nale¿±cych do faworytów grupy.

dex
08-14-2008, 14:31
Garbarnia Kraków : Glinik/Karpatia Gorlice X
Wierna Ma³ogoszcz : Orlicz Suchedniów X

Filips
08-15-2008, 15:07
Unia Tarnów : LKS Bruk-Bet Nieciecza 2
Granat Skar¿ysko Kamienna : Naprzód Jêdrzejów x
Neptun Koñskie : Hutnik Kraków 1

betson
08-15-2008, 18:39
Filips dwa razy typujesz? LOL...

ojrus
08-17-2008, 11:06
Unia Tarnów - Bruk-Bet Nieciecza 3-2 ( Unia prawie godzine gra³a w 10)

betson
08-17-2008, 21:56
Dalin wygra³ 2:0. ¯enuj±cy poziom spotkania. NIe wiem jak ta Pogoñ zajê³a w tamtej lidze 2 miejsce. W Dalinie wiêkszo¶æ dru¿yny to juniorzy, wygl±da to lepiej ni¿ za trenera Hajduka, ale to niez³ego poziomu kawa³ drogi. Strasznie brakuje R±czki, który zrezygnowa³ z gry... Trzeba poprawiæ przede wszystkim skuteczno¶æ, bo w Niecieczy tylu setek mo¿e nie byæ. Bardzo s³aby Antas. Kole¶ ma 4 patelnie(w tym jedn± z 3 metrów) i nic nie mo¿e trafiæ. Mo¿e odblokuje siê w kolejnym meczu. Piêkna bramka Muniaka.

Widzê, ¿e du¿o osób typuje tutaj wyniki III ligi, a przed chwil± znalaz³em na forum Dalinu dzia³, w którym te¿ mo¿na typowaæ i ponoæ jest jaka¶ nagroda, a na dodatek ma³e zainteresowanie, wiêc s± szanse. :D

www.forum.ksdalin.pl

Puszcza93
08-17-2008, 23:24
Czarni Po³aniec - Puszcza Niepo³omice 2:3

Nce-Pablo
08-18-2008, 12:18
Ju¿ w ten weekend szlagier :D Puszcza - Unia , trudno upatrywaæ faworyta, obydwa zespo³y maj± po 2 kolejkach komplet punktów, ale bardziej okazale zaprezentowa³a siê Puszcza szczególnie u siebie. Jak zwykle pewnie bedzie mecz pelen emocji do konca.

lysybyk
08-18-2008, 12:28
Betson nie ma co p³akaæ za r±czk± ,chocia¿ mecz by³ na s³abym poziomie to teraz dalin gra zupelnie inn± pi³kê przez lata dobrze wyszkoleni m³odzierzowcy prowadz± nowoczesn± kombinacyjn± szybk± grê. Co mnie martwi czy potrafi± siê zrozumieæ na boisku bo pipi chyba tego trochê nie ³apie ,makaron i banan lataj± na o¶lep ,bini swoje .kaka swoje ,muny swoje nie ma zgrania .Chocia¿ ju¿ pierwsza po³owa pokaza³a zwyciêsce to dopiero nastêpne dwa mecze poka¿a wartosæ dru¿yny i ich szkoleniowca.

betson
08-18-2008, 15:57
Zobaczysz lysybyk, ¿e i Ty za nim zap³aczesz.
Marchiñski mi siê strasznie nie podoba³ wczoraj. Kole¶ biega po tym skrzydle, nie wie co siê dzieje. Z tego co widzia³em nie raz, to jego pozycj± by³a prawa obrona, a wczoraj gra³ na lewej. Senderski to te¿ pora¿ka. Poza tym na boisku by³o 4 m³odzie¿owców, a Kañski na ³awce siedzia³. Moim zdaniem na prawej pomocy powinien za Góreckiego graæ Stelmach, a na lewej Kañski i by³oby ok. W Niecieczy zobaczymy prawdziw± warto¶æ zespo³u, ale co¶ czujê, ¿e bêdzie ciê¿ko. Puszcza strasznie siê mêczy³a ze scyzorami. Mam nadziejê, ¿e Unia wygra i w nastêpnej kolejce przy odrobinie szczê¶cia ch³opaki ograj± Puszczê. Trzeba poprawiæ skuteczno¶æ.

Unia
08-18-2008, 18:49
Jak tak dalej pójdzie, to znowu te same dru¿yny bêd± w czo³ówce. W najbli¿szym meczu Puszcza z Uni± bêdzie mieæ ³atwiej, u nas nie zagra Hajduk z powodu czerwieni, Szczytyñski z powodu kontuzji... Znowu bêdzie Unia, Dalin, Puszcza, Nieciecza... co¶ te ¶wiêtokrzyskie i Hutnik nie widz± mi siê w walce o awnas. Mieszaæ bedzie Korona II, ale oni maj± inne problemy, bo ich pierwsza dru¿yna ma k³opoty...

ojrus
08-18-2008, 22:32
a mam pytanie co z R±czk±?

ojrus
08-18-2008, 22:39
obstawiamy dalej:
III kolejka:
PUSZCZA NIEPO£OMICE- UNIA TARNÓW
Hutnik - Lubrzanka
Naprzód - Neptun
Pogoñ - Granat
Nieciecza - Dalin
Orlicz - Czarni
Glinik/Karpatia - Wierna
Korona II - Garbarnia

pawcyk27
08-19-2008, 01:54
a mam pytanie co z R±czk±?

do³±czam siê do tego pytania:D

Unia
08-19-2008, 10:43
A ja mam pytanie do kog¶ z Dalinu - byli kibice Pogoni??

III kolejka:
PUSZCZA NIEPO£OMICE- UNIA TARNÓW 1-1
Hutnik - Lubrzanka 2-0
Naprzód - Neptun 2-0
Pogoñ - Granat 1-1
Nieciecza - Dalin 1-0
Orlicz - Czarni 1-2
Glinik/Karpatia - Wierna 1-1
Korona II - Garbarnia 1-1

lysybyk
08-19-2008, 10:47
R±czkê interesuje kasa nie uwierzy³ obitnicom dobrodzieja co do terminowego jej wyp³acania widz±c ¿e w klubie idzie ku gorszemu nawia³ jak szczur do A -klasowej cipcianki Stanis³awów Dolny tam bêdzie gra³ ,trenerowa³ i pasowa³ do panuj±cego tam klimatu.

1921_BKS_1921
08-19-2008, 12:03
Puszcza Niepo³omice - Unia Tarnów X2
Hutnik - Lubrzanka 1
Naprzód - Neptun 1
Pogoñ - Granat X
Nieciecza - Dalin x2
Orlicz - Czarni 1
Glinik/Karpatia - Wierna 1
Korona II - Garbarnia 1

betson
08-19-2008, 12:34
A ja mam pytanie do kog¶ z Dalinu - byli kibice Pogoni??

Nikogo dopinguj±cego nie by³o i to jest dziwne. :P Byli jacy¶ emeryci, ale nic wiêcej. By³ za to Ja³ocha z Niecieczy. :P

ojrus
08-19-2008, 19:58
Puszcza Niepo³omice - Unia Tarnów x
Hutnik - Lubrzanka 1
Naprzód - Neptun x
Pogoñ - Granat 1
Nieciecza - Dalin x
Orlicz - Czarni 1
Glinik/Karpatia - Wierna 1
Korona II - Garbarnia2x

Karpaty07
08-19-2008, 20:11
Puszcza Niepo³omice - Unia Tarnów 1
Hutnik - Lubrzanka x
Naprzód - Neptun 1
Pogoñ - Granat 2
Nieciecza - Dalin x2
Orlicz - Czarni 1
Glinik/Karpatia - Wierna x
Korona II - Garbarnia x

ojrus
08-19-2008, 22:31
a R±czka nie mia³ propozycji z wzyszych lig?

betson
08-20-2008, 10:50
On ma ju¿ swoje najlepsze lata za sob±. Móg³ pograæ jeszcze w Dalinie, ale wybra³ A klasê. Szkoda, ¿e nie zosta³, bo wydaje mi siê, ¿e obecnie nie ma takiego zawodnika w Dalinie, który móg³by go zast±piæ.

ojrus
08-20-2008, 21:35
no szkoda,ale bêdzie wiêksza szansa dla m³odszych zawodników do pokazania sie:)

dex
08-21-2008, 00:29
no szkoda,ale bêdzie wiêksza szansa dla m³odszych zawodników do pokazania sie:)

dobrze, ale nie zapominajmy ile razy R±czka strzela³ bramki dla dalinu, czêsto dawaj±ce zwyciêstwa, w tej chwili nic sie nie zapowiada aby ktos móg³ go zast±pic wydaje mi siê, powa¿ne os³abienie dru¿yny

spartan300
08-21-2008, 12:06
Sprawd¼cie ten link: http://11.pl/polwolejem_pol_serio/polskie_stadiony_czyli_zrob_to_sam/

Pisz± o Hutniku i wyje¼dzie do Koñskich na bardzo fajnym portalu:)

betson
08-22-2008, 10:57
Ja czyta³em o tym, ale na stronie...Legii :D

PiotrekMKS
08-22-2008, 13:58
Juz jutro szlagier kolejki :
Mks Puszcza : Unia Tarnów

ojrus
08-22-2008, 15:09
Juz jutro szlagier kolejki :
Mks Puszcza : Unia Tarnów

niech wygra lepszy:) i zeby te zwyciêstwo by³o wywalczone na boisku:) ewtentualnie remis:P

PiotrekMKS
08-22-2008, 15:50
niech wygra lepszy:) i zeby te zwyciêstwo by³o wywalczone na boisku:) ewtentualnie remis:P

Mysle ze bedzie 2:1 dla Puszczy ....:)

betson
08-23-2008, 17:24
ja te¿ my¶lê, ¿e bêdzie 2:1, ale dla Unii ;)

Nce-Pablo
08-23-2008, 20:22
no i by³o 2:1 dla............. PUSZCZY !!!! mks mks mks !!!!!!!!!!!!!! :))))) znow kusia w 90 min :D zatanczyl w polu karnym i zdobyl z rzutu karnego bramke na 2:1 :)) brawo Puszcza

Unia
08-24-2008, 10:44
http://pl.youtube.com/watch?v=mxAR51x4pvQ

ten karny w 90 minucie istna parodia, chyba jeszcze wiêksza ni¿ ten gdy grali¶my z Pogoni± Staszów, takich sêdziów to siê powinno ch³ostaæ. Idioci sêdziuj± w Polsce ;)

Omen
08-24-2008, 15:42
Jaki wynik Nieciecza - Dalin??

Unia
08-24-2008, 17:52
2-2

Dzi¶ Garbarnia potwierdzi³a, ¿e nawet z Koron± II mo¿na wygraæ, liga bêdzie nale¿eæ do ma³opolski.

betson
08-24-2008, 20:41
Nie dziwiê Ci siê Unia, masz prawo siê wkurzaæ, ale chcia³em przypomnieæ, ¿e w poprzednim sezonie te¿ by³ karny w ostatniej minucie i te¿ przes±dzi³ o wyniku, ale na wasz± korzy¶æ. :) Taka pi³ka.

ojrus
08-24-2008, 21:07
ale tu i tu masz dok³adnie pokazane sytuacje! Tam by³ karny a tutaj wyci±gniêty z kapelusza.

betson
08-24-2008, 21:50
Wiem, widzia³em video. Prawda jest taka, ¿e wcze¶niej faulowa³ zawodnik Unii(chyba to by³ Lisak, ale nie jestem pewien) i sêdzia nie podyktowa³ karnego. Pó¼niej faulowany by³ zawodnik Unii i to ewidentnie. Prowadzenie meczu-parodia. Raz oszukano Was, innym razem to Waszego przeciwnika skrzywdzi jaka¶ decyzja. Szkoda, ¿e takie kuriozalne decyzje maj± wp³yw na wynik spotkania. Z mojej perspektywy wygl±da³o to tak, jakby sêdzia szuka³ karnego dla Puszczy. Kusia umie siê przewracaæ i wy³udzaæ karne. To taka boiskowa szuja ala Radovic. Jednak trzeba uczciwie przyznaæ, ¿e Puszcza by³a lepszym zespo³em.

Nce-Pablo
08-24-2008, 22:06
Kusia jest z tego znany ale najczêsciej potrafi tak zatanczyc w polu karnym ze prawidlowo zdobywa karne jest poprostu szybszy. A co do tej przypatrzcie siê przed tym jak siê przewrócil Kusia gdzie byla reka zawodnika uni - na biodrze Kusi, Kusia by³ przy pi³ce wiec nawet najmniejsze wytr±cenie z równowagi jest traktowane jako faul

betson
08-24-2008, 22:54
To by³a normalna walka w polu karnym. Za takie co¶ nie mo¿na dyktowaæ karnych, bo przecie¿ ka¿dy rzut wolny, ro¿ny, to przepychanki, ³apania za koszulki, spodenki itd. Trudno, ju¿ po fakcie.

Nce-Pablo
08-24-2008, 23:10
no tylko ze ze sta³ych fragmentów gry ju¿ tak jest ze sedziowie przymykaja na to oko. To by³a normalna akcja kiedy pilkarz wbieg³ w pole karne. Bêdzie rewanz w Tarnowie wtedy niech Unia siê zrewanzuje. Ja kibicuje tak Puszczy jak u Unii.:)

MKS PUSZCZA
08-25-2008, 15:56
takie som karne na ca³ym swiecie mecz by³ naprawde wyrównany np karny austria -polska to terz by³o ciogniecie za koszulke

betson
08-25-2008, 16:46
takie som karne na ca³ym swiecie mecz by³ naprawde wyrównany np karny austria -polska to terz by³o ciogniecie za koszulke

Ch³opie poczytaj przepisy gry w pi³kê no¿n±, potem mów jakie karne siê dyktuje, ale najpierw zapoznaj siê ze s³ownikiem ortograficznym, bo jeste¶ Polakiem a robisz tak ra¿±ce b³êdy. Prawda jest taka, ¿e FIFA zawsze stanie po stronie arbitrów, bo to s± ich ludzie i wizerunek zwi±zku by na tym ucierpia³, gdyby pokazali, ¿e wys³ali arbitrów nieudaczników. Poza tym popatrz na te dwie sytuacje. Ja nie widzê nic wspólnego. Przemawia przez Ciebie lokalny patriotyzm, a nie optymizm. Je¿eli na tym meczu by³ jaki¶ obserwator, to s±dzê, ¿e wystawi mu adekwatn± notê.

ojrus
08-25-2008, 21:26
Dobra koniec tematu. Mecz siê skoñczy³ nie ma co wracaæ do tego. To dopiero pocz±tek sezonu. Widze ze druzyny z ma³opolski bed± rozdawac karty w tej lidze:P

betson
08-25-2008, 22:17
Ja my¶la³em, ¿e to bêdzie inaczej wygl±da³o. Solidne zespo³y, które maj± za sob± grê w III lidze. Mia³o to wygl±daæ inaczej. Na razie wygrywaj±, ale mecze miêdzy sob±. :)

ojrus
08-25-2008, 22:45
No ale póki co to ma³opolska korzystniej sie prezentuje od ¶wietokrzyska w starciach miedzy soba...

ojrus
08-30-2008, 20:54
Unia Tarnów - Orlicz Suchedniów 0 - 0

betson
08-30-2008, 21:05
Mimo wszystko to niespodzianka. Jak Wierna? Wiem, ¿e by³o 0:0.

ojrus
08-30-2008, 21:26
No niespodzianka. Mimo wszytsko Unia jako jeden z kandydatów do awansu nie powinna traciæ punktów z takimi przeciwnikami. Na koniec sezonu mo¿e to siê odbiæ.

vitoss
08-31-2008, 00:59
Lubrzanka Kajetanów 2-2 Garbarnia Kraków
Karol Bracha 20, Jaros³aw Mosio³ek 76 - Andrzej Ziêba 59, 67

Wierna Ma³ogoszcz 0-1 Korona II Kielce
Damian Tracz 51

Hutnik Kraków 6-0 Naprzód Jêdrzejów
Micha³ G³adysz 5`, 64` Micha³ Suchan 9`, 34`, 53`Pawe³ Kêpa 86`

Unia
08-31-2008, 10:53
Rêce opadaj± jak mo¿na by³o nie wygraæ z takim s³abym Orliczem. ;( Okazuje siê jednak ¿e bez Hajduka i Wolañskiego atak nie funkcjonuje, ale i tak zachodze w g³owê jak Unia mog³a niezdobyæ gola w tym meczu ;(

gammorin
08-31-2008, 20:27
Dalin 2 - 1 Puszcza, bramki dla Dalinu Ka³at (z wolnego) i Pilch. Poziom sêdziowania na dnie, bramka dla Puszczy w prezencie od sêdziego, Dalin 90% meczu przewa¿a³.

Ave.

betson
08-31-2008, 21:19
Poziom sêdziowania siêgn±³ dna. Bramka dla Puszczy pad³a po tym, jak w polu karnym faulowany by³ Szuba, nie podnosi³ siê, a mimo to Filipczak strzeli³ farciarskiego gola. Do przerwy Puszcza mia³a lekk± przewagê. Nie prawd± jest, ¿e Dalin przewa¿a³ przez 90% meczu. W pierwszej po³owie Dalin nie mia³ pomys³u na grê, jedyne zagro¿enia to strza³y z dystansu Muniaka. Puszcza mia³a jeszcze jedn± setkê, ale Kmak sam na sam strzeli³ obok bramki. Chcia³bym zwróciæ uwagê na postawê sêdziego. Mo¿na to opisaæ tylko jednym zdaniem...¿enada. 45 minut to gwizdanie w jedn± stronê, kompletnie nieuzasadnione rzuty wolne, kartka dla Senderskiego. Puszcza gra³a chamsko, a mimo to czê¶ciej faule gwizdane by³y na korzy¶æ go¶ci. Rêce opada³y... Bramka dla nich to gorzej ni¿ nieporozumienie. Na szczê¶cie nie zawsze sêdzia wygrywa mecz. W drugiej po³owie Puszcza praktycznie nie istnia³a. Bardzo dobra gra ca³ego zespo³u. Pierwsza bramka pad³a po strzale z wolnego Ka³ata. Pi³ka po drodze odbi³a siê od Pilcha i wpad³a w okienko. JEdnak gdyby nie ten rykoszet to i tak by³aby bramka tylko pi³ka wyl±dowa³aby nieco ni¿ej. Przed bramk± My¶ków uderzy³ z 20 metrów w poprzeczkê. Po bramce Dalin jeszcze bardziej przycisn±³, m³odzie¿owcy grali fantastyczny mecz. Najpierw setkê zmarnowa³ Stelmach, potem przestrzeli³ Drobny. Druga bramka pad³a po sta³ym fragmencie gry. Obroñcy Puszczy wybijali pi³kê po do¶rodkowaniu, ale ta trafi³a do Pilcha, który z woleja trafi³ w okienko. Stadiony ¶wiata. :) O dziwo Dalin nie cofn±³ siê i dalej naciska³. Dopiero pod koniec zrobi³o siê gor±co za spraw± Szuby, który broni³ wybornie, ale pope³ni³ b³±d, który móg³ kosztowaæ punkty. Zrobi³ w polu karnym rzut wolny po¶redni, ale strza³ Kusi trafi³ w poprzeczkê. Takiego meczu dawno nie ogl±da³em. Bardzo szybka gra, mnóstwo okazji, bardzo du¿o spiêæ i emocje do koñca. W 92 minucie jaki¶ debil wbieg³ na boisko i chcia³ uderzyæ liniowego. Na szczê¶cie tego nie zrobi³. Gwiazdki Puszczy tylko narzeka³y dzisiaj.

betson
09-02-2008, 16:59
Czemu ch³opaki z Puszczy nic nie piszecie? Byli¶cie pewni jeszcze d³ugo przed meczem, ¿e wygracie z Daliniem. xD

MKS PUSZCZA
09-03-2008, 18:09
a kto muwi³ ze jeste¶my pewni ¿e wygramy muwili¶my tylko z zobaczymy co bendzie w my¶lenicach wygra³ lepszy czekamy na rewa¿ w niepo³omicach a po 2 to ¿al bo nie umiecie zapanowaæ nad w³asnam publiczno¶ciom dziadki wchodzom na boiska

betson
09-03-2008, 18:39
Jak wy³o¿ysz kasê na ochronê, to wiêcej razy nie wejd±. Nie szukaj podtekstów w wej¶ciu dziadka na boisko. Taka prawda, ¿e wypi³, porypa³o mu siê i kropka. Przed sezonem by³o mówione, ¿e niby wszystko siê oka¿e w IV kolejce jak dostaniemy od Puszczy, jak napinali¶cie. Mówi³em, ¿e przekonamy siê i tak siê sta³o.

To nie ¿aden rodzaj napinki, tylko stwierdzanie faktów.

MKS musisz popracowaæ nad ortografi±. ;)

Nce-Pablo
09-06-2008, 14:24
Puszcza - Granat 3:1 (0:0)

betson
09-06-2008, 20:58
Puszcza zrobi³a swoje, a Unia wkopuje siê w coraz g³êbsze bagno. Glinik z nowym trenerem gra dobrze i z nimi mo¿e byæ ciekawy mecz. Garbarnia przegra³a i to jest niespodzianka...

lysybyk
09-08-2008, 14:09
Nawet siê ju¿ nie chce pisaæ o celowo¶ci reorganizacji tej III ligi ¿enada, kpina co to ma wspólnego czystym z futbolem ,jakby wczoraj daæ zawodnikom i Dalinu i Orlicza siekiery to by dzisiaj nie mia³ kto przyj¶æ na trenig ,Dalin ma farta bo tego nie mo¿na uznaæ za posiadanie umiejêtno¶ci gry w pi³kê mia³em nadziejê co do trenera ale to taki sam fachowiec jak jego poprzednik ,nikomu nie ublirzaj±c z IV ligii trzeba zacz±æ po¶wiêcaæ czas na ich ogl±danie .
pzdr.

Unia
09-10-2008, 13:07
Mecz Unii z Orliczem te¿ wygl±da³ tragicznie. Z Glinikiem - Glinik by³ poprostu lepszy. Unia os³abiona konuzjami, Unia bez pomys³u na gê. Musi sie to zmieniæ w sobotê....

betson
09-10-2008, 18:51
To prawda, ¿e Maj z³ama³ rêkê i bêdzie mia³ d³ug± przerwê? Widzia³em w ostatnim dzienniku, ¿e broni³ Lisak.

ojrus
09-10-2008, 21:00
tak, to prawda, ze Maj ma z³aman± rêke :(

ojrus
09-13-2008, 19:57
Unia - Korona 2-0

ojrus
09-13-2008, 19:58
Hutnik - Bruk-Bret 0-1

Unia
09-14-2008, 10:56
Widaæ postêp, wróci³o 2 zawodników i jest lepiej, jeszcze wróci Hajduk i bêdzie dobrze. Kierownictwo Unii powa¿nie musi siê zastanowiæ nad zmiennikami w Unii, bo widaæ spor± ró¿nicê w grze, czas odrabiaæ punkty.

Nce-Pablo
09-15-2008, 07:02
Neptun - Puszcza 0:3 :)))

lidera mamy:)

lysybyk
09-15-2008, 10:48
Je¿eli red.Ry¶ wD.P pisze prawdê odno¶nie wypowiedzianych s³ów Or³owskiego ¿e to niby Dalin gra³ pilkê a Glinik nie zas³u¿y³ nawet na remis ,to niech siê ten trener puknie siê w swój g³upi ³eb bo w drugiej po³owie przy ci±g³ych natarciach senegalczyków Dalin móg³ dostaæ ze trzy bramki a sam nie stworzy³ praktycznie ¿adnego zagro¿enia. Z ca³ej obrony jedynie Pipi walczy³ jak lew reszta to dupa marchewa robi³ podstawowe b³êdy a te makarony i banany to o dupê rozbiæ ,Pomoc niemrawa atak wysiad³ no ciê¿ko pisaæ ale przy niesprzyjaj±cych wiatrach nastêpnej kolejki Dalin mo¿e wyl±dowaæ nawet na 10 pozycji .

betson
09-15-2008, 17:07
Pilch zawsze gra na równym poziomie i do niego nie mo¿na mieæ zastrze¿eñ. To samo Muniak. Fajnie zagra³ Drobny i szkoda, ¿e nie wszed³ w pierwszym sk³adzie. Kañski nie gra³ od pocz±tku rundy, ale jak wszed³ to zrobi³ wiêcej ni¿ Antas we wszystkich meczach. Kole¶ mia³ tutaj strzelaæ i strzelaæ, a na razie to najs³abszy zawodnik. Kañski przynajmniej walczy³, potrafi³ siê znale¼æ w polu karnym. Dziwi± mnie te ci±g³e roszady w sk³adzie. Senderski gra kilka bardzo dobrych meczów i nagle siada na ³awce. Za niego gra s³aby Marchiñski. Nie wiem co nie pasuje Ci w grze My¶kówa i Banaszkiewicza. Makaron by³ jednym z najlepszych zawodników na boisku. Banan te¿ zagra³ dobrze. Mo¿e z koron± bêdzie lepiej.

R±czka zosta³ trenerem Garbarza. ;)

lysybyk
09-16-2008, 11:10
Betson co do Antasa to masz 100% racji ale nie b±d¿ ¶mieszny z tym Senderskim Je¿eli chodzi o Kañskiego to spieprzyli Go kolejni trenerzy to samo bêdzie z Moskalem czy te¿ dzikiem im nic nie daje piêtnascie minut grania .Nie by³e¶ chyba nigdy pi³karzem jak twierdzisz ¿e makaron by³ na ostatnim meczu czo³ow± postaci± a i gra pi³k± w poprzek boiska tego ca³ego banana to buca daje napewno tak± polityk± Dalin daleko nie zajdzie popatrz co siê dzieje z juniorami .Z Koron± mo¿e byæ lepiej bo Korona ca³± t± III ligê olewa.

Nce-Pablo
09-20-2008, 19:33
Je¶li jutro Puszcza wygra to mysle ze mistrz jesieni w Niepo³omicach :)

betson
09-20-2008, 20:30

Mistrz jesieni po 7 kolejkach? Nie o¶mieszaj siê cz³owieku. Puszcza jest mocna, ale punkty potraciæ jeszcze mo¿e, bo przed Wami jeszcze mecze m.in. z Nieciecz±, Glinikiem i zawsze mocn± Garbarni±. :)

Nce-Pablo
09-20-2008, 21:22
napisalem "to mysle" cz³owieku....wiec to jest moja mysl i moje zdanie widze ze zle interpretujesz zdania napisane przez innych u¿ytkowników wiêc popro¶ o lekcje z jêzyka polskiego. Rozumiem jakby¶ siê doczepi³ gdybym napisa³ " jesli Puszcza jutro wygra to bedzie mistrzem jesieni" a tak to bezpodstawnie siê czepiasz.

ojrus
09-20-2008, 21:47
Garbarnia - Unia 0-0

betson
09-21-2008, 18:59

Wygl±da na to, ¿e bli¿ej mistrza jest Hutnik...

lysybyk
09-22-2008, 13:20
Czytam ¿e w Dalinie znowu zmiany w ustawieniach na obronê wróci³ dziku i b.dobrze nie gra³ od pocz±tku Antas i Sender i b.dobrze ponoæ Stelmach gra³ w pierwszej po³owie fajnie to nie strzeli³ sety a i Ka³at nie strzei³ karnego .Betson jak co¶ wiesz o wczorajszym meczu to napisz.

betson
09-22-2008, 15:30
Co tu du¿o pisaæ. ¦wietna pierwsza po³owa, po 10 minutach mog³o byæ ju¿ 2:0 dla nas, ale Ka³at nie strzeli³ karnego. Taka jest pi³ka. Moim zdaniem powinien strzelaæ Pilch, ale widocznie Or³owski kaza³ Ka³atowi. Korona stworzy³a praktycznie tylko jedn± okazjê i strzeli³a gola. Stelmach dobrze zagra³, Szuba nie mia³ wiele roboty, najlepszy moim zdaniem na boisku by³ znowu Muniak. Biega³, walczy³, dobrze wrzuca³. Mia³ te¿ setkê jedn±. Ogólnie niez³e spotkanie. Dobrze, ¿e Or³owski ma wiele zastrze¿eñ do gry, bo to ¶wiadczy o tym, ¿e widzi potencja³ w dru¿ynie. Szkoda tylko, ¿e nie daje szansy Marcinowi Drobnemu. Rafa³ te¿ ju¿ chyba jest gotowy do gry, a nadal nie ma dla niego miejsca. Uwa¿am, ¿e by³by lepszym rozwi±zaniem na lewej obronie ni¿ Marchiñski. Gdyby tak zagrali w meczu z Glinikiem, to 3 punkty zosta³yby w My¶lenicach.

lysybyk
09-23-2008, 13:49
Z tego co s³ysza³em od ch³opaków z dalinu to sklad by³ optymalny poza zmianami i wejsciem Antasa czy Senderskiego a które mo¿na zast±piæ Drobnymi i wreszcie wpuszczaæ do gry Moskala ,ponoæ Marchewa gra³ przyzwoicie.Szkoda tylko straconych niepotrzebnie punktów teraz dru¿yny znajduj±ce siê w tabeli przed nami maj± granie przewa¿nie ze scyzorami i raczej pewne punkty.Zobaczymy s± takie gadki wsród dru¿yny "¿eby tylko trener co¶ teraz nie popsu³ i ¿eby wreszcie p³acili to moze jako¶ bedzie" pozdr.

Unia
09-27-2008, 22:13
To Unia skre¶li³a siê z walki o co kolwiek 1-3 z Wiern±. Z tak± gr± 400 widzów na meczu Unii prêdko nie bêdzie! ¯enada, na 80-lecie klubu! Wstydziliby siê!

ojrus
09-28-2008, 09:59
Hutnik - Orlicz 4-0

betson
09-28-2008, 13:16
Kiedy¶ napisa³em, ¿e Bro¿yniak zniszczy t± dru¿ynê i siê nie pomyli³em. Wydaje mi siê, ¿e zwolnienie Ciraka by³o du¿ym b³êdem. Je¿eli dzisiaj dru¿yny z czo³ówki wygraj± swoje mecze, to Unia bêdzie ju¿ mia³a spor± stratê, a to przecie¿ dopiero kilka kolejek za nami.

Unia
09-28-2008, 14:00
Kiedy¶ napisa³em, ¿e Bro¿yniak zniszczy t± dru¿ynê i siê nie pomyli³em. Wydaje mi siê, ¿e zwolnienie Ciraka by³o du¿ym b³êdem. Je¿eli dzisiaj dru¿yny z czo³ówki wygraj± swoje mecze, to Unia bêdzie ju¿ mia³a spor± stratê, a to przecie¿ dopiero kilka kolejek za nami.

Dok³adnie ten go¶ciu to tragedia! Tylko jego zwolnienie mo¿e nam pomóc, jak on osi±ga³ te sukcesy z Wis³±... Mia³em nadzieje, ¿e jednak bêdzie lepszym trenrem

betson
09-28-2008, 19:45
To samo by³o ze Skalnikiem. By³ tam trenerem, to Skalnik dostarcza³ punkty. A to na dodatek jeszcze ni¿sza liga. Unia by³a w gazie i tamten sezon w lidze skoñczy³ siê dobrze. Teraz jest ju¿ "gorzej"...

Dalin 1:0 do przodu. Pierwsza po³owa s³aba. Jedna dogodna okazja, ale Banaszkiewicz minimalnie nad poprzeczk± strzeli³. Garbarnia kilka strza³ów i to tyle. W drugiej optyczn± przewagê mia³ Dalin, du¿o wiêcej okazji, strza³ Kêska wybi³ bramkarz na poprzeczkê. ¶wietn± zmianê da³ Marcin Drobny. Wszed³ w 68 minucie, a w 69 wypracowa³ bramkê. Móg³ siê przewróciæ, ale poszed³ do koñca i to siê chwali. Or³owski coraz bardziej kombinuje. W pierwszym sk³adzie Marchiñski w ataku... Na ³awce siedzia³o 4 napastników. S³aby mecz Senderskiego, ale on mia³ chyba co¶ z nog±, bo zszed³ w drugiej czê¶ci. Muniak znowu harowa³, Ka³at to samo, ale trener mimo to go zdj±³... Wa¿ne 3 punkty, ale te zmiany s± po prostu ¶mieszne. Mam nadziejê, ¿e Marcin Drobny w koñcu zagra od pierwszej minuty. Szymek Cygal te¿ dobrze z Pilchem w ¶rodku. Ogólnie wiêkszo¶æ raczej pozytywnie, ale szkoda, ¿e napastnicy ma³o bramek strzelaj±. Antas mia³ ³adowaæ 20 goli na sezon, a na razie, to mizeria.

lysybyk
09-29-2008, 11:01
[QUOTE=lysybyk;53181]Mecz w pierwszej po³owie s³aby na w³asne ¿yczenie trenera, marchewa nigdy nie gra³ w ataku wiêc nie rozumiem tego ustawienia myslê ¿e po 7 kolejce trener powinien mieæ umiejetno¶ci zawodników w jednym palcu ,senderski to chyba mia³ co¶ z obydwiema nogami i trochê z g³ow± a Antas to poprostu gra po uk³adach no bo jak to innaczej traktowaæ .
Licz± sie punkty zw³aszcza ze star± Garbarni± odwiecznym rywalem Dalinu i tu szacunek ,tylko dalej szkoda tych ch³opaków co grzej± ³awê a nawet ich na niej nie ma my¶lê tu o utalentowanym Moskalu którym niedawno by³a zainteresowana Cracovia czy Wis³a takich zawodników nie mo¿na odstawiaæ ,gdzie w³adze klubu czy¿by nie pamietali jego masê piêknych strzelonych goli? piênych astsyt i bardzo dobrej gry w obronie, a w³a¶ciwie glupie pytanie jak mog± pamiêtaæ pamiêtaæ,ONI wtedy chocia¿ tak jeszcze niedawno nie odró¿niali futbolu od szachów.

ojrus
09-29-2008, 20:11
Unia i Bro¿yniak to ju¿ fikcja! Dziêkuje mu za tamten zespó³ i za walkê, dru¿yna go nie chcia³a wiêc zrobili swoje i trenera zwolnili :)
Nowym trenerem zosta³ Bogus³aw Kwiek, trener j.starszych jaskó³ek. Wiêcej na stronie Unii.

Unia
09-30-2008, 16:54
Bardzo dobrze, ¿e go zwolnili !!!!!!

80 lat Unii Tarnów - najwiêkszego klubu w regionie

Dok³adnie 30 wrze¶nia 1928 roku mi³o¶nicy sportu pracuj±cy przy budowie nowej fabryki w Mo¶cicach za³o¿yli klub sportowy, który zapocz±tkowa³ dzia³alno¶æ obecnego Zak³adowego Klubu Sportowego Unia Tarnów. Przez 80 lat klub siê rozwija³, rozrasta³, osi±ga³ wiele sukcesów, dzi¶ ¶wiêtuje swój kolejny jubileusz. Pierwsz± sekcj±, która rozpoczê³a dzia³alno¶æ w 1928 by³a pi³ka no¿na, a pierwsze spotkania towarzyskie odbywa³y siê na prowizorycznym boisku niedaleko rzeki Bia³ej. Klub nazywa³ siê „Tarno-Azot”, jednak ju¿ w 1930 roku nast±pi³a zmiana nazwy na Towarzystwo Sportowe „Mo¶cice”, w tym samym roku dru¿yna pi³karska zosta³a zg³oszona do Polskiego Zwi±zku Pi³ki No¿nej. Obecna nazwa pojawi³a siê dopiero w roku 1950. Przez lata przybywa³o ró¿nych sekcji. Istnia³a chocia¿by sekcja baloniarska. W 1956 powo³ano najbardziej rozpoznawaln± obecnie sekcjê ¿u¿low±.

Dzisiaj w ZKS dzia³a 5 sekcji, s± to pi³ka no¿na, pi³ka rêczna, koszykówka, lekkoatletyka i p³ywanie. Oddzieln± spó³k± jest ¿u¿el, w 2003 roku powo³ano ¯u¿low± Sportow± Spó³kê Akcyjn±. Ta dyscyplina najwiêksze sukcesy ¶wiêtowa³a niedawno. W 2004 i 2005 zdoby³a Dru¿ynowe Mistrzostwo Polski. Udany by³ tak¿e 1994 rok, kiedy to m³odej tarnowskiej ekipie uda³o siê zdobyæ srebrny medal. ¯u¿lowcy po piêciu latach z rzêdu startów w ekstralidze bêd± musieli opu¶ciæ szeregi najlepszych zespo³ów w kraju i w 2009 roku bêd± je¼dziæ w I lidze. Najwiêksze osi±gniêcia indywidualne to Mistrzostwo Polski w 1967 roku Zygmunta Pytko i w 2005 r. Janusza Ko³odzieja.

Najstarsza sekcja pi³ki no¿nej to trzecioligowa dru¿yna seniorów, graj±ca w III lidze ma³opolsko – ¶wiêtokrzyskiej. Dzia³acze chc± powróciæ do lat ¶wietno¶ci Unii, kiedy wystêpowa³a na zapleczu ekstraklasy. Kibice pamiêtaj± jeszcze nie tak odleg³e czasy, kiedy „Jaskó³ki” walczy³y o czo³owe miejsca i wygrywa³y chocia¿by z obecnym Mistrzem Polski Wis³± Kraków. Jednak nie tylko lata 90-te by³y chwilami triumfu Unii. Na prze³omie lat 60 i 70 zespó³ dobrze radzi³ sobie w rozgrywkach Pucharu Polski. W sezonie1968/69 tarnowianie dotarli do 1/2 gdzie zatrzyma³a ich dopiero Legia Warszawa. W klubie prowadzi siê pracê z m³odzie¿± i dzieæmi. Dwie dru¿yny juniorów (starsi i m³odsi) oraz dwie dru¿yny trampkarzy wystêpuj± w Ma³opolskiej Lidze, kolejne dwa zespo³y trampkarzy graj± w lidze okrêgowej. Klub rozpocz±³ tak¿e szkolenie najm³odszych adeptów z rocznika 1998 i m³odsi.

Kolejn± sekcj±, która dzia³a w klubie jest pi³ka rêczna. W tym sezonie szczypiorni¶ci Unii awansowali do I ligi. Ta dyscyplina w Tarnowie odnosi³a du¿e sukcesy, nie tylko pod szyldem Unii, ale równie¿ Pa³acu M³odzie¿y. Najbardziej rozpoznawaln± postaci± jest trener Stanis³aw Majorek, który na Igrzyskach Olimpijskich w Motrealu’76 zdoby³ z Polsk± dru¿yn± br±zowy medal. W klubie graj± wci±¿ koszykarze. Seniorska dru¿yna wystêpuje w III lidze, chocia¿ pamiêtamy niedawne 10 lat wystêpów na parkietach ekstraklasy. Hala „Jaskó³ka” by³a tak¿e aren± Meczu Gwiazd czy meczów reprezentacji Polski (tak¿e pi³karek rêcznych). Nadal trenuj± zespo³y kadetów i juniorów, które osi±ga³y najwy¿sze laury w latach koszykarskiego „boom”. Sekcje p³ywacka i lekkoatletyczna s± oparte na pracy z m³odzie¿±. W ostatnim czasie pojawi³y siê talenty p³ywackie m.in. Agnieszka Sak, Weronika G³±b czy Agnieszka Rybska. Du¿± rolê w szkoleniu m³odzie¿y spe³nia tak¿e szko³a sportowa, która powsta³a w Mo¶cicach.

Je¿eli my¶li siê o sukcesach sportowych klub musi mieæ dobre warunki i odpowiedni± bazê treningow±. Obiekty w Mo¶cicach w latach 70-tych by³y jednymi z najnowocze¶niejszych w kraju. Obecnie stadion pi³karsko – ¿u¿lowy, maj±cy pojemno¶æ 16 000 widzów przeszed³ w rêce Urzêdu Miasta. By³ aren± nie tylko zmagañ najlepszych ¿u¿lowców, ale chocia¿by m³odzie¿owej reprezentacji Polski w pi³ce no¿nej. Klub dysponuje hal± sportowo – widowiskow± o pojemno¶ci 3 000 miejsc, która wcze¶niej s³u¿y³a jako lodowisko i go¶ci³a uczestników zimowej Uniwersjady, basenem krytym i otwartym (nieczynny jest basen olimpijski, który wymaga³ ogromnych nak³adów finansowych), kortami tenisowymi, stadionem lekkoatletycznym oraz bocznymi boiskami do pi³ki no¿nej.

Z okazji 80-lecia wiosn± rozegrano mecz pi³ki rêcznej. Unia zmierzy³a siê z wielokrotnym medalist± MP Vive Kielce. W ¶rodê 8 pa¼dziernika na Stadionie Miejskim odbêdzie siê towarzyskie spotkanie Unia kontra Unia. Zmierz± siê obecni zawodnicy „Jaskó³ek” z graj±cymi w drugoligowej Unii. Zespó³ „starej” Unii poprowadzi trener Zbigniew Kordela. Ju¿ wkrótce uka¿e siê limitowana edycja odznak Unii Tarnów z okazji jubileuszu, mo¿na tak¿e nabyæ gad¿ety klubowe. Szczegó³y na stronie klubu: www.zksunia.tarnow.pl oraz na forum kibiców.

Jubilatce ¿yczymy nastêpnych wspania³ych lat, aby s³u¿y³a kolejnym pokoleniom tarnowian oraz dostarcza³a kibicom niezapomnianych wra¿eñ i emocji.

ojrus
10-05-2008, 10:43
Garbarnia Kraków - Granat Skar¿ysko-Kamienna 5-1
Glinik/Karpatia Gorlice - Hutnik Kraków 3-1
Korona II Kielce - Neptun Koñskie 4-0

Nce-Pablo
10-05-2008, 18:56
Puszcza - Pogoñ 3:0 v.o goscie nie wstawili sie na zawody

Jaroszy
10-05-2008, 22:28
Wierna- Dalin 0-0

ojrus
10-05-2008, 23:50
LKS Nieciecza - Lubrzanka Kajetanów 7-1

Czarni Po³aniec - Unia Tarnów 2-2

lysybyk
10-06-2008, 12:41
Dalin-Wierna 0:0 dobra gra Dalinu w obronie ,pomoc jako¶ wczoraj mniej skuteczna s³abawy banan ,Dawid co prawda chæa³ ale mu nie wychdzi³o (szkoda ¿le wykonanego wolnego)du¿o niedok³adnych podañ, pi³ki trafia³y do przeciwnika brawo bli¿niaki niez³a ale i nieskuteczna gra w ataku a po zej¶ciu Mariusza i Drobnego to ju¿ ca³kiem ,znowu flegmatyczny Antas zma¶ci³ dwie sety. Ogólnie mecz niez³y walka by³a do koñca.Dalin mia³ przewagê optyczn± ale iWierna okaza³a sie byæ dru¿yn± która bedzie sie liczy³a najbardziej z grupy ¦wiêtokrzyskiej.

betson
10-06-2008, 15:39
Puszcza - Pogoñ 3:0 v.o goscie nie wstawili sie na zawody

Na jakiej podstawie tak s±dzisz? Przecie¿ MZPN nie podj±³ jeszcze decyzji. Awaria autokaru mo¿e zdarzyæ siê w ka¿dej chwili i nie jest zale¿na od pi³karzy. My¶lê. ¿e po prostu bêdzie nowy termin spotkania i tyle.

Nce-Pablo
10-06-2008, 16:00
hmm na podstawie tego ze ktos z klubu mi powiedzial ze dzownili ze staszowa i powiedzieli ze nie przyjada.

ojrus
10-06-2008, 20:06
Czytaj±c realacje z meczu Czarni - Unia mo¿na powiedziec ze jakas strona by³a na innym meczu:) Albo dziennik polski i strona Unii k³amie albo Czarni nie wiedz± jak sie opisuje meczów:D

lysybyk
10-08-2008, 15:21
Mam pytanie -czy III liga Krakowsko-¦wiêtokrzyska rozgrywa jakies mecze pucharowe ? ,jesli tak to proszê podac terminy.
dziêki. ³ .byk

ojrus
10-12-2008, 18:54
Wstyd mi pisaæ o wyniku Unii :(:(:( Nieciecza II liga??

dex
10-12-2008, 22:57
Dalin - Czarni 0:1
Zespó³ go¶ci udowadnia ¿e lubi wygrywaæ na wyjazdach, chociaz nie powiem Dalin powinien ten mecz CONAJMNIEJ zremisowaæ.

lysybyk
10-13-2008, 08:49
Dalin nie ma napastnika z prawdziwego zdarzenia nie ma pomocy Kalat ,Muniak ,Stelmach wczoraj dno zreszt± podobnie ja i trener który nie bardzo wie jak reagowaæ w danej chwili poprostu jest za cienki jak i jego pupilek pokraka Antas . Kolejny s³aby mecz kolejna strata punktów i Panie Staszku na nic tu ¿ebranie o sponsora bo kto by chcia³ wyk³adaæ kasê na taki co tygodniowy blama¿. Tu trzeba raczej b³agaæ by do rz±dów powrócili futbolowi fachowcy.

Nce-Pablo
10-13-2008, 21:27
II liga ? juz powoli wy³aniaj± siê faworyci ... Nieciecza , Puszcza , Korona II , i mysle ze Dalin te 4 druzyny bêd± sie liczyæ a Unia która lubie chyba w tym sezonie zdo³a siê "tylko" utrzymaæ

el_
10-13-2008, 22:05
II liga ? juz powoli wy³aniaj± siê faworyci ... Nieciecza , Puszcza , Korona II , i mysle ze Dalin te 4 druzyny bêd± sie liczyæ a Unia która lubie chyba w tym sezonie zdo³a siê "tylko" utrzymaæ

Zapomnia³e¶ chyba o Hutniku:p

betson
10-14-2008, 19:51
Zgadzam siê z lysym, ¿e problemem jest brak prawdziwego napastnika. Nie mam zamiaru krytykowaæ chocia¿by Marcina Drobnego, który zawsze by³ napastnikiem od czarnej roboty(wygrywa³ górne pi³ki, potrafi³ przepchn±æ siê i dobrze podaæ). Zawsze podoba³a mi siê jego gra i zdania nie zmieniê. Szkoda tylko, ¿e sam nie potrafi sobie wypracowaæ okazji do strzelania bramek. Nie ma sensu pastwiæ siê te¿ nad Kêskiem czy Micha³em Góreckim, którzy s± odpowiedziali za ofensywê, ale to przecie¿ jeszcze m³odzie¿owcy. Mimo to uwa¿am, ¿e wnie¶li oni wiele do dru¿yny. Mariusz kilka razy wygrywa³ mecze. Natomiast jestem strasznie rozczarowany postaw± Antasa. Przychodzi taki go¶æ z Hutnika, gra tam do¶æ regularnie i o dziwo strzela bramki. Tutaj zupe³nie siê zacina, a na dodatek praktycznie nie anga¿uje siê na boisku, nie walczy. Co¶ z nim jest nie tak. Mia³ strzelaæ bramki, a na razie to kiepa... Je¿eli trener sprowadza ze sob± cz³owieka, to musi wzi±æ za to odpowiedzialno¶æ. Ci±gle czytam w dzienniku, ¿e "stracili¶my 3 punkty, a nie zdobyli 1", ¿e "brakowa³o szczê¶cia", ¿e "sêdzia by³ przeciw nam". Trzeba siê wzi±æ za siebie, bo nie jest ciekawie. 5 meczów i 5 punktów, to w perspektywie walki o utrzymanie w tej lidze mizerna zaliczka. Czo³ówka ucieka, a ty³y doganiaj±. To co by³o zawsze atutem(gra na w³asnym boisku) staje siê poma³u histori±.

³ysybyk nie masz powodów, ¿eby obwiniaæ Ka³ata, czy Munego tylko dlatego, ¿e w jednym meczu zagrali trochê s³abiej. We dwóch z przodu meczu nie wygrasz. Ka³at wcze¶niej gra³ ¶wietnie, Muny z reszt± ostatnio by³ znowu najlepszy na boisku. Trzeba siê podnie¶æ i wygraæ z Uni±, w której te¿ ró¿owo nie jest i pomy¶leæ nad skuteczno¶ci±. Szuba te¿ wiecznie w formie nie bêdzie.

Pozdrawiam.

lysybyk
10-15-2008, 11:17
Nie Betson ja ich nie obwiniam ale bramka by³a po z³ym podaniu munego i trudno tu mieæ pretensjê do makarona ¿ê nie zatrzyma³ przeciwnika poniewa¿ ten by³ ju¿ na biegu i dosta³ pi³kê w tempo .Dlaczego piszesz ¿e we dwóch meczu nie wygrasz czy nie za bardzo ich przeceniarz np. Ka³at w ostatnich trzech meczach zma¶ci³ co najmniej trzy sety a z tym munym to chyba tylko twoja opinia. Moim zdaniem poprawnie zagrali w³a¶nie obroñcy i z Przodu walczy³ Górecki .Powtarzam mecz s³aby ale winy nalezy szukaæ napewno NIE U ZAWODNIKÓW.

Unia
10-15-2008, 17:39

w Unii bêdzie trzeba radykalnych zmian. A to wykluczy na jaki¶ czas Uniê z walki o cos wiêcej ni¿ utrzymanie ;)

betson
10-18-2008, 17:16
Unia Dalin 0:0

ojrus
10-18-2008, 18:07
Unia Dalin 0:0

niski poziom meczu

lysybyk
10-21-2008, 13:04
Oj tak tak bardzo niski dwie renomowane dru¿yny z którymi kibice wi±zali nadzieje ¿e poka¿± dobry futbol w tej lidze nie potrafi± skleiæ jednej ³adnej akcji. Co sie dzieje ? czy w Unii te¿ zarz±dzaj± przypadkowi futbolspece ?przecie¿ w koñcówce rozgrywek IV-to ligowych by³a taka walka obu druzyn o wejscie,nagle pas. Pi³karze nie szkoda wam czasu i zdrowia?

lysybyk
10-27-2008, 11:08
kolejny mecz kolejna kompromitacja Dalinu i Unii .Pomyli³em siê s±dz±c na pocz±tku rundy ¿e dru¿yny z grupy ¶wiêtokrzyskiej s± s³absze mo¿e troche pi³karsko ale za to walki i honoru im nie brakuje.ciekaw jestem co maj± do powiedzenia teraz super w³oda¿e sekcji pi³ki no¿nej Dalinu czy dalej po tym co pokaza³ Dalin we wczorajszym meczu uwazaj± siê za osoby tam kompetentne? Czy przy ich w±tpliwej wiedzy na temat pi³ki mog± co¶ zarzuciæ trenerowi (a by³o by wiele) NIE bo ten im pokarze ¶rodkowy palec. Wszyscy widzieli¶my wczoraj ich grê i niech trener nie gada o niewykorzystanych setkach ,mo¿emy pogadaæ o setkach ale wychlanych.

Unia
10-28-2008, 08:11
Dok³adnie. ;/ Niestety nie wystarczy byæ lepszym pi³karsko. Nie wiem jak Unia mog³a przegraæ, maj±c tyle okazji i du¿± przewagê na boisku ;( Jaka¶ totalna niemoc, szkoda wogóle pisaæ bo to jakby jaki¶ koszmar. Ta reorganizacja jako¶ siê nie uda³a, ani to nie lepsza liga... jako¶ jest tak nijak. Nieciecza do 2 ligi... bez wiêkszych problemów zwa¿ywszy na to co pokazuj± pozosta³e zespo³y.

michalo5555
10-28-2008, 11:41
Dalin znów w plecy ! Or³ow....ki ty siê lecz umys³owo !

Nce-Pablo
10-29-2008, 22:29
Puszcza - Pogoñ 4:0

Nce-Pablo
11-02-2008, 16:37
Pogoñ znów nie przyjecha³a na mecz tym razem do Garbarnii ciekawe.... :) Czy¿by znow zepsu³ siê bus...

ojrus
11-02-2008, 17:18
Unia zwyciêska z Neptunen:P 2-0

gammorin
11-02-2008, 17:24
Dalin 4 - 1 Granat

spartan300
11-03-2008, 14:21
Czy wiecie, ¿e Hetman Zamo¶æ mo¿e po zimie nie przyst±piæ do rozgrywek? A dlaczego? Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieni±dze, ale wiêcej dowiecie siê czytaj±c wywiad z jednym z pi³karzy zamojskiego teamu: http://www.11.pl/ii_liga/mikolajek_sytuacja_w_zamosciu_jest_dramatyczna/

Unia
11-03-2008, 16:39
Czy wiecie, ¿e Hetman Zamo¶æ mo¿e po zimie nie przyst±piæ do rozgrywek? A dlaczego? Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieni±dze, ale wiêcej dowiecie siê czytaj±c wywiad z jednym z pi³karzy zamojskiego teamu: http://www.11.pl/ii_liga/mikolajek_sytuacja_w_zamosciu_jest_dramatyczna/

By³oby niedobrze. Hetman ma du¿o kibiców, stonowi pewn± si³ê w tej lidze... Tak samo szkoda jakby w naszej lidze wycofa³a siê Pogoñ Staszów, ju¿ drugi raz nie dojechali na mecz... ehhh.

lysybyk
11-04-2008, 11:39
Dalin -Granat ........................... najlepiej ¿eby pi³karze Daliu spakowali trenera i obecnych rz±dz±cych pi³k± do jednego wora i wywie¿li ich na Borzêtê.
Zci±gn±æ z banicji poprzedników i zacz±æ wszystko od nowa chocia¿by od V-tej ligii.

betson
11-04-2008, 17:57
Dalin -Granat ........................... najlepiej ¿eby pi³karze Daliu spakowali trenera i obecnych rz±dz±cych pi³k± do jednego wora i wywie¿li ich na Borzêtê.
Zci±gn±æ z banicji poprzedników i zacz±æ wszystko od nowa chocia¿by od V-tej ligii.

Mia¿d¿ysz system tymi tekstami :D a tak na serio to bez przesady. Or³owski oczywi¶cie to niewypa³ i o tym wszyscy od dawna wiedz±, ale dlaczego chcesz zaczynaæ od V ligi skoro ch³opaki nie graj± ¼le. Wyniki to tylko kwestia nieskuteczno¶ci. Prawda jest taka, ¿e z Granatem to powinno byæ 6:0 albo i wiêcej, ale znowu u niektórych zawodzi skuteczno¶æ. Widaæ, ¿e oni bardzo chc±, ale nie zawsze wychodzi. Maj±c przeciw sobie wszystko i wszystkich (nawet tych dziadków, którzy nigdy nie bêd± zaspokojeni i ci±gle im bêdzie ma³o) nie ma szans na grê, na luzie. Te b³êdy w pierwszej po³owie by³y efektem ogromnych chêci i jeszcze wiêkszych nacisków ze strony publiki. Strzelili bramkê i wszystko wygl±da³o ju¿ lepiej. 3 bramki w drugiej po³owie to najmniejszy wymiar kary. Natomiast nie wiem czemu trzeci± bramkê zaliczono jako samobójcz±. W dzienniku i na futbolu pisze, ¿e samobój, a gola przecie¿ strzeli³ Górecki. Nie wa¿ne... Trzeba daæ im szansê, bo to m³oda dru¿yna i w koñcu wszystko zacznie dzia³aæ. Natomiast dla mnie do wylotu jest trener i Antas. Reszta jest ok. Szkoda tylko, ¿e zmieni³ siê prezes, bo uwa¿am, ze g³ównie to zadecydowa³o. Odsuniêcie osoby odpowiedniej na to stanowisko i najlepszej z mo¿liwych osób by³o b³êdem. Chyba wiemy o kim mowa. Trenera trzeba szukaæ z g³ow±. Nie pogardzi³bym gdyby wróci³ pan Kmiecik lub trener Bañkosz, ale to chyba s± opcje niemo¿liwe do wykonania.

lysybyk
11-05-2008, 10:00
Betson -a co to za system czy chodzi o styl wypowiadania siê na forum ,w przeciwieñstwie do Ciebie piszê wprost bez lizusowstwa i podtekstów to co widzê i co widz± inni chyba ¿e chodzimy na ró¿ne mecze .CYT.ch³opaki nie graja ¿le ,wyniki to kwestia nieskuteczno¶ci dalej widaæ ¿e bardzo chc± " co za bzdura Ty wogóle wiesz o co w pi³ce chodzi mia¿d¿y mnie Twój nieobiektywizm chcieæ i nie móc to mo¿na przy robieniu kupki. Antas te¿ pewnie chce lecz nie mo¿e. dalej t± " chocia¿by V lig± " to by³a metafora,mecz z granatem by³ na tym poziomie.Je¿eli piszesz o poprzednich Prezesach to przecierz nie jest miazd¿±cym wykroczeniem powiedzieæ jasno ¿e chodzi o Pana Lijewskiego i Pana Jopka. Wiêc nie pisz pierdo³ek o tym systemie a o systemie który zmia¿d¿y klub pi³karski Dalin My¶lenice a do tego idzie,zreszt± pogadaj o tym ze starszymi zawodnikami .

Jaroszy
11-08-2008, 15:36
Neptun - Dalin 0-7

Hutnik- Unia 2-0

Unia
11-09-2008, 13:49
Na Suchcych Stawach by³o super! Widzów ponad 2000. Bardzo dobrze zaprezentowali siê kibice Hutnika, du¿e tak¿e wsparcie WIS£Y! A nas by³o 220 osób ;) Liczby Wis³y i Hutnika podawa³ nie bêdê ;) Filimik na stronie Unii (z meczu0 i na forum z kibicami ;)

lysybyk
11-10-2008, 10:34
Dalin- Neptun 7 -0 dru¿yna z Koñskich od pierwszych minut prezentowa³a poziom A klasy wic ¿aden wyczyn. Ale wku....wia decyzja tchurzliwych w³odarzy klubu którzy w obawie przed wiesz± grup± kibiców z Hutnika wymy¶leli sobie remont trybun w³a¶nie w gdy ma siê odbyæ najwa¿niejszy mecz dla Dalinu. To jest wstd i chañba oraz lekcewa¿enie mieszkañców miasta i ew.przyjezdnych go¶ci tylko dla tego ¿e klub nie ma kasy na wynajêcie ochrony i pozbawiaj± kibiców dobrego widowiska .Ciekaw jestem co na to MZPN. A tym co to wymy¶lili to My ju¿ dziêkujemy i proponujemy by resztkami rozs±dku bo honoru to oni nie maj± podali siê do dymisji.

betson
11-10-2008, 12:23
To jest przykre, ¿e taki mecz i to bez udzia³u publiczno¶ci. Na pewno publika by dopisa³a, bo to w koñcu 11 listopada i na dodatek przyje¿d¿a Hutnik. Ciekawe jak na wiosnê zarz±d bêdzie chcia³ sprowadziæ kibiców, skoro robi siê z nich takie jaja.

gammorin
11-10-2008, 18:17
Ja tam mam zamiar ogl±daæ z nowo powstaj±cego parkingu ;D

gammorin
11-11-2008, 16:02
Dalin 1 - 1 Hutnik

Unia
11-11-2008, 18:23
Unia - Naprzód 1-0(0-0)

³adne zakoñczenie rundy w Tarnowie. Widzów ok. 400. Dobry doping i dobra oprawa - patriotyczna ze strony Unii. Go¶cie te¿ siê pojawili w ponad 40 osób co pomog³o nam w dopingu.

Unia ma 19 punktów do lidera traci 11... Lider z 30 punktami !! Chyba nie ma nigdzie takiej sytuacji!!

lysybyk
11-12-2008, 12:26
W wczorajszy wtorek w kompromituj±cych warunkach dla kibiców zarówno Hutnika jak i Dalinu
odby³a siê ostatnia kolejka rundy jesiennej i oby ostatnia z tym trenerem i tym zarz±dem sekcji pi³karskiej .Trener przez 15 meczy nie potrafi³ wyznaczyæ podstawowego sk³adu i ustalic pozycji zawodnikom tylko co mecz by³a mieszanina co ¶wiadczy o jego marnych umiejêtno¶ciach.Mecz ogólnie nie by³ najgorszy chocia¿ pozbawiony jakiej¶ wiêkszej walki i zdobycia za wszelk± cenê zwyciêstwa .G³upie zachowanie s³abego Ka³ata bo oslabienie dru¿yny tez wp³yne³o na wynik a co do karnego to sprawa sporna ,ale sêdzia ma prawo gwizdn±æ to by³o ostre bezmyslne wejscie pipiego bardzo dobrze grali bli¿niaki ,z³e ustawienia lewej strony i s³aba gra pomocy .Tego napewno siê nie doszlfuje z tym szkoleniowcem a szkoda bo potencja³ w druzynie w zawodnikach ch³opaków z My¶lenic jest ogromny i moja rada powywalaæ tych makaronów ,bananów ,antasów i graæ ch³opakami swoimi bo dla nich przychodzimy na mecze nawet gdy je ogl±damy zza siatki.

terazja.19
11-20-2008, 16:44
MArchewa najlepszy jest i basta!!!

sokol06
12-09-2008, 17:28
sokolmaszkienice.futbolowo.pl serdecznie zapraszamy!!! :)