Zobacz pełną wersję : II liga wielicka 08/09
Nce-Pablo
08-02-2008, 13:07
:) w II lidze wielickiej będą występowały zespoły :
1. Wilga K.W
2. Śledziejowice
3. Piłkarz Podłęże
4. Wieliczanka Wieliczka
5. Rożnowa Wieliczka
6. Węgrzcanka W.W
7. Wiślanka Grabie
8. Gdovia Gdów (b)
9. Sokół Chorągwica (b)
10. Wisła Niepołomice (b)
11.Wiarusy Igolomia (b)
12.Puszcza Niepołomice
Moim zdaniem faworytem jest Puszcza :) spadkowicz z I ligi
Za niedlugo bedzie 1 kolejka do obstawiania:)
Puszcza93
08-02-2008, 13:22
co tak mało zespołów
Puszcza93
08-02-2008, 13:41
Awans : Puszcza Niepołomice
Spadek: Sokół Chorągwica,Wiślanka Grabie
Jarek1993
08-02-2008, 15:39
Jak nic wygra puszcza jeśli spadli z krakowskiej z chyba 12 miejsca ale to i tak dla tamtych klubów jest zespól nie do pokonania dla takich zespołów jest tam poziom tragiczny trampkarzami się wygrywa z juniorami którzy kończą sezon na 5 miejscu to mówi samo za siebie grałem z resztą w juniorach jednej z drożyn jako trampkarz to nie było takiej różnicy miedzy nami może siłowo i to nie ja grałem dobrze tylko oni grali tragicznie czyli machanie się zero rozgrywania piłki wszystko leci w powietrze
Mój typ
1 Puszcza Niepołomice
2 Piłkarz Podłęże
3 Wilga K.W
4 Gdovia Gdów
5 Sokół Chorągwica
6 Śledziejowice
7 Wiarusy Igolomia
8 Rożnowa Wieliczka
9 Wieliczanka Wieliczka
10 Węgrzcanka W.W
11 Wiślanka Grabie
12 Wisła Niepołomice
PikusMKS
08-02-2008, 18:02
maślanka nigdy nie bedzie wyżej od Wisły!!! w Wisle mam kolegów ;p
1. Puszcza
2. Wisła
3. Piłkarz
4. Gdovia
5. Węgrzcanka
a dalej nie wiem bo nie sledze wyników takich słabeuszy :P
Jarek1993
08-02-2008, 22:47
a ja śledzę bo też mam dużo kolegów w tych ligach i widzę że Wisła jest słaba i co dopiero awansowała i to nie z 1 miejsca dodam że na 9 zespołów jedna się wycofała
Puszcza93
08-02-2008, 22:57
ja tez śledze te ligi bo grałem w nadwiślance nowe brzeski i tez uwarzam ze wisła gra słabo
PikusMKS
08-02-2008, 23:52
ja wiem, ze im bedzie ciezko, ale ich lubie to musza zajac wysokie miejsce :D
Puszcza93
08-03-2008, 14:39
Kiedy bedzie terminarz:)
Nce-Pablo
08-03-2008, 14:44
juz jest :) pierwszy mecz u siebie z Wilgą 30 albo 31 sierpien :) drugi takze u siebie ale nie pamietam z kim :) terminarz bedzie w poniedzialek na stronie :)
Puszcza93
08-03-2008, 15:13
Oki to na początek Wilga
Puszcza93
08-03-2008, 15:18
To zapodaj całą 1 Kolejke
Frytas07
08-04-2008, 10:02
Moje typy:P
1. Wisła :D
2. Puszcza
3. Piłkarz
4. Gdovia<---- to moze byc mocny zespół po połączeniu z zagajami
5. Wiarusy
PikusMKS
08-04-2008, 13:48
Hehe my się szykujemy na wilgę. Ja obstawiam 7-0, co o tym myslicie??
Jarek1993
08-04-2008, 14:11
7-0 chyba nie wygracie bo z tego co pamiętam to wilga miała 3 miejsce w tamtym sezonie postawiam na 4-0
Nce-Pablo
08-04-2008, 14:37
jesli bedzie tak jak 2 lata temu .... to bedzie ładnie :) najwyzej wtedy wygralismy 19:0
PikusMKS
08-04-2008, 14:48
ja chce bramke strzelić!! :)
Frytas07
08-04-2008, 19:43
Jesli znacie to napiszcie jak wyglada pierwsza kolejka.
Sorki ze sie wpinam w rozmowe pomiedzy kolegami z Puszczy ale czy wy sie za pewni czasem nie czujecie ? Takie podejscie dobze wiecie ze dobze nie wrozy. Moze i jestescie glownymi faworytami do awansu ale nie musicie odrazu z siebie robic najlepszych. To tyle z mojej strony i moge tylko zyczyc powodzenia. Pozdro xD
PikusMKS
08-06-2008, 09:25
no dobra. jednak musze powiedziec, ze wczoraj nasz czołowy obronca doznał bolesnej kontuzji która wyeliminuje go z gry przez najblizszy czas, wiec w inauguracyjnym meczu przeciwnik moze miec ciut ułatwione zadanie
Nce-Pablo
08-06-2008, 10:55
najważniejsza jest pewność siebie :) a nie mowie ze nie bedzie ciezko walczyc o awans :) mysle ze 3 zespoly o to beda walczyc, pozdro VICIA:P
PikusMKS
08-06-2008, 12:10
no własnie Paweł, ale mam nadzieję, że my wygramy :)
Ta liga to żal. Szkod, że nie ma drugiej okręgówki liczącej 16 zespołów. Prawda jest taka, że zespły grające w tej lidze to zespoły które mają problemy ze skleceniem 11 na mecz. Zespoły które "coś" kolwiek prezentują to jedynie Puszcza, Piłkarz i Staniątki, ktore awansowały, ale moim zdaniem nie będą miały żadnych szans w I lidze krakowskiej. Pozostałe zespoły prezentują bardzo marny poziom gry i jeszcze słabszy poziom kultury, aż nie chce się z nimi grać. Potrzebna jest druga okręgówka, bo zbyt duża "przepaść" dzieli I lige krakowską od II lig krakowskich i ligi wielickiej...
PikusMKS
08-18-2008, 12:22
no tutaj moge się podpisać 4 łapami pod postem Kamila. Druzyna która wygra 100% meczy w II lidze i awansuje do I z kosmiczna przewagą zazwyczaj skazywana jest na porażkę :) to jest cos tak jak różnica Wisły do Barcelony. W OE Wisła jest najlepsza, ale na arenie międzynarodowej nie ma szans z najlepszymi...
Nce-Pablo
08-19-2008, 10:36
Rożnowa Wieliczka - Wieliczanka Wieliczka
Wisła Niepołomice - Węgrzcanka W.W
Wiarusy Igołomia - Wiślanka Grabie
Puszcza Niepołomice - Wilga K.W
Gdovia Gdów - Piłkarz Podłęże
Sokół Chorągwica - Śledziejowice
Nce-Pablo
08-19-2008, 10:40
Rożnowa Wieliczka - Wieliczanka Wieliczka x
Wisła Niepołomice - Węgrzcanka W.W 2
Wiarusy Igołomia - Wiślanka Grabie 1
Puszcza Niepołomice - Wilga K.W 1
Gdovia Gdów - Piłkarz Podłęże 2
Sokół Chorągwica - Śledziejowice 2
Typować można także na stronie Puszczy tam dostępny jest również pełny terminarz
PikusMKS
08-21-2008, 00:41
jak tak dalej pojdzie bedzie nas 4 na mecz bez bramkarza. aha i ja odpadam, chyba ze uda mi sie przekonac trenera do tego zebym pomół w starszych
Puszcza93
08-21-2008, 00:44
To musicie kupić jakiegoś bramkarza
Puszcza93
08-21-2008, 00:54
Pikuś jak od nas wezmą 2 zawodników to my wtedy składu nie mamy
PikusMKS
08-21-2008, 11:20
no własnie wiem, to nasza szara rzeczywistość ;p nie no cos jest na rzeczy i moze jednak uda sie skołować 11 na ligę, chociaz mysle ze w 9 tez wygracie ;]
piter_10
08-30-2008, 18:18
Gdovia Gdów 2:1 Piłkarz Podłęże ...
Nce-Pablo
08-30-2008, 22:41
Puszcza - Wilga 3:0 (v.o) walkower :)
Frytas07
08-31-2008, 16:05
Wisła Niepołomice - Węgrzcanka Węgrzce Wielkie 2:0
Puszcza93
08-31-2008, 16:21
Wiarusy Igołomia - Wiślanka 5:1
Frytas07
08-31-2008, 16:52
Wiślanka?? podobno sie wycofali!!
a za nich gra Contra Sułków :/
Co to za terminarz jest na stronie futbol.org.pl?? Tam jest napisane, że wiarusy igołomia dstały dziś walkowera z Puszczą i wogle jakiś dziwny ten terminarz.
KaKa1991
08-31-2008, 18:03
Rożnowa Wieliczka - Wieliczanka Wieliczka 3:4 !
Puszcza93
08-31-2008, 20:42
Wiślanka?? podobno sie wycofali!!
a za nich gra Contra Sułków :/
Wiślanka gra i przegrała 5:1
Frytas07
08-31-2008, 22:05
Oficjalny komunikat:
W związku z wycofaniem się drużyny Wiślanki Grabie , w drugiej lidze zostaje
utrzymana drużyna Contry Sułków , która w ubiegłym sezonie zajęła miejsce
wśród drużyn , które miały opuścić szeregi II Ligi.
Zawody II kolejki spotkań pomiędzy drużynami:
Contra Sułków – Wisła Niepołomice
wyznaczone terminarzem rozgrywek na dzień 07.09.2008 godz. 11.00
rozegrane zostaną w trym samym terminie o godzinie 12.00.
No wiec nie wiem o co chodzi:/
Nie wiem o co kaman z tą Wiślanką, ale też się zdziwiłem jak zobaczyłem że niby z puszczą walkowerem wygraliśmy;?
My chcemy z puszczą zagrać! :)
Pytanie do kogoś z Puszczy, na którym boisku grają juniorzy? Na głownym czy na tym strasznym, okropnym, z rowami, dołami przy drodze?
Tak czytam od początku ten wątek, i widzę że Puszcz się strasznie napina iż zmiotą każdego na drodze:) Już meczu doczekać nie mogę!
A pod koniec piszczecie że 11 ciężko wam zebrać?
Słyszałem głosy że wycofać się z ligi macie? Czy to prawda?
Aaaa no to teraz wszystko rozumiem:) Do tej pory myślałem że wygraliśmy z Wiślanką;) Ale rzeczywiście, przy przywitaniu zamiast Wiślanka powiedzieli Contra i to mnie trochę zdziwiło, ale myślałem że po prostu mają jeszcze taki człon w nazwie LOL:) i rzeczywiście coś mówili że niby spadli, ale awansowali itd. I teraz to rozumiem:) Czyli jednak:
Wiarusy Igołomia 5 - 1 Contra Sułków
Ciekaw jestem jak bedzie w nastepnej kolejce i czy pojdzie tak łatwo jak z Contra?? Hmm... zobaczymy:) Nie moge sie doczekac meczu z Puszcza ]:->
Wszystko jedn gdzie gra Puszcza, bo boczne boisko puszczy jest na poziomie tej ligi, to po pierwsze. Po drugie uważa, że choćby Puszcza miała tylko 11 zawodników w kadrze, to to i tak wystarczy do wywalczenia awansu, lub przynajmniej zajęcia miejsca na podium. Mam nadzieję że się myle i że w tym roku poziom ligi będzie wysoki i będzie jakaś przyjemność z gry w meczach wyjazdowych, a nie będzie chamstwa i braku fair play. W tej lidze każda przegrana i remis Puszczy będzie ogromną porażką!!!
Hahahahaha... wiecie co?? śmiesza mnie Wasze wypowiedzi, gdybyscie byli tak dobzi za jakich sie uwazacie to byscie nie spadli z I ligi:) Wydaje mi sie ze nie wyrożniacie sie poziomem gry od naszej druzyny:) jestescie w II lidzie bo widocznie Wasze umiejetnosci mieszcza sie w ganicy tej ligi! jestescie zbyt pewni siebie,ale to wszystko okaze sie na boisku i juz nie moge sie doczekac tego meczu, przegramy to przegramy ale łatwo tych 3 punktów Wam nie oddamy takze przygotujcie sie na cieżki mecz.Nie bede juz sie wypowiadał na temat tego dopisku : MKS PUSZCZA NIEPOŁOMICE W buraczanej lidze bo wiele bym mogł tu napisac tylko nie chce napinac atmosfery.
Pozdro AL`07 WIARUSY IGOŁOMIA!!
Wszystko jedn gdzie gra Puszcza, bo boczne boisko puszczy jest na poziomie tej ligi, to po pierwsze. Po drugie uważa, że choćby Puszcza miała tylko 11 zawodników w kadrze, to to i tak wystarczy do wywalczenia awansu, lub przynajmniej zajęcia miejsca na podium. Mam nadzieję że się myle i że w tym roku poziom ligi będzie wysoki i będzie jakaś przyjemność z gry w meczach wyjazdowych, a nie będzie chamstwa i braku fair play. W tej lidze każda przegrana i remis Puszczy będzie ogromną porażką!!!
No ty mnie rozwalasz!
1. Wasze boczne boisko nie nadaje się na gre w C klasie! Nie rozumiem kto takie boisko przyjął(w WOPN) Zwiedziłem chyba połowe boisk małopolsce od C klasy do okręgówki i tak fatalnego terenu zieleni jeszcze nie spotkałem.
2. W buraczanej lidze? Widać tu wasze miejsce! hehe nikt z nas wam tego "awansu" nie wywalczył... To wasze umiejętności was tu sprowadziły....
3. Porażka, Remis będzie dla was porażką? A dla jakiej drużyny z ambicjami strata punktów nie jest porażką?
Ja mogę mecz z wami przegrać, ale mam tylko nadzieję że nie każecie nam grać na tym klepisku! Tam nogi połamać idzie... a trawa to chyba ręczną kosą jest koszona!
Nce-Pablo
09-01-2008, 21:39
heh nie bede sie klocil ... nie wiem jak bedize teraz ale spojzcie 2 lata temu jak wywaliczylismy awans do 1 ligi, spojrzecie na rudne wiosenna wszystkie mecze wygrane 4 bramki stracone okolo 65 strzelonych, a propo 1 ligi mogliscie wpasc na nasze mecze.. np. w jednym z ostatnich meczy Kmita zabierzow (mistrz) co prawda wygrala z nami 2:0, ale po meczu nie mogli uwierzyć ze jestesmy na miejscu spadkowwym. Ale spadlismy i bedziemy teraz walczyc o awans i mam nadzieje ze bedzie ciezko. A nie będzie znów wynikó typu...19:0... a co do boiska info dla was :) boisko rezerwowe zostało wyrównane troche, nawieziona ziemia, jest lepiej ale nie najlepiej.
PikusMKS
09-01-2008, 21:46
Puszcza z palcem w dupie rozwali każdego. Jest za duża różnica między 1 a 2 ligą. a właśnie osoby które teraz graja w juniorach sa z rocznika 91. grali jako juniorzy mlodsi w juniorach i chyba logiczne ze przegrali z silniejszymi fizycznie od siebie na rownie wysokim pozimie technicznym. teraz sa juz juniorami i mysle ze znowu beda wyniki dwucyfrowe... ;d
SergioRamos
09-01-2008, 21:48
No ty mnie rozwalasz!
1. Wasze boczne boisko nie nadaje się na gre w C klasie! Nie rozumiem kto takie boisko przyjął(w WOPN) Zwiedziłem chyba połowe boisk małopolsce od C klasy do okręgówki i tak fatalnego terenu zieleni jeszcze nie spotkałem.
...
Ja mogę mecz z wami przegrać, ale mam tylko nadzieję że nie każecie nam grać na tym klepisku! Tam nogi połamać idzie... a trawa to chyba ręczną kosą jest koszona!
Ale co takie jeżdzenie po boiskach to jest Twoje hobby, czy jesteś już tak doświadczonym piłkarzykiem? Boisko jest takie same dla obu drużyn, to nie wina chłopaków że muszą czasem zagrać na rezerwowym, to ustala się ''na górze''.
I chyba coś niedokładnie zwiedzasz te boiska bo uwierz mi mogę Ci podać przykłady gorszych ''boisk'' aktualnie, a jesli mi nie wierzysz to możesz się przejechać i sprawdzić. ;)
Eeee Spokojnie:) Hehe Zawsze kto jest na jakimś wyższym poziomie to potem jaki on nie jest;) Zobaczymy wszystko wyjdzie na boiskach... Może MY akurat wam nie podołamy ale są inni:)
Pozdro AL'07 :)
Boże... jestescie naprawde śmieszni:) hahahahha.... ja niegdys grałem w Proszowiance chłopaki graja w I lidze i sa za****** i duzo bardziej ułożeni od Was. Nie gwiazdorza jak Wy! Jestescie śmiesznymi do bólu piłkarzykami! Zreszta sami sie o tym przekonacie na meczu z nami. Awansowaliscie do I ligi i ukłon dla Was ale panowie bez przesady. Puszcza Niepołomice? hmm... dawniej wogole o takim klubie nie słyszałem bo graliscie po "buraczanych ligach" na kazdy zespół przyjdzie czas i nie bede zaskoczony jak pod koniec sezonu bedziemy walczyc z Wami o awans. Mozecie nas lekcewazyc ale to tylko do czasu gdy sie spotkamy na boisku;]
A Ty SerioRamos nie pierdziel bo to boisko rzeczywiscie jest w fatalnym stanie nie nadaje sie nawet na ta "buraczana lige" ;) Zabinho ma w 100% racje! Nce-Pablo co Ty myslisz ze ja nie mam na jakie mecze chodzi tylko ogladac Juniorków grajacych w "buraczanej lidze" :D dajże spokoj :)
Pozdro AL`07 WIARUSY IGOŁOMIA!!!
Boczne boisko Puszczy jest fatalne, ale poziom tej ligi też jest fatalny i inne boiska w tej lidze też są fatalne (choć może faktycznie lepsze od boiska Puszczy). Pozim tej ligi jest o wiele słabszy od poziomu tej ligi i każda drużyna grająca w tamtym roku w I lidze krakowskiej była by moim zdaniem murowanym faworytem do wygrania tej ligi. Ja pisze to co myśle i mam nadzieję że nie mam racji i wszystkie drużyny będą prezentować bardzo wysoki poziom, wysoką kulturę fair play i zmienię zdanie o tej lidze.
Miałem sie nie wtrącać ale czytając internetowych "cwaniaczków" z puszczy to musiałem coś napisać.... Kozaczycie na forum że wszystko wygracie i że reszta zespołów jest bez pojęcia i narzekacie że musice wogóle tu grać... to mogliście nie dopuścić do takiej sytuacji i w pierwszej lidze zdobyć tyle pkt aby starczyło to do utrzymania....może i awansujecie i pewnie znowu spadniecie bo z takim podejściem to możecie być mistrzami ale na własnym podwórku.....a co do boiska to nie próbuj nawet usprawiedliwiać bo głowne naprawde fajne ale jak graliśmy u was na bocznym to się myślało o tym żeby sobie czegoś nei zrobić a nie żeby dobrze grac.... to tyle;p
KSP dokładnie:D za bardzo kozaczycie na tym forum! mowiłem ze powinniscie brac przykład od kolegów z I ligi chocby nawet Proszowianki. Gwiazdorzycie jak nie wiem a to śmieszy ;]
Pozdro AL`07 WIARUSY IGOŁOMIA I KS PROSZOWIANKA :) yyy... czy MKS PROSZOWICE?? tyle nazw...
Nce-Pablo
09-06-2008, 09:01
Zpraszam na strone na typowanie wynikow :) link ponizej
Nie powiedziałbym że boisko Śledziejowic jest fatalne ;]
Nce-Pablo
09-06-2008, 21:54
Puszcza - Sokół 1:1 (0:1)
przez 90 % gra toczyla sie na stronie gosci, mnostwo okazji slupki poprzeczki co chwile strzaly na bramke Sokoła lecz nie skuteczne :)
Frytas07
09-06-2008, 23:41
W meczu Puszcza- Sokół wiele szczęścia gości lecz gdyby w szeregach gości było mniej nonszalancji to sokół mógł wygrać ten mecz (rażąca nieskuteczność puszczy, szczególnie strzały z dystansu Lewińskiego)Podsumowując ładne akcje Puszczy lecz zero wykończenia) ( Tylko Nowak(Puszcza,strzelił wyrównującego gola ) z Sochą(Puszcza) zasługują na pochwałę ze ten mecz:D
Nce-Pablo
09-07-2008, 00:33
Na długo ten mecz zapamiętają piłkarze Puszczy Niepołomice. Mecz który można określić mianem "wygranym" przez gospodarzy zakończył się remisem 1:1. Początek spotkania to ciągłe ataki Puszczy strzały na bramkę lecz wszystko to było nieskuteczne. Wydawało się że bramki dla Puszczy to tylko kwestia czasu ale goście zaskoczyli i w 30 min wybili piłkę w przód "na afere" przejął ją jeden z piłkarzy Sokoła dograł na długi słupek a tam czekał kolejny zawodnik który dopełnił formalności. Najlepsze sytuacje w 1 połowie zmarnowali Nowak, Socha, Żarnik, Boligłowa.
Druga połowa to także ataki Puszczy które w 60 min zakończyły się bramką Zych dostał piłke w polu karnym strzelał lecz ta zeszła mu z nogi i trafiłą w posiadanie Nowaka który pewnym strzałem umieścił futbolówkę w siatce gości. Dalszy przebieg gry to ataki Drzewiastej z lewej strony lecz bardzo nieskuteczne. około 78 min strzał Lewińskiego w słupek z rzutu wolnego. Rajd Nowaka lecz piłka poszybowała obok bramki. Groźne strzały Sochy z dystansu. W ostatnich sekundach meczu świetną okazję miał Boligłowa lecz po jego strzale głowa piłka dosłownie o centymetry mineła prawy słupek bramki strzeżonej przez bramkarza z Chorągwicy
Piłkarz Podłęże-Wiarusy Igołomia 3-1
czyli mamy pierwszą megasensacje? Puszcza nie wygrała?
Nce-Pablo
09-07-2008, 01:06
czy ja wiem czy taka mega sensacja :)
Contra Sułków - WIsła Niepołomice 0:4
Praktycznie cały mecz kontrolowany przez Wisłe. Jestem pewny, że gdyby nie skrzyiony celownik gości wynik byłby o dużo wyższy!
PikusMKS
09-07-2008, 16:12
ja nie grałem w juniorach, ponieważ miałem swoj mecz w juniorach młodszych, ale coś mi się wydaje ze juniorzy Puszczy chcą dodać lidze ciekawości, a co za tym idzie wiecej kibiców, wiec nieforsowali się w pierwszej potyczce. to powinno się zmienić i od nastepnego meczu bedą juz tylko komplety punktów :D
Myslicie o komplecie pkt....... Ale ja widze drużyny które mogą z wami zwyciężyc, takie jak Piłkaż czy Wiarusy.... My derbów łatwo też nie oddamy :D:D Napewno nie jesteśmy tak świetnie przygotowani jak wy, ale w tym meczu każdy bedzie walczył!
PikusMKS
09-07-2008, 17:07
ja bym bardzo chciał zagarć w kilku meczach w juniorach starszych. zobaczymy co sie bedzie dało zrobic, ale sytuacja sie komplikuje coraz bardziej.
ja nie grałem w juniorach, ponieważ miałem swoj mecz w juniorach młodszych, ale coś mi się wydaje ze juniorzy Puszczy chcą dodać lidze ciekawości, a co za tym idzie wiecej kibiców, wiec nieforsowali się w pierwszej potyczce. to powinno się zmienić i od nastepnego meczu bedą juz tylko komplety punktów :D
Ja się zastanawiam czy gdyby nie walkower w pierszej kolejce to czy mielibyście te 4 punkty teraz....
Co do postu WisłaN:
Pozdro dla was:D beniaminki narazie dają radę. W tamtym roku obie drużyny które awansowały to spadły...
My teoretycznie mamy mocną drużynę, pod warunkiem że mamy cały skład, a niestety drużyna seniorów ma pierszeństwo:) chociaż w meczu z Piłkarzem bramkę kontaktową na 2-1 w 85 minucie zdobył.... bramkarz który pierwszy raz grał w ataku:) hehe
Fajna teraz jest liga bo mecze wyrównane, tak jak nasz wczoraj, wynik mógł paść każdy a przegraliśmy 3-1
Tak jest ciekawiej niż gra z Iskrą Zakrzów czy innymi, bo w III lidze pograć można było jedynie z Wisłą Niepołomice i Nadwiślanką.
Już trzeciej kolejki doczekać się nie mogę
Frytas07
09-07-2008, 18:12
W pełni popieram zabinho :D Pzdro
Myślę ze jeszcze nie raz jakaś drużyna pokaże Puszczy na co stać drużyny z "buraczanej ligi"
Pozdro dla drużyn które graja swoje a nie przechwalają się na forum:P
piter_10
09-07-2008, 21:23
Śledziejowice 0-4 Gdovia.....
a moglo byc duuuużo wiecej:)
PikusMKS
09-07-2008, 23:13
ej żabinho Ty jesteś juniorem? chyba nie ;p mi się wydaje że Ty byłes kapitanem jednej z ekip na WTPN :) my jako najmłodsi zajęliśmy 3 miejsce. mam nadzieję ze bedzie powtorka za rok, ale taka z nagrodami :)
a o nasza formę spokojnie :D
kapitanem nie byłem ale ja to organizowałemm więc jak widzisz w piłce troche siedzę...
a u was drażni mnie strasznie wasz brak szacunku dla przeciwnika...
Uwierz mi że waszym atutem nie jest doświadczenie zebrane w I lidze, czy wyszkolenie techniczne, czy też nawet to że chyba jako jeden z nieliczynych w tej lidze mozecie zrobic sobie selekcje zawodników przed sezonem tylko wasze fatalne boisko, ja wiem ze to nie twoja wina, ale ja sie tylko boje ze trener seniorów przed meczem z wami powie mi zeby na tym boisku nie grali nasi juniorzy ktorzy są włączeni do kadry seniorów...
paradoksem jest to że dla druzyny (z założenia najlepszej technicznie) jest atutem ich fatalne boisko...
a to że wy mówicie że wy nie macie skladu bo w juniorach młodszych ktoś gra i z wieku juniora nie macie zawodników....
u nas w podstawowej jedenastce na obrnie grają roczniki 92, 92, 93, 93 czyli praktycznie młdosi juniorzy(ubiegło roczni trampkarze)... a w ataku goście z rocznika 94 94.....
Nce-Pablo
09-08-2008, 07:21
hemmm boisko powiadasz.... :))) Szkoda że nie wpadłeś na mecz Puszcza - Sokół który odbył się na stadionie głównym ... czy ja wiem czy to takie złe boisko ? Najpierw sprawdź później komentuj ;]
Graliśmy na waszym boisku bocznym więc wiem jak wygląda...
Hahahaha... yyy.... "puszcza rozwali wszystkich z palcem w dupie" czy ktos z puszczy moze mi to jeszcze raz powtorzyc?? :) i własnie to jest najsmieszniejsze ze strasznie gwiazdorzycie a prawda jest taka ze pare druzyn z tej ligi moze Wam dokopac:) i zostaniecie w buraczanej lidze :) :D
POZDRO AL`07 WIARUSY IGOŁOMIA!!!
Nce-Pablo
09-08-2008, 18:04
poczekamy zobaczymy :) z wami postaramy sie wykorzystac wszystkie mozliwe sytuacje :) to byl taki mecz kontrolny :) okaze sie wszystko w praniu :)
Brutal-Wn-ce-stoper
09-09-2008, 10:26
Pikuśmks pisałeś że w Wiśle masz kolegów no to zapamiętaj sobie że żaden zawodnik puszczy nie ma kolegów wśród piłkarzyków niepołomickiej Wisły.Pisałeś że chciałbys w paru meczach pomóc juniorom starszym wiem jaki poziom prezentujesz i myśle że nie pomógłbyś im tylko przeszkadzał.Trener Lisiecki wolałby już pewnie wystawić 10 zawodników niż ciebie wysłać na boisko :p a skoro jestem przy trenerze juniorów puszczy to z całym szacunkiem dla tego pana powinien on trenowac raczej zespół żeński z zawodników nie potrafi wydobyć agresji która czasami jest potrzebna.A co do agresji nie radze puszczy za 3 kolejki na derby wybrać się gołą jedenastką to w końcu"buraczana liga" buraki rosną w polu a pole trzeba orać i na podgrabiu pokażemy wam jak to należy robić :)) TO MIASTO JEST NASZE !
Czyli jednak wg tego co pisze "Brutal-Wn-ce-stoper" to kozaczy nam tu nie zbyt dobry zawodnik ;) hehe;) Ciekawe jak byście sobie nazwali III ligę gdybyście przez czysty przypadek tam spadli xD skoro ta jest "buraczana" :) Mileliście wygrywac w 9 a tymczasem tłumaczycie się gołą jedynastką :)
PoZdRo AL'07 WIARUSY IGOŁOMIA!!
Brutal-Wn-ce-stoper swoją wypowiedzią potwierdziłeś moją teze o "buractwie" tej ligi (chodzi mi tutaj o wypowiedz dotyczącą "orania pola", ponieważ odbieram to jako groźbę pod adresem naszej drużyny).
PikusMKS
09-09-2008, 17:53
każdy zawodnik z puszczy jest lepszy niż pół drużyny waszej niepołomickiej Wisły. Jak spotkasz 10 osób na rynku u nas to 9 nie bedzie wiedziało co to jest! chciałem zagrać, a Ty chyba nie wiesz, że robiłbym to z chęci pomocy, bo nikt kto gra w 1 lidze nie patrzy sie na 2 lige jako miejsce do rozwoju. dla was boisko to miejsce do obrażania przeciwnika, wyciecia go, oplucia, ugryzienia, przetargania mu koszulki itp. my pokazujemy wyzszość techniczna, wytrzymałościową, siłową i tylko brak skuteczności spowodował uratownaie 1 pkt przez Sokoła(ten mecz będa wspominać przez długi okres jako najlepszy w sezonie). Akurat w tym sezonie wszyscy w Puszczy się starają o to, aby rozgrywac mecze na głównym obiekcie. Jeszcze zadna druzyna nie musiała grać na boisku bocznym. A zabinho o to płacze w co 2 poście. Równie dobrze mógłbym powiedziec ze zagramy u was na polu kapusty. A nasze boczne jest lepsze niz wiekszosc głownych w tej lidze.
Pokażcie tą waszą "wyzszość techniczną" w tej "buraczanej lidze".... I zobaczymy czy każdy "zawodnik"(?) Puszczy jest lepszy niż pół drużyny "naszej niepołomiceki Wisły" .... Wszystko sie wyjaśni przy "Oraniu pola" :P
PikusMKS
09-09-2008, 19:06
ok orajcie, my zagramy w piłkę...
RabarbarowyRurobomber
09-09-2008, 20:01
a może tak obaj wzięlibyście się za treningi i na boisku pokazali co potraficie? na forum każdy leszcz jest cwany... na boisku większość nie jest już taka mądra i odważna... i do Waszej uczciwości: załatwcie sobie swoje sprawy gdzie indziej niż na boisku, piłka nożna to sport, nie napinajcie się na forum tylko pokażcie swoje umiejętności PIŁKARSKIE na boisku. Pozdro :D
Brutal-Wn-ce-stoper
09-09-2008, 21:08
Pikuśmks chyba cię fantazja poniosła :p zagracie ? w tej lidze ani nawet w lidze wyżej się nie gra tylko kopie do gry wam jeszcze daleko brakuje (wam i wszystkim pozostałym w juniorach) i odrazuje prostuje że oranie pola to nie jest żadna groźba jak to stwierdził kamilgk orać to po naszemu "rolniczemu" to co u was w "mieście" gryźć trawe, mówiąc o orce chodzi mi o walke.
P.S. jeden z zawodników puszczy żalił mi się że każdy naskakuje na puszcze, nie ma się co dziwić skoro robicie z siebie takich gwiazdorów z pierwszej ligi.Możliwe że wygracie dużo meczy może nawet lige ale musielibyście się wznieść na szczyt formy bo każdy zespół specjalnie motywuje się na puszcze i każdy chce pokazać że nie jest gorszy od zespołu który grał w pierwszej lidze szczególnie że ten zespół wywyższa się porównując do fc barcelony :))
PikusMKS
09-09-2008, 22:13
dobra skończmy ten temat derby sa 28 wrzesnia i tak sie okaże kto lepszy. kto przegra jest wystawiony na ogólny pocisk ze strony całego forum ;p
Brutal-Wn-ce-stoper akurat teraz zgadzam się z tobą w 100%. MY nie gramy, my KOPIEMY. Nie twierdze, że Puszcza jest świetna i że ma doskonałe obiekty. Irytuje mnie jedynie fakt, że w tej lidze nie ma po pierwsze 3 sędziów, przynajmniej 16 zespołów. Nie twierdze też, że Puszcza kniecznie wygra tą ligę, bo o to z pewnością nie będzie łatwo, choćby z tego powodu, że Puszcza ma problemy pnieważ wciąż nie do końca wiadomo kto będzie grał, ale myśle, że Puszcze można stawiać w gronie faworytów. Ale i tak uważam że jest to "buraczanka".
Hahahahaha... Kurde wezcie zablokujcie to forum czy cos bo to jest jakas paranoja:) ciekaw jestem czy tak samo kozaczyliscie w I lidzie?? z tego co wiem to kazdy po Was jechał ;) zreszta sam to wiem bo grałem w Proszowiance. Przygotujcie sie na mecz z nami... a Wisła Niepołomice wydaje mi sie ze wygra te derby. Pozrdo!
SergioRamos
09-10-2008, 15:34
Hahahahaha... Kurde wezcie zablokujcie to forum czy cos bo to jest jakas paranoja:) ciekaw jestem czy tak samo kozaczyliscie w I lidzie?? z tego co wiem to kazdy po Was jechał ;) zreszta sam to wiem bo grałem w Proszowiance. Przygotujcie sie na mecz z nami... a Wisła Niepołomice wydaje mi sie ze wygra te derby. Pozrdo!
Dla Ciebie wszystko ;) zaraz pewnie zablokują :)
A tak na poważnie wyraziłeś swoje zdanie, ok, koledzy przed Tobą, ok. Puszcza jesli chodzi o strukturę klubu też jest ''buraczana'', tam zważa się jedynie na seniorów. Dla mnie jako widza to nawet lepiej że walka będzie wyrównana. To jest piłka nożna, nic nie jest przesądzone na 100%. Przygotować się muszą chłopaki do każdego meczu a nie tylko do tego z Wami, kimkolwiek jesteście...
P.S Gra to się w Ekstraklasie i to nawet nie w każdym klubie w Polsce...
PikusMKS
09-10-2008, 22:09
ja juz sie nie odzywam w tym temacie, do czasu najbblizszego meczu Puszczy, bo tutaj jesteście nie do przegadania...
Wisła NIepołomice - Piłkaż Podłęże 4:5
Co tu pisać cały mecz dla Wisły NIepołomice, lecz sędzia przesądził o końcowym wyniku ;/
Brutal-Wn-ce-stoper
09-14-2008, 09:08
bardzo żałuje że nie mogłem zagrać w tym meczu :( to przykre że nie dyspozycja i forma zawodników zadecydowała o wyniku lecz sędzia który popełniał rażące błędy na korzyść podłęża :/
piter_10
09-14-2008, 14:57
kolejna "niespodzianka":
Gdovia 3:2 Puszcza ..:p
No nieee....... toż to kolejna mega sensacja... W buraczanej lidze leją Wielką Puszczę!
Kolejni będą mówić że to mecz ich życia... Obyśmy mogli też tak powiedzieć
Wiarusy-Śledziejowice 4-2
Frytas07
09-19-2008, 20:39
No przed nami kolejna kolejka:d
Osobiście liczę na zwyciestwo WISLY I WIARUSÓW ;]
PikusMKS
09-19-2008, 23:17
no dobra niech będzie. Puszcza jest słaba, robimy napinke na forum. Najlepszym technikiem jest an 100% Paweł z Wisły Niepołomice.
Frytas07
09-20-2008, 09:11
No tu to bym się kłócił :P
Trudno żebym liczył na zwycięstwo lokalnego rywala :/
Nce-Pablo
09-20-2008, 16:52
Puszcza - Wiarusy 3:0 (1:0) Puszcza cały mecz w 10
SergioRamos
09-20-2008, 17:16
Do tego wyniku wyżej, nie wiem po co ci goscie z Wiarusów tak kozaczyli na tym forum. Kilka postów wstecz można przeczytać że to własnie oni i Wisła N. są głównymi siłami tej ligi, nie wiem jak sąsiedzi ale Wiarusy zaskoczyły mnie dzisiaj na minus... Puszcza w dziesiątke grała jakby w liczebnej przewadze,a goście z Igołomi mając jednego gracza więcej na środku zamiast wymienić pare podań kończyli zazwyczaj na dwóch i kopnięciem w przód...
tyle :)
no niestety, meczu życia nie zagraliśmy;/
my kozaczymy na forum? my się tylko z was smiejemy że robicie z siebie takie gwiazdy z "buraczanej ligi"
Przyznaje że oprócz fatalnej łąki na której graliśmy, zaskoczyła mnie dziś nasza nieporadność w offensywie.... Niestety wirus grypy zrobił swoje, ale rewanżu u nas się doczekać nie możemy :)
I to nie my tu kozaczymy że jesteśmy główną siłą tej ligi(patrz na pierwsze posty w tym wątku), my jesteśmy tutaj beniaminkiem, my się tylko śmiejemy z "niepołomickich napinaczy"
Nce-Pablo
09-20-2008, 18:55
na tej łące graliscie nie tylko wy ale i My :) i to My bylismy drużyną pod każdym względem lepszą. powinniście się cieszyć bo pewnie gdyby nas było 11 to kto wie, kto wie może i dwie cyfry by się pojawiły.
LKS Sledziejowice - Wisła Niepołomice 0:1 xD
Hmmm no coż chłopcy z "buraczanej ligi" dzisiaj sobie nie poradzili z "potężną" puszczą : ( ale cóż :) już za tydzień derby gdzie MUSZĄ być lepsi Wiślacy xD
Co do zawodników puszczy to zaskoczyli mnie pozytywnie swoim zachowaniem... Tu robią z siebie kozaków, ale w grze to spoko goście. Ale naprawde trenować na takim boisku i potem na nim grać i nie trenować i grać to napewno kolosalna różnica.... A jak gramy, i kto jest lepszy to zostawmy komentowanie do kolejnego meczu :) My też remisowaliśmy i wygrywaliśmy w 10 xD : )
Co do kozaczenia nikt z nas tutaj nie mówił że jesteśmy najmocniejsi [hahahaha] i pozatym za dużo spiny w naszej drużynie było dzisiaj : /
A teraz możecie z siebie robić mistrzów i liderów : ) Ale moim zdaniem awansu na pewno w tym roku nie wywalczycie. Z całym szacunikem:)
Nce-Pablo
09-20-2008, 21:26
zobaczymy na koniec sezonu:) wszystko się okaże, gramy na głownym boisku :) prawie zawsze ale jak pada deszcz to nie gramy ze wzgledow dobrego utrzymania stanu boiska :) jak widzieliscie sami jakie mamy boisko glowne gdyby nie padalo prze pare dni gralibysmy dzis na glownym :)
adrian07
09-20-2008, 22:29
Sokol Choragwica - Gdovia Gdow 0:5. Sokol przez wiekszosc meczu gral w 10 potem w 8 po kontuzjach i czerwonej kartce. gospodarze tego klubu powinni sie zastanowic mocno nad swoim zachowaniem podczas meczu. pyskowki do pilkarzy gdovi i sedziego. zero profesjonalizmu. co ciekawe mecz zaczal sie o 16:45 choc powinien o 16
PikusMKS
09-21-2008, 13:52
zabinho boisko było takie samo dla obu ekip, a dla was było sprzymierzencem, poniewaz broniliscie sie, a atakowac jest ciezej w takich warunkach. dziwi mnie tylko tyle, ze po skonczonym meczu ani razu nie odpowiedziałes mi cześć pod budynkiem klubowym chociaz próbowałem się porozumieć z Toba 2 razy. to świadczy tylko o Twoim ego ;/ no ale cóż, nic na to nie poradzę...
człowieku ja cie nie znam.... Skąd ty mnie znasz? Niewiem, ale ja cie nie znam...
Boisko sprzymiencem to bylo tylko i wylacznie dla was, zresztą było to widać podczas meczu kiedy to my przez pierwsze 20 minut nie mogliśmy sie odnaleźć...
Zresztą nie ważne... przegraliśmy mecz i tyle...
Ale nie pisz głupot że boisko było dla nas sprzymierzeńcem bo to wasze boisko, wy tam gracie, trenujecie... Nam na takim boisku przyszło grać chyba pierwszy raz w sezonie ligowym.... bo w III lidze nie bylo takiego "boiska", więc nie pisz tego typu bzdur....
Nie będę pisał jak fatalne było boisko, bo jak to ktoś wyżej napisał, ani to wasza wina, ani moja... My narzekamy na boisko bo to było ciężkie przezycie dla nas, ale mecz przegraliśmy po walce na boisku nie przy stoliku(tak jak teraz probują nam punkty zabrac w wieliczce;/) i tyle....
PikusMKS
09-21-2008, 18:48
z WTPN :P i graliśmy sparing przed WTPN, ale mniejsza z tym ;] też Cie nie musze znać. Dla was potrzebne jest boisko idealne, niestety to buraczanka i trzeba umieć orac w każdych warunkach :P Na tym boisku grały już drużyny lepsze niż Wiarusy, a poziom ich umiejetności pozwalał na wywiezienie kompletu punktów z tej łąki.
zabinho wiemy, że najbardziej lubisz narzekac na nasze boisko więc specjalnie dla ciebie sporzadzilem taką statystykę:
Wszystkie Twoje posty w tym dziale: 9
Posty w którym narzekasz na nasze boisko: 6
czyli 2 na 3 posty narzekasz na nasze boisko. pozdrawiam Cię i życze miłej niedzieli :)
Brutal-Wn-ce-stoper
09-22-2008, 13:54
Byłem na meczu puszczy z Wiarusami i przyznaje że niepolomiczanie mimo że grali w 10 i z bramkarzem w ataku byli lepsi a może nawet nie tyle lepsi co skuteczniejsi bo w kilu przypadkach mieli trochę szczęścia.A co do stanu boiska to rzeczywiście jest to tragedia gdyby igołomia protestowała sędzia mógłby nawet nie pozwolić na gre na tej łące. Niby warunki jednakowe dla oby dwóch drużyn ale to <?> nie wiem jak to nazwać bo boisko to nie jest.... ta łąka jest atutem puszczy wiem bo grałem wiele sezonów dla mksu dla przykładu powiem że kiedys nawet Wisła II Kraków ze świetnie wyszkolonymi zawodnikami nie mogła sobie poradzić z puszczą bo nie mogli się przystosować do gry na tych "kurwidołkach" jak nazywają to boisko w niepołomicach. Na całe szczęście niedzielne Super Derby Niepołomic odbędą się na podgrabiu na boisku Wisły a tam piłkarzyki puszczy już nie będą w tak komfortowej sytuacji zwyciężą Ci co lepiej grają :)) TO MIASTO JEST NASZE !!!
Jarek1993
09-24-2008, 22:10
Oj nie spodziewałem się że to powiem ale to Gdovia zdobędzie mistrzostwo jeśli dalej tak będzie grała puszcza traci punkty a gdovia zwycięża nie chodzi mi tylko oo mecz puszcza- gdovia
SergioRamos
09-24-2008, 23:45
To pseudo rezerwowe boisko Puszczy jest i tak na dzień dzisiejszy w dużo lepszym stanie niż te o których mówi ''stoper z Wisły.N''
Niezgodzę się z Tobą jednak twierdząc że sędzia mógł mieć jakieś wątpilowości co do rozegrania tego meczu, jak na te długie opady przed woda stojąca była w piątce. Mokra murawa jest na tym poletku atutem akurat bo szybsze piłki nie podskakują przy podaniu po ziemi.
Fakt, drużyny typowo technicze jak wspominiane rezerwy Wisły Kraków mają tam wielkie problemy, jednak nie sądzę żeby grające tak team'y z całym szacunkiem były w tej lidze.
A nawiązując już do niedzielnych Derbów, to jest to pierwsze takie spotkanie na szczeblu juniora od bardzo dawna. Nie wiem jak się prezentuje boisko na Podgrabiu, lepiej niz wyżej wymienione napewno :) ale o ile? Wiadomo że Derby mają swoje prawa i nie mógłbym sobie ich odpuścić dla choćby dla sentymentu. Będzie pięknie :)
PikusMKS
09-25-2008, 18:56
ja też bym chciał zagrać a czy tak bedzie - nie wiem. rozjedziemy was :D
Brutal-Wn-ce-stoper
09-27-2008, 08:55
Tak Pikuś tak... Ty na pewno nas rozjedziesz :)) hehe
Jak już mówimy o rozjechaniu to mam nadzieję że WIELKA "puszcza" znalazła jakiś zawodników przyjazd gołą 11 albo 10 (tak jak z igołomią) nie będzie mądrym posunięciem potrzebni wam będą rezerwowi, mogę dać na to gwarancje :p
Nie zapomnijcie wsadzić do apteczki zamrażacza,bandaży,plastrów i.... chusteczek bo wiem że wy w szatni lubicie sobie popłakać.
Info dla Włodara : Wojtuś szkoda że nie udało Ci się przejść do hutnika i wyrwać z tego szmaciarskiego klubiku na pocieszenie powiem Ci że w niedziele b edziesz mógł się wykazać.... będę Twoim osobistym plastrem :))
P.S. To że będę pilnował włodara nie znaczy że zapomnę o innych dla reszty też znajdę trochę czasu,spoko.TO MIASTO JEST NASZE TO MIASTO DO NAS NALEżY!!!
Nce-Pablo
09-27-2008, 12:28
23 godz 32 minuty do pierwszych w XXI wieku derbów Niepołomic :D
Brutal-Wn-ce-stoper
09-27-2008, 12:49
Widzę Pawełku że co do minuty odliczasz czas do najbardziej upokarzącej porażki w historii juniorów puszczy.Wiemy że masz waleczne serce moi boczni strasznie uprzykrzą Ci życie :)
Nce-Pablo
09-27-2008, 13:35
hehe mam nadzieje Krzysiek :D ze bedzie to mecz na miarę derbów :D
piter_10
09-27-2008, 23:05
Gdovia 6:0 Wilga
Wielkie Derby Niepołomic Na Remis
Wisła Niepołomice - Puszcza Niepołomice 2:2
Brutal-Wn-ce-stoper
09-28-2008, 20:56
Wisła - Włodar 2:2 puszcza nie grała źle ale gdyby nie włodar to byśmy ich zniszczyli to ich jedyny atut w ataku szkoda że taki młody talent marnuje się w takim klubie.
Boli że Wisła dała strzelić sobie bramke w ostatniej minucie po akcji gdzie dwóch naszych zawodników ma przed sobą tylko tylko jednego obrońce puszczy tracimy piłke i bramke z kontry :(... ale i tak TO MIASTO JEST NASZE !!! :P
Krzychuu
10-03-2008, 00:51
Mam pytanie, czy Puszcza rozgrywa swoje mecze na głównym boisku? Tam gdzie 3 ( czyli 4 liga) ??
To zależy od pogody i od "widzi mi się " zarządu. Jeżeli nie gramy na głównym to gramy na "boisku treningowym", które jednak, delikatnie mówiąc, pozostawia wiele d życzenia. Jeśli komuś się t nie podoba do niech pisze jakieś pismo, alb nie wiem, dogada się z sędzią żebyśmy nie grali na tym boisku tylko na głównym, tym lepiej dla nas i chyba dla wszystkich:)
Krzychuu
10-03-2008, 23:58
Aha... Bo jestem ciekawy gdzie jutro zagramy z wami... Osobiscie chcialbym na głownym boisku:)
Witam....nie gram w tej lidze ale przypomniałem sobie o spadkowiczu z tamtego sezonu i postanowiłem zobaczyc na tabele II ligi "buraczanej" i co?? jakie zdziwienie kiedy ujrzałem Puszcze ktora nawet nie potrzebuja 11 aby z kazdym wygrac na tylko 6 miejscu!! co to panowie przedsezonowe prognozy jednak narazie sie nie sprawdzaja;/ wiecie nie mam nic do was osobiscie ale jak cos piszecie i kozaczycie to potem to udowadniajcie na boisku... to tyle powodzenia dla wszystkich rywali puszczy:P
piter_10
10-04-2008, 19:24
Gdovia 3:3 Wiarusy??? (raczej w II polowie sedzia ) ale coz zdarza sie....
SergioRamos
10-04-2008, 19:49
Puszcza - Rożnowa 4:2(1:1)
fajna pogoda
fajne boisko
fajny sędzia
czego chcieć więcej ;)
Krzychuu chyba wszyscy i z waszej i z naszej druzyny woleli by wgrac na glownym boisku. Niestety gralismy na tym "treningwym" na ktorym bardzo ciezko sie gralo, no ale "jak sie nie ma co sie lubi... to sie lubi co sie ma"(albo sie ma prze***ane). Wynik meczu Puszcza - Roznowa 4:2 dla puszczy, a o meczu mozna napewn powiedziec tyle ze druga polowa zdecydowanie na kozysc gospodarzy. O sędzim mozna powiedizec tyle ze chwilami nie wiedzial co sie dzieje, ale chwilami wbrew pozora nie bal sie okazywac kartek, co sie ceni. Fakt ze zdecydwana wiekszosc pokazywal gracza gosci, ale czesto gdyby nic nie mwili to tych kartek po prostu by unikneli. Niektorzy zawodnicy Roznowej zachwywali sie w chamski sposob w stsunku do zawodnikow Puszczy i do sedziego, ale trzeba zaznaczyc ze nie wszyscy. Nie moge powiedziec oczywiscie ze zawodnicy Puszczy nie odwdzieczali sie tym samym, ale sadze ze w duzo miejszym stopniu, poza tym zdecydowana wiekszsc zawodnikow puszczy nie wdawala sie w dyskusje ani z sedzia ani z przeciwnikiem. Ze strony Puszczy mge podziekwac za mecz gracza Roznowej i zyczyc powodzenia w dalszych meczach.
Krzychuu
10-04-2008, 22:12
Niestety przegralismy z Puszczą 4-2. Dzięki Wielkie... No fakt, że sporo tych kartek nałapaliśmy w sposób trochę frajerski... Ale jednak sędzia czasami grubo przesadzał... Dodam jeszcze, że mecz kończyliśmy w 10 po czerwonej kartce naszego zawodnika...
Też życzę wam powodzenia w kolejnych meczach...
A JAK TAM INNE WYNIKI?? Piszcie...:)
Potwierdzam bo nie wiem dlaczego gość dał pytajniki koło naszej drużyny
Gdovia-Wiarusy 3-3 (3-0)
Chyba nie powiesz mi że nam sędzia pomógł? Pierwsza bramka po faulu na naszym bramkarzu w polu karnym(który w końcu zszedł z boiska bo bół nie pozwolił grać mu dalej) W pierwszej połowie wasz bramkarz powinien dostać czerwoną kartkę po złapaniu piłki wyjechał za szesnastkę z piłką w ręku kiedy obok niego nasz napastnik walczył o piłkę.
Poza tym uważam że sędzia sędziowal sprawiedliwie(tą czerwoną widzał ale sie zawachł, szkoda) i na pewno nikomu dziś nie przeszkadzał, postaciami pierwszoplanowymi w tym spotkaniu wg mnie był słaby bramkarz Godvi który zprezentował nam pierwszą bramkę(jakże ważną). Drugim waszym błędem było iż zawcześnie uwierzyliście że nas pokonaliście robia poczwórną zmianę w 55 minucie:)
Hahaha no niee... :) Przegraliście to chociaż się przyznajcie. W jaki sposób nam sędzia niby pomógł ? wszystkie 3 bramki zdobyliśmy z akcji.... I patrząc na drugą połowę to oddaliście może jeden taki groźniejszy strzał na bramke... Ehhh.. jak na lidera II ligi to zachowanie macie za*e*i*ste...
Pozdro...
daniel00
10-05-2008, 21:34
"My nigdy NIE , My nigdy NIE , My nigdy NIE poddamy sie WIARUSY"!! zawsze gramy do konca co pokazał ostatni mecz z Gdovia.Choc po pierwszej połowie nadzieja na punkty powoli znikała (3:0 dla Gdovii) to sie nie poddalismy i pokazalismy wedlug mnie piekna pilke co doprowadzilo do koncowego wyniku (3:3). Tak wiec passa Gdovii sie skonczyla :D 3maj Cie sie :D
Krzychuu
10-05-2008, 21:52
Napiszcie inne wyniki:)
A Gdovia gra mecz na swoim stadionie czy na Zagaju??
w Zagaju, ale boisko w dosc dobrym stanie jak na tą pogodę... oby wiecej takich w lidze :)
Jarek1993
10-05-2008, 22:16
coraz mniej kolejek jeśli gdovia się nie potknie w tej rundzie już to puszcza w drugiej to nie odrobi chyba że gdovia będzie grała tragicznie widać że puszcza w tym sezonie i w tamtym nie jest zbyt mocna chodzi jest druga w tabeli ale gra słabo jak na tamtą ligę
Dop juniorów starszych puszczy bierzcie przykład z młodszych juniorów waszych którym idzie nawęd dobrze w lidze i zajmują 7 miejsce w lidze krakowskiej a ostatnio wygrali 5-4 z Mogilanami a w z rożnową to powinniście wygrać 10-0 a nie 4-2 oni nawęd ani jednego treningu w tygodniu nie mają przez cały sezon
Krzychuu
10-05-2008, 22:51
Tee Jarek...
Jak nie wiesz to nie mów "wielki znawco" ok??
jak nie wierzysz to przyjdz... i zobacz...mamy treningi a staramy sie na nie chodzic...zal...
PikusMKS
10-05-2008, 23:46
coraz mniej kolejek jeśli gdovia się nie potknie w tej rundzie już to puszcza w drugiej to nie odrobi chyba że gdovia będzie grała tragicznie widać że puszcza w tym sezonie i w tamtym nie jest zbyt mocna chodzi jest druga w tabeli ale gra słabo jak na tamtą ligę
Dop juniorów starszych puszczy bierzcie przykład z młodszych juniorów waszych którym idzie nawęd dobrze w lidze i zajmują 7 miejsce w lidze krakowskiej a ostatnio wygrali 5-4 z Mogilanami a w z rożnową to powinniście wygrać 10-0 a nie 4-2 oni nawęd ani jednego treningu w tygodniu nie mają przez cały sezon
tu nie chodzi o to. chodzi o sposób motywacji. trzeba nad nami stac z batem. taka nasza mentalność. w juniorach młodszych mamy trenera, który preferuje inne zasady(najwazniejsze jest zdrowie i czyste sumienie czyste sumienie ma oznaczac z znostawiło sie na boisku maxa, a nawet i wiecej). pisałem tak przed ligą bo oni indywidualnie sa lepsi od nas, ale brakuje im tej iskierki. jak sie zrobi odpowiednia atmosfera (wszyscy mowia publicznie ze jest dobrze, a w srodku jest zle). to juniorzy starsi PUSZCZY NIEPOŁOMICE by tutaj ogrywali wszystkich. mam duże nadzieje ze tak sie stanie i wspólnie bedziemy sie cieszyc z awansu do 1 ligi krakowskiej.
Nce-Pablo
10-06-2008, 07:13
popatrz sobie na te 2 linki :) tak samo bylo 2 lata temu tez podobno mielismy nie awansowac na jesien strata do lidera 6 pkt wszyscy nas skreslili a na wiosne wygralismy wszystkie mecze i sknczylismy z przewaga 9 pkt nad 2 w tabeli Czarnymi. Nie pisze Ci tego zeby sie chwalic czy cos ale daje ci przyklad ze wszystko w piłkce nożnej jest możliwe:)
http://ppnwieliczka.nss.pl/archiwum/wyniki_0607j_2.php?id=junliga2 jesien
http://ppnwieliczka.nss.pl/archiwum/wyniki_0607w_2.php?id=junliga2 wiosna
Jarek1993
10-06-2008, 08:14
Tee Jarek...
Jak nie wiesz to nie mów "wielki znawco" ok??
jak nie wierzysz to przyjdz... i zobacz...mamy treningi a staramy sie na nie chodzic...zal...
Chyba jak sobie sami zrobicie a wasz trener Juniorów Wawrzon to kiedy zrobił wam trening bo go raz widziałem na waszym treningu ale jak miał już z kilka promili powinni wam zmienić na trenera z trampkarzy on jest przynajmniej normalny ale kto jak wasz trener jest kumplem z drużyny prezesa wiem co tam się dzieję bo przychodzę sobie pograć czasem na rożnową i mam tam kumpli więc nie am co ukrywać
PikusMKS
10-06-2008, 17:01
i tak samo będzie na koniec, tylko żeby była mniejsza strata na koniec jesieni Paweł :)
Jarek1993
10-06-2008, 21:54
może i będzie ale jakbyście się teraz wzięli do roboty to byście mieli łatwiejsze zadanie a tak to wszystko zależy od gdovi chodzi to chyba nie możliwe same zwycięstwo z gdovią nie może nie starczyć bo gdovia wygra wszystkie inne mecze i co zrobicie wtedy nic nie możecie zrobić jeszcze raz będziecie siedzieć w tej lidze a na wasz klub to powinna nawęd nie być liga krakowska tylko małopolska
Dobra dobra... Jarek Ty sie nie rozpedzaj z ta liga małopolska:) Widziałes wyniki Puszczy z I ligi Krakowskiej?? chyba nie:) Wydaje mi sie ze jak narazie II liga dla tej druzyny jest w sam raz. Wejda do I elegancko ale po co? zeby w 1 sezonie znowu wrocic do II?? Nie zebym tu najezdzał na Puszcze tylko grałem na nich w I lidze i wiem jak graja i jak sie prezentowali troche mało jak na mocne miejsce w I lidze. Pozdro All....
PikusMKS
10-06-2008, 22:53
Dobra dobra... Jarek Ty sie nie rozpedzaj z ta liga małopolska:) Widziałes wyniki Puszczy z I ligi Krakowskiej?? chyba nie:) Wydaje mi sie ze jak narazie II liga dla tej druzyny jest w sam raz. Wejda do I elegancko ale po co? zeby w 1 sezonie znowu wrocic do II?? Nie zebym tu najezdzał na Puszcze tylko grałem na nich w I lidze i wiem jak graja i jak sie prezentowali troche mało jak na mocne miejsce w I lidze. Pozdro All....
To zobacz sobie mecz juniorów młodszych na tle innych druzyn z 1 ligii. za rok, czy dwa ten skład bedzie walczył w 1 lidze krakowskiej z powodzeniem z innymi rywalami jak teraz sobie radzimy z wiekszoscia, tylko z czołówka mamy problemy
Nce-Pablo
10-06-2008, 23:04
hmmm podam 1 przykład mimo porażki 2:0 po meczu na koniec sezonu gracze Kmity pytali na którym jesteśmy miejscu, i ze zdziwieniem patrzyli ze jestesmy na spadku :) Po grze nie bylo tego widac ... a pozatym nie wiesz co sie dzieje wewnatrz klubu i jakie sa powody porazek niektorych wiec sie nie wypowiadaj :)
Rudy [9]
10-06-2008, 23:09
widze ze napinki na forum ;]
jestem tu tylko przypatkiem ale co jak co wg. mojej subiektywnej oceny raba jest 1 noga w 1 lidze (:
ale to tylko moje zdanie, zycze powodzenia wszystkim
PikusMKS
10-07-2008, 00:44
no ale co ma piernik do wiatraka? przeciez raba gra w innej grupie i nie ma zalezności między tamta 2 ligą a tą :D a tak nawiasem mówiąc liga się zaczyna i wszystko jest możliwe. Paweł ma rację, a co do tego meczu z Kmita to szkoda, że nie wykorzystalismy takiej sytuacji 3 naszych na 1 obronce i bramkarza bo wynik mogłbybyc zupełnie inny^^
Brutal-Wn-ce-stoper
10-08-2008, 13:14
piłkarzyki puszczy nic tylko gadają o tym co było a to że w sezonie 06/07 tak było a to ze w tamtym z kmitą tak było... a co do meczu z kmitą porażka 2:0 nie jest powodem do dumy chłopacy byli tylko zdziwieni że nie rąbnęli wam 10 bramek tak jak to robili w innych meczach ja bym raczej powiedział że to kmita miała gorszy dzien a nie wy dobrze graliście. Może pare lat temu coś wam się udało ale wtedy grali inni muszę przyznać że jak na tą lige bardzo dobrzy zawodnicy (oczywiście po skończeniu juniora nie dostali szansy w seniorach tylko się ich pozbyto).Teraz poziom puszczy jest o wiele słabszy. Ale ciekawe jest to ze w takim klubie jak puszca nie ma kto grać pamiętam że w ostatnim sezonie mks-u w tej lidze też skład liczył 12 zawodników :)) tym razem to może was pogrążyć gra w lidze się zaostrzyła na meczach czasami zawodnicy są poprostu NokautowanI :)))
Nce-Pablo
10-08-2008, 15:47
Niestety nie wiesz jak było bo nie grałeś w tym meczu :) a propo słabyszch dni Kmity :) w grudniu 07 na turnieju w Zabierzowie tez mieli z nami zły dzień chyba bo przegrali 3:0 , wogule to prawie każdy miał z nami zły dzień prócz Garbarni która wygrała z nami 2:1 i to była nasza jedyna proażka w tym turnieju. I niestety chyba ten turniej był w zły dzień bo zajeliśmy 3 miejsce wśród wielu drużyn z ligi małopolskiej. I niestety nazwano nas rewelacją turnieju. Ale cóż może kiedyś nadejdą te lepsze dni :) A propo brutalności wydaje mi się ze brutalność gry nie polega na podbięgnięciu do kogoś i sprzedania mu cepa.
Nce-Pablo
10-08-2008, 15:48
A Wisła N.. co osiągneła ? aaa zapomnialem remis z Puszcza w ostatniej kolejce :D
PikusMKS
10-08-2008, 18:41
piłkarzyki puszczy nic tylko gadają o tym co było a to że w sezonie 06/07 tak było a to ze w tamtym z kmitą tak było... a co do meczu z kmitą porażka 2:0 nie jest powodem do dumy chłopacy byli tylko zdziwieni że nie rąbnęli wam 10 bramek tak jak to robili w innych meczach ja bym raczej powiedział że to kmita miała gorszy dzien a nie wy dobrze graliście. Może pare lat temu coś wam się udało ale wtedy grali inni muszę przyznać że jak na tą lige bardzo dobrzy zawodnicy (oczywiście po skończeniu juniora nie dostali szansy w seniorach tylko się ich pozbyto).Teraz poziom puszczy jest o wiele słabszy. Ale ciekawe jest to ze w takim klubie jak puszca nie ma kto grać pamiętam że w ostatnim sezonie mks-u w tej lidze też skład liczył 12 zawodników :)) tym razem to może was pogrążyć gra w lidze się zaostrzyła na meczach czasami zawodnicy są poprostu NokautowanI :)))
Ty za to w tym meczu rzucałes butelke po piwie na boisko. aha i jeszcze w 1 kolejce sezonu 07/08 mecz puszcza - prokocim goniłes czarnoskórego zawodnika gosci z bananem
adrian07
10-08-2008, 20:32
Co do meczu Gdovia : Wiarusy. Strasznie mnie śmiesza komentarze w stylu "pokazalismy wedlug mnie piekna pilke (wiarusy)" , "patrząc na drugą połowę to oddaliście może jeden taki groźniejszy strzał na bramke (Gdovia) , "W pierwszej połowie wasz bramkarz ( gdovi) powinien dostać czerwoną kartkę po złapaniu piłki wyjechał za szesnastkę z piłką w ręku " i reszte komentarzy pokazujacych jakie wiarusy sa WIELKIE. My chyba bylismy na innych meczach. Jak juz opisujecie mecz i sytuacje z niego to robcie to obiektywnie a nie tylko w jedna strone.
Sedzia sie nie popisal. nie zwalam na niego winy bo my zepsulismy ten mecz sobie sami. co do tej reki za polem to bramkarz przeciez wcale nie wyjechal za linie takze nie wiem skad ta czerwona kartka. skoro strzelamy wam 3 bramki w 1 polowie a w 2 tracimy 3 to swiadczy o naszym kryzysie a nie o waszej "wspanielej" grze. Gralismy z druzynami ktore graja o wiele lepszy futbol niz wy i wygrywalismy. To my zagralismy fatalnie w 2 polowie. mieliscie szczescie bo my tez mielismy swoje sytuacje i bylo ich wiecej niz jedna.
nie wygraliscie z nami. wciaz jestesmy niepokonani. jednak chyle czolo bo udalo sie wam zremisowac. do zobaczenia w rewanzu
Co do meczu Gdovia : Wiarusy. Strasznie mnie śmiesza komentarze w stylu "pokazalismy wedlug mnie piekna pilke (wiarusy)" , "patrząc na drugą połowę to oddaliście może jeden taki groźniejszy strzał na bramke (Gdovia) , "W pierwszej połowie wasz bramkarz ( gdovi) powinien dostać czerwoną kartkę po złapaniu piłki wyjechał za szesnastkę z piłką w ręku " i reszte komentarzy pokazujacych jakie wiarusy sa WIELKIE. My chyba bylismy na innych meczach. Jak juz opisujecie mecz i sytuacje z niego to robcie to obiektywnie a nie tylko w jedna strone.
Sedzia sie nie popisal. nie zwalam na niego winy bo my zepsulismy ten mecz sobie sami. co do tej reki za polem to bramkarz przeciez wcale nie wyjechal za linie takze nie wiem skad ta czerwona kartka. skoro strzelamy wam 3 bramki w 1 polowie a w 2 tracimy 3 to swiadczy o naszym kryzysie a nie o waszej "wspanielej" grze. Gralismy z druzynami ktore graja o wiele lepszy futbol niz wy i wygrywalismy. To my zagralismy fatalnie w 2 polowie. mieliscie szczescie bo my tez mielismy swoje sytuacje i bylo ich wiecej niz jedna.
nie wygraliscie z nami. wciaz jestesmy niepokonani. jednak chyle czolo bo udalo sie wam zremisowac. do zobaczenia w rewanzu
Weź sie nie ośmieszaj...! Moze nie zagralismy jak to kolega powiedział " pieknej piłki" moze... napewno ale nie wmowisz mi ze graliscie wiecej piła niz my?? graliście jak w C klasie długa na afere i szukanie napastników tyle... piszesz "chyle czoło bo udało sie wam zremisowac" heh... mecz moglismy wygrac w drugiej połowie poprostu MY zaczelismy robic składne akcje czego efektem były bramki. Zwalacie wszystko na sedziego, ciekaw jestem czy tak samo by było gdybyscie ten mecz wygrali. I piszesz tak samo : "skoro strzelamy wam 3 bramki w 1 połowie a w 2 tracimy 3 to swiadczy o naszym kryzysie" tymi słowami rozbawiłes mnie do łez:) Wy w 45min strzeliliscie nam 3 bramki i my w drugie 45min strzelilismy 3 Wam. To co ja tez moge powiedziec ze w 1 połowie mielismy kryzys. Wiec nie mow mi tu o zadnym kryzysie. Jestescie liderem to fakt ale sadziłem ze gracie lepsza piłke a nie tak "podwórkowo". Co do rewanżu, u siebie nie przegralismy w lidze zadnego spotkania i nie myslcie ze przerwiecie nam ta passe. I moge tu z pełną odpowiedzialnościa napisac ze u nas dostaniecie poprostu "baty" ;) Miłego wieczorku...
Nce-Pablo -> piszesz ciagle o jednym i tym samym meczu z Kmita :) to juz sie robi nudne. Wiesz ile ja bym Ci mogł wymienic takich meczy Proszowianki?? maseee... z tym ze wygranych :] Poprostu musiscie sie przyznac ze I liga jest troche zbyt mocna dla Was a nie grac dalej gwiazdy. Nudni sie robicie... Pozdro.
Nce-Pablo
10-08-2008, 23:01
naucz sie czytac raz wspomnialem o meczu przegranym 2:0 przez nas u Siebie a raz o turnieju na hali co wygralismy 3:0 ;] jak nie umiesz interpretowac tresi to najlepiej nic nie pisz:)
SergioRamos
10-08-2008, 23:16
Dobra to teraz napisze obiektywnie:
Liga wielicka od I ligi krakowskiej jest nie jeden ale co najmniej dwa poziomy niżej. Puszczy zawsze było ciężko po sezonie wygranym w wieliczce pokazać się już w szerszym gronie ligi krakowskiej. Jest wiele przyczyn tego że choć różne roczniki grywały w okręgówce to żadnemu nie udało się tego utrzymać. Główny powód to to że w Niepołomicach od dawien dawna nie przykłada się wogóle wagi do sekcji młodzieżowych i skupia się tylko i wyłącznie na III-ligowych seniorach, a przecież to wstyd żeby Juniorzy III-ligowca jeździli do okolicznych miejscowości gołymi 11 a Trampkarze którzy powinni być pupilkami w strukturze klubu byli notorycznie pomijani w każdej kwestii.
Może i Pablo się powtarza, pisze prawde, ale nie ma co patrzec w przeszłość która i tak nie była różowa. Teraz ważny jest charakter tej ''11'', nie mają co kalkulować tylko wygrywać wszystko do końca, łatwo się pisze ale stać ich na to .
Fajnie że ta liga jest w miarę wyrównana, lepiej się ogląda mecze z boku :)
Brutal-Wn-ce-stoper
10-09-2008, 11:56
Pawełku nie grałem bo już na szczęście odszedłem z tego klubu a mecz oglądałem wy żałujecie że nie wykorzystaliście tych swoich trzech okazji i mówicie że wtedy byście wygrali tylko że kmita miała jeszcze 4 czy 5 akcji gdzie mogli strzelić wam bramke. A co do turnieju to tego sukcesu przeciez nie podważyłem Puszcza miała wtedy tych 4 zawodników dobrze grających więc na hali byli groźni (groźniejszy jest tylko piłkarz :p) ale tylko na hali bo na trawe to już nie wystarczyło.Co do Twojej aluzji o brutalnej grze to należało mu się bo oboje wiemy że gdyby nie faul łosia to Wisła wyszła by wtedy na prowadzenie ja zostałbym na boisku i mecz byśmy wygrali... i to byłby największy sukces Wisły N. ale był remis i tu masz racje zaraz po awansie to jest największy powód do dumy nie kryjemy tego nawet przeciwnie afiszujemy się z tym. Znamy możliwości swojego klubu i wiemy na co nas stać my cieszymy się z awansu i tego że na starcie jesteśmy w czołówce jak utrzymamy tą pozycje do końca sezonu będzie Lumpango na zakończenie...heh chyba aż do następnej rundy :)) A dla was pierwsza trójka to będzie porażka nawet drugie taki klub musi awansować kazdy zespół chce z wami wygrać bo jesteście spadkowiczami z I ligi a wy zamiast udowadniać swoją wyższośc na boisku to kozaczycie że wogóle nie musicie grać w tej "buraczance" tylko od razu powinniście dostać pierwsze miejsce dlatego jesteście pośmiewiskiem II ligi :))
Pikuś a Ty jesteś frajerem...aha i jeszcze trzepiesz konia przed monitorem
Nce-Pablo
10-09-2008, 12:06
powodzenia w dalszej grze:)
adrian07
10-09-2008, 12:17
Weź sie nie ośmieszaj...! Moze nie zagralismy jak to kolega powiedział " pieknej piłki" moze... napewno ale nie wmowisz mi ze graliscie wiecej piła niz my?? graliście jak w C klasie długa na afere i szukanie napastników tyle... piszesz "chyle czoło bo udało sie wam zremisowac" heh... mecz moglismy wygrac w drugiej połowie poprostu MY zaczelismy robic składne akcje czego efektem były bramki. Zwalacie wszystko na sedziego, ciekaw jestem czy tak samo by było gdybyscie ten mecz wygrali. I piszesz tak samo : "skoro strzelamy wam 3 bramki w 1 połowie a w 2 tracimy 3 to swiadczy o naszym kryzysie" tymi słowami rozbawiłes mnie do łez:) Wy w 45min strzeliliscie nam 3 bramki i my w drugie 45min strzelilismy 3 Wam. To co ja tez moge powiedziec ze w 1 połowie mielismy kryzys. Wiec nie mow mi tu o zadnym kryzysie. Jestescie liderem to fakt ale sadziłem ze gracie lepsza piłke a nie tak "podwórkowo". Co do rewanżu, u siebie nie przegralismy w lidze zadnego spotkania i nie myslcie ze przerwiecie nam ta passe. I moge tu z pełną odpowiedzialnościa napisac ze u nas dostaniecie poprostu "baty" ;) Miłego wieczorku...
hahhahahhaha.......ty dopiero jestes smieszny. Z tego co ja pamietam to wy sie modliliscie zeby nie stracic bramki na 4:3. cieszyliscie sie z tego remisu jak dzieci. czy dostaniemy baty to sie okaze na wiosne. na pewno nie bedziecie mieli latwo
PikusMKS
10-09-2008, 15:33
fajnie jest być rolnikiem ;p i fajnie masz krzysiu ;)
Brutal-Wn-ce-stoper
10-09-2008, 19:03
Pikuś no bo chłopie wcinasz się się tutaj jak wata w c*pe co Ty tu wogóle robisz to chyba nie Twoja liga nie ? nie grasz tu tylko w młodych nie wypowiadaj się tu jako zawodnik tylko najwyżej jako obserwator. I pisz o tym o czym aktualnie jest temat a wydaje mi się że to co ja robiłem na trybunach nie jest ważne i wogóle nie rozumiem po co tu takie bzdety obrabiaj mnie dalej to nie wytrzymam.
P.S. jak zazdrościsz murzynowi to powiedz też Ci kupie banana
Brutal-Wn-ce-stoper
10-09-2008, 19:10
Ni dzienkuje Pawełku bo bym zapesył :) Nom ot szczęścia bardziej bromy som potrzebne :p A my rolnicy wom życymy połamania gnatów :))
Adrian07 :) Cieszylismy sie z remisu bo to nasze pierwsze punkty w II lidze przywiezione z boisk rywala. My sie bronilismy przed 4:3?? heh a Wy nie? Mam Ci przypomniec kogo mielismy na bramce?? nie bramkarza tylko chłopaczka z trampkarzy i to z pola a nie bramkarza. I skoro mieliscie tyle sytuacji i tak dobrze graliscie to czemu nie strzeliliscie bramki trampkarzowi?? :) To mnie zastanawia... i to raczej Wy sie broniliscie w 2 połowie przed przegrana bo nie duzo brakowało zebysmy wygrali. Pozdro.
naucz sie czytac raz wspomnialem o meczu przegranym 2:0 przez nas u Siebie a raz o turnieju na hali co wygralismy 3:0 ;] jak nie umiesz interpretowac tresi to najlepiej nic nie pisz:)
Zobacz na wczesniejsze strony tego tematu to zobaczysz ze nie mowiliscie o tym meczy poraz pierwszy ;]
adrian07
10-09-2008, 23:39
Adrian07 :) Cieszylismy sie z remisu bo to nasze pierwsze punkty w II lidze przywiezione z boisk rywala. My sie bronilismy przed 4:3?? heh a Wy nie? Mam Ci przypomniec kogo mielismy na bramce?? nie bramkarza tylko chłopaczka z trampkarzy i to z pola a nie bramkarza. I skoro mieliscie tyle sytuacji i tak dobrze graliscie to czemu nie strzeliliscie bramki trampkarzowi?? :) To mnie zastanawia... i to raczej Wy sie broniliscie w 2 połowie przed przegrana bo nie duzo brakowało zebysmy wygrali. Pozdro.
mowilem juz wczesniej ze druga polowa byla najgorsza nasza polowa w II i III lidze jak dotad. Nie bede juz tego komentowal czy mielismy sytuacje czy nie bo ja wiem ze mielismy a ty mowisz inaczej. Zobaczymy sie w rewanzu i wtedy wam sie zrewanzujemy. nara i powodzenia w lidze
piter_10
10-11-2008, 19:24
Wisła 0-5 Gdovia !!! ;p
Krzychuu
10-12-2008, 13:33
Rożnowa Wieliczka-Sokół Chorągwica 2:0
Jak inne wyniki...?
Wieliczanka
10-12-2008, 16:33
Wieliczanka Wieliczka - Puszcza Niepołomice 6:4 (2:3)
Contra Sułków - Piłkarz Podłęże 1:7
Węgrzcanka - Śledziejowice 0:2
Rożnowa Wieliczka - Sokół Chorągwica 2:0
Wisła Niepołomice - Gdovia Gdów 0:5
Nie znam wyniku tylko meczu
Wiarusy Igołomia - Wilga Koźmice Wlk.
Wieliczanka
10-12-2008, 19:53
Wiarusy Igołomia - Wilga Koźmice Wlk. 3:1
Puszcza znowu na minus?? Straszne....
PikusMKS
10-12-2008, 23:09
no nic skoro nie w tym to przynajmniej niech sie utrzymaja w przyszłym wygramy bez straty punktu. o to badzcie pewni ;)
Wieliczanka
10-13-2008, 08:14
Wynik 3-ciej kolejki pomiędzy
Sokół Chorągwica - Wilga Koźmice Wielkie 2:1
To dla tych osób, które aktualizują tabelę, bo nie znają tego wyniku.
Nce-Pablo
10-13-2008, 17:45
Tak Pikuś....za rok to ty bedziesz chyba w champions league gral
piter_10
10-14-2008, 19:27
Gdovia 5:1 Węgrzcanka
Gdovia#18
10-17-2008, 22:09
Jutro o 10 gramy o to aby zapewnic już sobie Mistrza rundy u siebie z Rożnową. Będzie cięzko ale celujemy w pierwszą ligę także Rożnową musi zjadac na sniadanie tymbardziej co by nie mówic w następnej rundzie wyjazd na zawsze groźną Puszcze czy Piłkarza.
Szkoda tylko że musi grac baraże, paranoja. Wiecie może koledzy z innych druzyn czy gracie w zimie gdzies na balonie albo na hali? Oczywiście chodzi mi o turniej jakiś :)
i info dla Redakcji.
Gdovia Gdów : Węgrzcanka Węgrzce Wielkie 2008.10.14 15:00
Wygraliśmy 5:1 także można uzupelnic ;)
Nce-Pablo
10-18-2008, 08:38
powinienes napisac ze to mecz awansem z 10 kolejki :)
Gdovia#18
10-18-2008, 14:33
Gdovia 3:2 Rożnowa
Dobry mecz, osobiscie czerwoną złapałem ale cóż, życie :)
Teraz na Wieliczanke też po 3 punkty.
Pozatym, jesteśmy Mistrzem Rundy Jesiennej ! :))
Nce-Pablo
10-18-2008, 14:55
Puszcza - Węgrzcanka 7:0 (1:0)
Puszcza w 10 , Węgrzcanka nie istniała. Pierwsza ołowa to ostrzał bramki Węgrzcanki bez skutku ( 4 słupki , 3 poprzeczki ), wielkie szczescie gosci bramka dopiero padla w 43 minucie. Druga połowa już z większą skutecznością zaczło się od 46 min. A później to juz tak wpadalo, ale no nie wszystko. Mogło się skończyć dużo wyżej.
WIARUSY 2 - 3 WISŁA
Mecz bardzo słaby po stronie obydwu drużyn. Było by napewno całkiem inaczej gdyby nie sędzia... Przy takim sędziowaniu to odechciwa się gry naprawde... Ale nie będe mówił że przez niego przegraliśmy, bo obie drużyny na tym cierpiały... echh W sumie pozdro dla drużyny z Niepołomic... Powodzenia... Mam nadzieje że na końcu rundy znajdziemy się gdzieś u góry tabeli koło siebie :)
Brutal-Wn-ce-stoper
10-18-2008, 19:38
Wiarusy - Wisła no cóż 3pkt cieszą ale oby jak najmniej meczy z takim poziomem sędziowania nawet nie bd tu wymieniał błędów "pani" sędziego bo tych błędów w ciągu meczu było naprawdę multum,multum i nie chodzi tu o sytuacje czy piłka wyszła na aut czy nie ale o sytuacje które mogły zadecydować o przebiegu meczu i końcowym wyniku. Mecz oprócz tego mi się podobał dwie godne siebie drużyny walka o każdą piłke i determinacja przez cały mecz.Kibiców nie było wielu ale Ci co przyszli pewnie nie żałują mogło się podobać a na pewno podnosiło ciśnienie.Powodzenia dla Wiarusów
P.S. Twierdza Igołomii po dwóch sezonach w końcu zdobyta :))
Wieliczanka
10-18-2008, 20:37
Sokół Chorągwica - Wieliczanka Wieliczka 3:3
Wieliczanka straciła gola w 90 minucie meczu :confused:
potwierdzam, to co sedzia dziś wyprawiał to woła o pomste do nieba....
Ja uważam że remis byłby sprawiedliwy;/
Walki dziś nie brakowało, za to skuteczności owszem.
Mam nadzieję że na wiosnę w końcu my odczarujemy stadion wisły i sięgniemy po 3 punkty.
Rożnowa Wiarusy 3:1
10 pierwszych minut i 3-0 dla Rożnowy:(
Fatalny nasz mecz...
Krzychuu
10-25-2008, 20:39
Tak jak napisał kolega powyżej, 3 szybko zdobyte przez nas bramki ustawiły mecz, dodam jeszcze, że drużyna Wiarusów grała cały mecz z przewagą jednego zawodnika.
Brutal-Wn-ce-stoper
10-26-2008, 17:36
Wisła N. - Wilga K.W. 0:5
... a mogło być jeszcze więcej jestem pod wrażeniem gry Wilgi grali szybko,dokładnie... strzelali na naszą bramke nawet z przewrotek. Szybko strzelili bramke po rzucie rożnym a potem spokojnie grali swoje.Najgorszy mecz w sezonie Wisły zero gry zero determinacji.Jakoś nasze boisko nam nie służy 3 przegrane remis i tylko jedna wygrana.
Jarek1993
10-26-2008, 22:16
Brawo Rożnowa widzę że wam idzie coraz lepiej drugie miejsce nieźle a trener normalny wam się by sprzedał nie grający w seniorach i trenujący seniorów i juniorów bo musicie sobie sami robić pewnie treningi mam pytanie czemu (jeśli tak nie jest) nie trenujecie w środy z seniorami, na meczu sędzia boczny gadał z drugim boczny że podobno u was seniorzy prowadzili 3-0 i przegrali 4-3
Gdovia#18
10-27-2008, 08:43
Wieliczanka 1 : 4 Gdovia
Cóż, jedynie Wiarus nam urwal punkty chcociaz nie wiem jak, zły dzień mieliśmy.
Mecz z Wieliczanka dziwny, pierwsza połowa Wieliczka grała lepiej ale to my strzelamy po szybkiej kontrze.W pierwszej częsci jeszcze 2 czerwa, jedno dla nas, jedno dla nich. Druga połowa to już nasz popis, od początku siedzimy na Wieliczance aż do feralnego rożnego kiedy to sędzia pokazał zmianę, po czym kazał grac. Nie mineła minuta i 2-1 dla Nas a później już poszło, mogło byc dużo więcej niż 4-1 bo mieliśmy bardzo dużo sytuacji klarownych w drugiej częsci.
Pozdrawiam i teraz zapraszamy Sułków :>
Złe dni to my teraz mamy xD ale widzę że teraz ten remis zapamietacie do końca tego sezonu... I przegraną w Igołomi w przyszłej rundzie (o ile skompletujemy skład).
Echh... Szkoda Wisły...
Kolejna wpadka Puszczy i to z drużyną która walczy o utrzymanie. 1:1(do przerwy 1:0 dla Contry). Mecz ze wskazaniem na Contre, która oddała więcej groźnych strzałów, Puszcza miała w tym meczu 3 dobre okresy gry(początek meczu, początek drugiej połowy i końcówka kiedy to starała się wywalczyć 3 punkty), lecz za każdym razem jak była pod bramką Contry to traciła piłkę, a punkt zdobyła tylko dzięki nieporozumieniu bramkarza z zawodnikami w trakcie rzutu wolnego kiedy to mur nie zdążył się ustawić. Fani puszczy piszą, że w tej lidze brak kultury, a tymczasem to oni ciągle używali "łaciny" i zaostrzali grę. Nawet po meczu sędzia w rozmowie z zawodnikami Contry przyznał, że piłkarze Puszczy powinni wylecieć z boiska z kilkoma czerwonymi kartkami za pyskówki, a skończyło się na jednej żółtej. Czerwo i tak zostało pokazane 3-krotnie, najpierw w okolicach 70 minuty dla zawodnika Puszczy za faul taktyczny(zawodnik Contry wychodził "sam na sam"), a potem w okolicach 80 minuty z boiska usunięto piłkarza Contry i Puszczy za przepychankę. Był to najlepszy mecz Sułkowian w tym sezonie(po raz pierwszy zagrali w najsilniejszym składzie).
A jaki wynik w meczu Wisła N. - Wilga, bo wszędzie piszę że 5:0 dla Wilgi, a na stronie Puszczy jest na odwrót
Frytas07
10-27-2008, 17:39
A jaki wynik w meczu Wisła N. - Wilga, bo wszędzie piszę że 5:0 dla Wilgi, a na stronie Puszczy jest na odwrót
Wisła Niepołomice - Wilga 0:5
hmm sam nie wiem co powiedzieć o tym meczu :/ Ale cóż gratuluje gościom zwycięstwa...
Oczywiście również graty dla Contry :P Dawno tu żadnych "gwiazdorów" nie było :P
PikusMKS
10-27-2008, 17:48
Wisła Niepołomice - Wilga 0:5
hmm sam nie wiem co powiedzieć o tym meczu :/ Ale cóż gratuluje gościom zwycięstwa...
Oczywiście również graty dla Contry :P Dawno tu żadnych "gwiazdorów" nie było :P
jak tam nastroje w obozie podłężan, z racji tego ze jest w weekend 1-2 XI listopada przerwa w rozgrywkach podbijamy się do buraczanki :P i wtedy wreszcie będę mógł kozaczyć na forum bo narazie jestem gaszony przez was, że jak to ja sie moge tu wypowiadać :D
Nce-Pablo
10-27-2008, 18:04
hmmm a co do meczu Contry z nami to moja zdanie jest takie że my raczej jesteśmy nastawieni na gre piłką, a u was nie dało sie nawet prostopadłej dołem zagrac bo piłka stawała w wodzie. A co do tego no to ten remis też dla was szczesliwy przepomne akcje z koncowki kiedy piłka leciala do pustej bramki i gdyby nie glupota naszego gracza ktory dobil pilke na lini a byl na spalonym lub sytuacja z 1 połowy kiedy zawodnik wyszedł sam na sam minał na szybkości bramkarza ale zatrzymało go błoto...żal.pl :) 2 połowa po rzucie rożnym i zagraniu głową piłka mija o centymetry bramke waszą. około 70 min nasz gracz faulowanym w waszym wodnym polu karnym oczywiście Nic. Ale cóż taki sport :) powodzenia dalej :)
Frytas07
10-27-2008, 18:06
jak tam nastroje w obozie podłężan, z racji tego ze jest w weekend 1-2 XI listopada przerwa w rozgrywkach podbijamy się do buraczanki :P i wtedy wreszcie będę mógł kozaczyć na forum bo narazie jestem gaszony przez was, że jak to ja sie moge tu wypowiadać :D
... kurde strach się bać(chłopie to staje się być nudne )proszę odpuść sobie i wypowiedz się o meczu dopiero kiedy w nim zagrasz...
Nce-Pablo nie wiem ale czy ty sadzisz tak samo jak pikuś ze on jest wielkim wzmocnieniem waszej drużyny??
PikusMKS
10-27-2008, 18:43
... kurde strach się bać(chłopie to staje się być nudne )proszę odpuść sobie i wypowiedz się o meczu dopiero kiedy w nim zagrasz...
Nce-Pablo nie wiem ale czy ty sadzisz tak samo jak pikuś ze on jest wielkim wzmocnieniem waszej drużyny??
no wiesz Paweł tak się składa, że juniorzy starsi mają dośc waską kadrę i każdy grajek jest wzmocnieniem. Po drugie gram w solidnym zespole 1 ligi a to mówi samo za siebie. Kopię piłkę już 3 lata w Puszczy 1,5 w trampkach, 1,5 w juniorach młodszych, prezez ten czas wygrałem raz lige trampkarzy i pomogłem sie drużynie utrzymać w 1 lidze w tamtym sezonie (a czasami bywało ciężko, ponieważ w około 1/3 meczów nie mialismy 11, a szczytem było jak kończylismy w 8). Teraz jest lepiej, a sądzę, że jak na moje warunki oraz klubu to osiągnałem dość sporo i spokojnie grałbym w każdej drużynie 2 ligi Wielickiej. Z tego co wiem Ty grałeś w Zrywie Szarów i wywalczyłeś awans z 3 do 2 ligi z Wisłą więc całkiem nieźle, przed Tobą świetlana przyszłość w drużynach B-C klasowych. No i nie zapominaj, że ja mam jeszcze 2 lata na zaprezentowanie się w juniorach :D
hmmm a co do meczu Contry z nami to moja zdanie jest takie że my raczej jesteśmy nastawieni na gre piłką, a u was nie dało sie nawet prostopadłej dołem zagrac bo piłka stawała w wodzie. A co do tego no to ten remis też dla was szczesliwy przepomne akcje z koncowki kiedy piłka leciala do pustej bramki i gdyby nie glupota naszego gracza ktory dobil pilke na lini a byl na spalonym lub sytuacja z 1 połowy kiedy zawodnik wyszedł sam na sam minał na szybkości bramkarza ale zatrzymało go błoto...żal.pl :) 2 połowa po rzucie rożnym i zagraniu głową piłka mija o centymetry bramke waszą. około 70 min nasz gracz faulowanym w waszym wodnym polu karnym oczywiście Nic. Ale cóż taki sport :) powodzenia dalej :)
Tego zawodnika nie zatrzymało błoto tylko wiedział, że nie dojdzie do piłki i chciał
wymusić rzut karny, a co do sytuacji z 70 minuty to sędzia mógł pokazać wapno i tu masz racje.
Jakie macie teraz typy do spadku?? Śledziejowice, Sokół, i???
PikusMKS
10-27-2008, 18:49
jak możesz opisz sytuację z przepychanką po której 2 zawodników dostało czerwone kartki, a wydaje mi się, że ta pierwsza czerwona dla Puszczy była za dwie żółte (tak słyszałem)
Frytas07
10-27-2008, 18:56
no wiesz Paweł tak się składa, że juniorzy starsi mają dośc waską kadrę i każdy grajek jest wzmocnieniem. Po drugie gram w solidnym zespole 1 ligi a to mówi samo za siebie. Kopię piłkę już 3 lata w Puszczy 1,5 w trampkach, 1,5 w juniorach młodszych, prezez ten czas wygrałem raz lige trampkarzy i pomogłem sie drużynie utrzymać w 1 lidze w tamtym sezonie (a czasami bywało ciężko, ponieważ w około 1/3 meczów nie mialismy 11, a szczytem było jak kończylismy w 8). Teraz jest lepiej, a sądzę, że jak na moje warunki oraz klubu to osiągnałem dość sporo i spokojnie grałbym w każdej drużynie 2 ligi Wielickiej. Z tego co wiem Ty grałeś w Zrywie Szarów i wywalczyłeś awans z 3 do 2 ligi z Wisłą więc całkiem nieźle, przed Tobą świetlana przyszłość w drużynach B-C klasowych. No i nie zapominaj, że ja mam jeszcze 2 lata na zaprezentowanie się w juniorach :D
Powiem tylko tyle ze liczę na rozwój twojego talentu:P Chętnie będę Ci kibicować jeśli osiągniesz poziom wyżej niż A-C (z całym szacunkiem znam o wiele lepszych od Ciebie byłych wychowanków Puszczy którzy graja w tych ligach) Myślę ze nie jeden zawodnik z klubu z B-C klasy pokazał by Ci co to pokora.... Nie wiem czy możesz nazwać się wzmocnieniem moim skromnym zdaniem (widziałem co grasz ) możesz ewentualnie nazwać się uzupełnieniem składu. To czy będziesz wzmocnieniem zweryfikuje mecz. Koniec
Sorry wszystkich za to ze "wywołałem wilka z lasu".
jak możesz opisz sytuację z przepychanką po której 2 zawodników dostało czerwone kartki, a wydaje mi się, że ta pierwsza czerwona dla Puszczy była za dwie żółte (tak słyszałem)
Co do przepychanki to było tak, że nasz zawodnik wychodził na pozycje, a kolo z Puszczy wbiegl przed niego i chcial zablokowac, a nasz zawodnik nie ustąpił i ostro w niego wszedł, zawodnik Puszczy się wkurzył i go odepchnął, po czym nasz zawodnik zrobił to samo. Tak to zapamiętał, choć nie widziałem dobrze. A ta pierwsza czerwona była bezpośrednia.
PikusMKS
10-27-2008, 19:30
Powiem tylko tyle ze liczę na rozwój twojego talentu:P Chętnie będę Ci kibicować jeśli osiągniesz poziom wyżej niż A-C (z całym szacunkiem znam o wiele lepszych od Ciebie byłych wychowanków Puszczy którzy graja w tych ligach) Myślę ze nie jeden zawodnik z klubu z B-C klasy pokazał by Ci co to pokora.... Nie wiem czy możesz nazwać się wzmocnieniem moim skromnym zdaniem (widziałem co grasz ) możesz ewentualnie nazwać się uzupełnieniem składu. To czy będziesz wzmocnieniem zweryfikuje mecz. Koniec
Sorry wszystkich za to ze "wywołałem wilka z lasu".
no wiesz przyszedłeś na mecz z najlepszą drużyną Skawinką z która prowadzilismy do 60 minuty, zostawilismy maxa, mecz pewno skończyłby sie naszą porażką 1-2, ale my chcieliśmy nadrobić i przyjezdni zaaplikowali nam jeszcze 2 trafienia. Zapewne nie byłeś tam, aby obejrzeć nasz pojedynek, a po to, żeby sprawdzić, czy żaden z juniorów młodszych nie wystąpi w derbach (liczyłeś na walkower). Uważam tak, ponieważ wybrałeś tylko ten weekend. A od początku rundy gram z urazem, w zimie go sobie wyleczę. Szkoda tylko, że nie byłeś na meczu z Proszowianką (1-1), bo po niem powinieneś oceniać mnie. Ciekawe ja Ty byś wyszedł na moim miejscu z taka drużyną. Obawiam się, że nie będzie dane zagrać Ci z tak dobrze poukładanym i zdyscyplinowanym zespołem przez co najmniej najbliższe pół roku. Jednak dla jasności porównaj sobie moja grę z meczu z najlepszym zespołem mojej ligii (Skw), a Twoją grę (której osobiście nie widziałem) z drużyną Gdovii w przegranym 5:0 meczu. I wyciąg wnioski. Nie możesz oceniać moich występów na podstawie jednego spotkania.
PikusMKS
10-27-2008, 19:31
Co do przepychanki to było tak, że nasz zawodnik wychodził na pozycje, a kolo z Puszczy wbiegl przed niego i chcial zablokowac, a nasz zawodnik nie ustąpił i ostro w niego wszedł, zawodnik Puszczy się wkurzył i go odepchnął, po czym nasz zawodnik zrobił to samo. Tak to zapamiętał, choć nie widziałem dobrze. A ta pierwsza czerwona była bezpośrednia.
aha dzięki
Frytas07
10-27-2008, 19:37
no wiesz przyszedłeś na mecz z najlepszą drużyną Skawinką z która prowadzilismy do 60 minuty, zostawilismy maxa, mecz pewno skończyłby sie naszą porażką 1-2, ale my chcieliśmy nadrobić i przyjezdni zaaplikowali nam jeszcze 2 trafienia. Zapewne nie byłeś tam, aby obejrzeć nasz pojedynek, a po to, żeby sprawdzić, czy żaden z juniorów młodszych nie wystąpi w derbach (liczyłeś na walkower). Uważam tak, ponieważ wybrałeś tylko ten weekend. A od początku rundy gram z urazem, w zimie go sobie wyleczę. Szkoda tylko, że nie byłeś na meczu z Proszowianką (1-1), bo po niem powinieneś oceniać mnie. Ciekawe ja Ty byś wyszedł na moim miejscu z taka drużyną. Obawiam się, że nie będzie dane zagrać Ci z tak dobrze poukładanym i zdyscyplinowanym zespołem przez co najmniej najbliższe pół roku. Jednak dla jasności porównaj sobie moja grę z meczu z najlepszym zespołem mojej ligii (Skw), a Twoją grę (której osobiście nie widziałem) z drużyną Gdovii w przegranym 5:0 meczu. I wyciąg wnioski. Nie możesz oceniać moich występów na podstawie jednego spotkania.
Fajna ta teoria z walkowerem:D
OK...KONIEC
PikusMKS
10-27-2008, 19:38
dobra wypowiem się w niedzielę po meczu z podłęzem
Macek91ZK
10-27-2008, 20:03
PikusMKS chłopie to co ty piszesz nadaje sie na bajki!!!! Zastanów sie i pokaz tak jak to pisze Frytas swoje umiejetnosci na boiski i naucz sie szacunku bo kpisz z zawodników którzy graja w A-C klasie!!!! Co powiesz o graczach formatu Górki , Strójwąsa którym ty nie masz szans dorównać....
widze PikusMKS, że masz wysoką samo ocene... "Wygrałem lige" :D nooo to mnie zmiażdżyło :) To widze że puszczy wystarczy jeden zawodnik i wygrywa lige :) Coraz lepiej:P
Frytas07
10-27-2008, 20:09
hehe Yellen widzisz ze nie warto gadać z chłopcem...
Pozdro Yellen
Jeszcze słowo do PikusMKS: Nie grając w tej lidze , w tej drużynie stworzyłeś wizerunek graczy Puszczy jako gwiazdorów, kozaków itd.
To nie oni są tacy tylko Ty!!!!!! Lecz pamiętaj niesmak pozostaje......i przez Ciebie za takich niektórzy ich postrzegają....
Szkoda tylko, że nie byłeś na meczu z Proszowianką (1-1), bo po niem powinieneś oceniać mnie.
No to jak to był twój dobry mecz w wykonaniu to powodzenia:) Fakt głowy wygrywałeś, ale przy twoich warunkach ich nie wygrywanie było by grzechem:) Chwalenie się, że jesteście solidną drużyną 1 ligi juniorów młodszych też zbytnio optymizmem nie napawa, bo tam poziom jest żałośnie niski:( Szczerze to nie wiem jak grają zawodnicy w A-klasie wielickiej, ale w A-klasie krakowskiej w żadnym zespole byś sobie nie poradził, a przecież warunki masz:)
PikusMKS
10-27-2008, 20:42
PikusMKS chłopie to co ty piszesz nadaje sie na bajki!!!! Zastanów sie i pokaz tak jak to pisze Frytas swoje umiejetnosci na boiski i naucz sie szacunku bo kpisz z zawodników którzy graja w A-C klasie!!!! Co powiesz o graczach formatu Górki , Strójwąsa którym ty nie masz szans dorównać....
zobaczymy :D pozatym napisałem B-C klasowych co nie dotyczy ani Łukasza, ani Maćka, których szanuję i są moimi kumplami
PikusMKS
10-27-2008, 20:46
No to jak to był twój dobry mecz w wykonaniu to powodzenia:) Fakt głowy wygrywałeś, ale przy twoich warunkach ich nie wygrywanie było by grzechem:) Chwalenie się, że jesteście solidną drużyną 1 ligi juniorów młodszych też zbytnio optymizmem nie napawa, bo tam poziom jest żałośnie niski:( Szczerze to nie wiem jak grają zawodnicy w A-klasie wielickiej, ale w A-klasie krakowskiej w żadnym zespole byś sobie nie poradził, a przecież warunki masz:)
A gdzie ty grasz jak remisujecie z solidną drużyną żałosnej ligi?
wiem, że w krakowskiej bym sobie nie poradził, ale to nie znaczy, że nie mam jeszcze 2 lat nauki w juniorach. będziesz mógł tak napisać jak sobie nie poradzę, a ja moje spostrzeżenia piszę na doświadczeniach nabytych z ligi trampkarzy, kiedy grałem z tymi samymi zawodnikami, co teraz są juniorami.
Macek91ZK
10-27-2008, 20:52
ja moje spostrzeżenia piszę na doświadczeniach nabytych z ligi trampkarzy, kiedy grałem z tymi samymi zawodnikami, co teraz są juniorami.
Pamiętajcie zawodnicy z innych drużyn tylko PikusMKS sie rozwija.....
PikusMKS
10-27-2008, 21:00
Pamiętajcie zawodnicy z innych drużyn tylko PikusMKS sie rozwija.....
wiesz my też byśmi stali tak jakby w miejscu, ale na szczęście utworzono juniorów młodszych, co dobrze wpływa na rozwój i wyszliśmy na pierwszy mecz tamtego sezonu z Prokocimem. Zremisowaliśmy 2-2 z dużym szczęsciem myslalismy ze jestesmy najlepsi i wszyscy sie połoza pojechalismy do Proszowic i dostaliśmy 6. Później o ile się nie myle jeszczke kilka porażek z rzedu, żeby wreszcie zdobyc jakies punkty i odbić się od dna. Myslę, że w tym momencie zrobiliśmy postęp. Ustępowalismy jedynie graczom Grajpeka Grajów(chodzi o podokręg wielicki), którzy wcześniej od nas grali w 1 lidze. MAMY JEDNEGO Z NAJLEPSZYCH TRENERÓW w juniorach młodszych, o juniorach nie piszę(byłem tylko na kilku treningach tam i nie narzekam), bo nasz z grupki przypadkowych osób zrobił drużynę. Postępów w juniorskich drużynach z tego okręgu nie śledzę, ale jak chcecie się z nami zmierzyć, możemy jakiś sparing przed wiosna ustawić (jun młodsi na jakis jun starszych z wielickiej).
Macek91ZK
10-27-2008, 21:05
1.MAMY JEDNEGO Z NAJLEPSZYCH TRENERÓW w juniorach młodszych, o juniorach nie piszę(byłem tylko na kilku treningach tam i nie narzekam), bo nasz z grupki przypadkowych osób zrobił drużynę.
2. Postępów w juniorskich drużynach z tego okręgu nie śledzę, ale jak chcecie się z nami zmierzyć, możemy jakiś sparing przed wiosna ustawić (jun młodsi na jakis jun starszych z wielickiej).
1. Co do trenera sie zgodzę:) reszta to śmiech na sali...
2. Po po jasna cholerę(sorry za słowa ale już nie wytrzymuje) się wypowiadasz na tym forum o tej "buraczanej lidze"....
PikusMKS
10-27-2008, 21:09
1. Co do trenera sie zgodzę:) reszta to śmiech na sali...
2. Po po jasna cholerę(sorry za słowa ale już nie wytrzymuje) się wypowiadasz na tym forum o tej "buraczanej lidze"....
ad 1 Dzięki to właściwy człowiek na właściywym miejscu, wśród wszystkich zawodników młodego pololenia w Puszczy cieszy się najwiekszym uznaniem i autorytetem
ad 2 ponieważ miałem tu kopać, chciałem tu kopać, ale z przyczyn kadrowych nie kopię tu tylko kopie gdzie indziej(i nie narzekam). Z punktu widzenia sportowego to dobrze
hehe Yellen widzisz ze nie warto gadać z chłopcem...
Pozdro Yellen
Dzieki również pozdrawiam:)
w sumie to nie śmie wątpić.... może i gość naprawde sam wygrywa mecze, w końcu to przecież puszcza jest... A co do tego że na forum został stworzony wizerunek Puszczy to jak najbardziej prawda... Bo jak z nimi graliśmy to raczej inaczej to odczułem...
PikusMKS
10-27-2008, 21:26
to ja mam pytanie do frytasa, skoro mieszka 300m od stadionu Puszczy, czemu dojezdza na treningi na podgrabie?
Frytas07
10-27-2008, 21:31
to ja mam pytanie do frytasa, skoro mieszka 300m od stadionu Puszczy, czemu dojezdza na treningi na podgrabie?
Gram tam gdzie dali mi szanse wykazania sie swoimi umiejętnościami....Puszcza nie dala mi takiej szansy...
Może trafił wcześniej na jakieś forum gdzie czytał takie wypowiedzi jakich udzielasz/lacie jacy nie jesteście świetni ? I stwierdził, że ma trochę mniej umiejętności? Albo nie chce po prostu grac z takimi ludzmi?:)
PikusMKS
10-27-2008, 21:37
Gram tam gdzie dali mi szanse wykazania sie swoimi umiejętnościami....Puszcza nie dala mi takiej szansy...
teraz byś ją dostał na 100%...
ja mialem podobnie jak zaczynałem raz nie załapałem sie do 18 meczowej, kilka meczów przesiedziałem na ławce ale poxniej jak nie bylo składu to zagrałem od 1 minuty z Legionem Pierzchów (mój debiut od 1 minuty :D ) wsadziłem 2 i od tamtej pory siedziałem tylko 2 razy na ławce.
W sezonie 07/08 opuściłem 4 mecze ze skotnikami, mogilanami, kmitą i sieprawiem. Z clepardią zostałem zmieniony w połowie, ze Switem i Orłem dostałem czerwone kartki w okolicach połowy, a z Wieczystą wszedlem na ostatnie 20 minut.
PikusMKS
10-27-2008, 21:38
Może trafił wcześniej na jakieś forum gdzie czytał takie wypowiedzi jakich udzielasz/lacie jacy nie jesteście świetni ? I stwierdził, że ma trochę mniej umiejętności? Albo nie chce po prostu grac z takimi ludzmi?:)
tu sie mylisz bo z tego co pamietam czesto razem kopią na szkolnym. a Paweł tez potrafi byc niemiły o czym przekonałem sie na własniej skórze (np na hali gdzie kopie tragicznie)
Frytas07
10-27-2008, 21:41
teraz byś ją dostał na 100%...
.
Temet mojej gry (nie tylko mojej ale i innych chłopaków) jest taki sam po co trenowac 1,5 roku w drużynie a klub/trener/kierownik nawet nie pofatyguje sie wyrobic takiemu zawodnikowi karty zawodniczej?? Ale ta opowiesc to inna bajka...
No ja nie wiem czy kopie tak tragiczne.....zreszta nie mi to oceniać
(Staram sie jak mogę:P)
PikusMKS
10-27-2008, 21:45
Temet mojej gry (nie tylko mojej ale i innych chłopaków) jest taki sam po co trenowac 1,5 roku w drużynie a klub/trener/kierownik nawet nie pofatyguje sie wyrobic takiemu zawodnikowi karty zawodniczej?? Ale ta opowiesc to inna bajka...
hehe teraz otrzymują ją wszyscy. naszczęscie od przyszłego sezonu sytuacja się poprawi, bo odchodzi tylko trzech 90, przychodzi 4 92, a do młodszych chyba 10 z rocznika 94. i bedzie rywalizacja, co dobrze wpłynie na wyniki.
Frytas07
10-27-2008, 21:48
Widzisz teraz wszyscy a 4,5 roku temu?? Za moich czasów :P na treningi puszczy chodzilo 30 osob a teraz nie wiem. Słyszałem ze kolo 9 z obu drużyn juniorskich...
PikusMKS
10-27-2008, 21:51
nie no od nas jest na mecze 11-13 na treningach około 10 zawsze, w juniorach nie wiem. tez pamietam jak nas było 30 czasy trenera Górskiego, jakby nie patrzec fajnie było :D albo turniej w jaworze :P ale to juz całkiem niedawno :)
zbijam moze bd potem :D
PS
Lubię sie napinać tutaj :D
Macek91ZK
10-27-2008, 22:09
PS
Lubię sie napinać tutaj :D
A my lubimy sie śmiać z Ciebie i z twoich postów....
Co do słów Frytasa o tym jak potraktowano niektórych chłopaków to niestety muszę potwierdzić (sam znam ok 6) :/ Szkoda... szara rzeczywistość nie wiem jak jest teraz bo tez nie bylem w tym klubie od ok 3 lat...
PikusMKS
10-27-2008, 22:52
a to ja się tylko cieszę, że mnie zgłosili w miarę szybko :D a gdzie grasz, bo nie napisałeś.
Nce-Pablo
10-27-2008, 22:59
Tego zawodnika nie zatrzymało błoto tylko wiedział, że nie dojdzie do piłki i chciał
wymusić rzut karny, a co do sytuacji z 70 minuty to sędzia mógł pokazać wapno i tu masz racje.
hehehe tym zawodnikiem który się potknął byłem ja i musze Ci powiedzieć szczerze .... że tak było nie prubowałem wymusić karnego. Ale tak to wyglądało bo potknąlem sie zaraz za bramkarzem i upadłem niemal na twarz haha:D nie wiem może bym doszedl moze nie ale byłem na pełnym biegu, i potknąłem się o nierówność na boisku.
piszczcie co chcecie...ale i tak grając praktycznie bez treningów to najlepiej gra rożnowa ;]]
PikusMKS
10-27-2008, 23:06
no i po co się kłócić, pjrk91 ma rację
Pikus na jakiej pozycji grasz u was?
PikusMKS
10-28-2008, 16:07
na stoperze w juniorach młodszych Puszczy
Typy na najbliższą kolejkę:
Puszcza Niepołomice - Piłkarz Podłęże 2
Wisła Niepołomice - Rożnowa Wieliczka 1
Wiarusy Igołomia - Wieliczanka Wieliczka X
Sokół Chorągwica - Contra Sułków 2
LKS Śledziejowice - Wilga Koźmice Wielkie 2
A mój kolega z drużyny typuje:
Puszcza Niepołomice - Piłkarz Podłęże 1
Wisła Niepołomice - Rożnowa Wieliczka 1
Wiarusy Igołomia - Wieliczanka Wieliczka 2
Sokół Chorągwica - Contra Sułków 2
LKS Śledziejowice - Wilga Koźmice Wielkie x
PikusMKS
10-28-2008, 18:22
Puszcze można obstawiać 1 pewniaka u bukmacherów :)
No co ty, odpadło wam 2 zawodników, na szczęście wraca Włodarczyk, ale porównując waszą grę, a grę Piłkarza to przepaść, według mnie 3:1 dla Podłęża
A ogólnie co Do meczu Contry z Puszczą to prosze was chłopaki z niepołomic nie nażekajcie na boisko w Sułkowie bo chyba w Koźmicach nie byliście albo na rożnowej.... (pawlikowice).. W meczu dominowała Contra ale pokazali indywidualność tzn kilka razy zawodnik wychodził na czysto ale Contra kiwała i niedochodziły piłki do zawodników. pozatym grało tam 4 zawodników z rocznika 93.
Contra mogła to wygrać..
Puszcza Ma kilku świetnych zawodników np Stoper albo prawy pomocnik którzy powinni grać w kadrze wieliczki ale trener Malarz( Podłęża) bierze tam swoich chłopaków.
Pozdro Puszcza Mam nadzieje że pokonacie Podłęze
TYPUJEMY :
Puszcza Niepołomice - Piłkarz Podłęże
Wisła Niepołomice - Rożnowa Wieliczka
Wiarusy Igołomia - Wieliczanka Wieliczka
Sokół Chorągwica - Contra Sułków
LKS Śledziejowice - Wilga Koźmice Wielkie
Oraz Kto spadnie:
No u nas większa połowa składu (7) to juniorzy młodsi i to wszyscy z pół metra cięci
Ja nie uczestniczyłem w toczącej się rozmowie co do tabeli końcowej. Więc napiszę teraz.
1.Gdovia 2.Wisła 3.Piłkarz 4.Rożnowa 5.Puszcza 6.Wiarusy 7.Contra 8.Węgrzcanka 9.Wieliczanka 10.Wilga 11.Sokół 12.Śledziejowice
Nce-Pablo
10-28-2008, 22:37
hmmm spójrzcie na tabele na stronie Pusczy macie dokładne. Puszcza w meczach u siebie jest na 1 miejscu :). Więc tabela nie kłamie Puszcza musi wygrac. Ewidentnie nam nie idzie na wyjazdach gdzie nie wygralismy jeszcze meczu. A nie typuje innych meczów. Tylko nasz obstawiam 6:1 dla nas.
hmmm spójrzcie na tabele na stronie Pusczy macie dokładne. Puszcza w meczach u siebie jest na 1 miejscu :). Więc tabela nie kłamie Puszcza musi wygrac. Ewidentnie nam nie idzie na wyjazdach gdzie nie wygralismy jeszcze meczu. A nie typuje innych meczów. Tylko nasz obstawiam 6:1 dla nas.
Tego ci życzę.. Jakoś nie przepadam za wyfaworyzowanym podłężęm (prezes Podłęza jest prezesem Podokręgu, Trener Malarz jest trenerem Kadry wieliczki i bierze pół Podłęza do Składu) Więc CONTRA TRZYMA KCIUKI
Każda passa kiedyś się kończy.
Co do Podłęża, to muszę przyznać racje, że zawodnicy są faworyzowani przez trenera, ale nie dziwie mu się, bo każdy trener chciałby wypromować swoich zawodników. Ale prawda jest taka, że tam nie ma dobrych piłkarzy.
Nce-Pablo
10-29-2008, 15:43
nom kiedys sie konczy :D narazie w II lidze od 2006 roku jestesmy nie pokonani na wlasnym boisku :). Niestety w 1 lidze było gorzej heee:P
adrian07
10-29-2008, 17:32
czy ktos slyszal cos o tym ze zwycieska druzyna z naszej ligi ma grac jeszcze baraze o awans do I ligi??...podobno baraze maja byc ze zwyciezca z myslenickiej II ligi. ....