|
|
|
|
Senior Member
|

07-28-2010, 10:45
Szkoda mi Lecha, ale ma na co zasłużył.Może u siebie się odkuje.
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-28-2010, 12:09
Cytat:
Napisał Jozz
Liga Mistrzów znów chyba nie dla Polski.Czym to jest,ze jak pojawia się przeciwnik "do przejścia" to polskie kluby grają beznadziejną piłke,a gdy rywal jest poza zasięgiem to wspinają się na wyżyny swoich możliwości??!!
|
Dokładnie, rok temu wystarczyło przejsc Levadie, Debreczyn i Lewski Sofia co Wisła powinna zrobić bez zawachania. Najłatwiejsza droga w historii.
I czuje że gdybysmy przeszli Levadie to awansowali bysmy do LM, ponieważ gdy była kolejna runda z Debreczynem rozegralismy mecz sezonu z Zaglebiem w Lublinie.
A Lech już od dawna wiedział ze :
na 100% odejdzie Lewandowski
mają słabiutką ławke rezerwowych
więc nie rozumiem jak przed swoja szansa w LM pierwsza od chyba 30 lat mogli sprowadzić chyba tylko 2 zawodników. I to jednego pare dni przed meczem z Prażanami
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Niezłe rotacje w składzie Wisły, kiedy ostatnio mieliśmy taka ławkę rezerwowych :
Pawełek
Garguła
Łobodziński
Diaz
Kirm
Małecki
Singlar
a nie ma jeszcze w tej 18 Clebera Riosa Wilka i Chaveza oO
Ostatnio edytowane przez yogul O17 : 07-29-2010 - 19:04.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-29-2010, 20:56
Cytat:
Napisał Rudy
Nie skreślaj Jagiellonii, ich satć na dużo ...
|
Brawo piekne stwierdzenie znawcy
7 min na zegarku właśnie oglądam i jest 0-2
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-29-2010, 22:13
Ruch tak jak myslałem, Austira Wieden to za wysokie progi, po wyniku 1:3 nie mozna sie spodziwac juz nieczego, meczu nie ogladałem to sie nie wypowiem.
No i wyszła cała gra Wisły z mocniejszym rywalem, mysle ze nawet mocniejszym niż sławny Inter Baku. Porażka zasłużona, sam ten siwy lewy pomocnik mógł nam nawet jeszcze z 2 bramki strzelić. Żurawskiemu nagle sie odwidziało i strzela na siłe zamiast zawsze w lewy róg bramkarza jak to ma w zwyczaju, Małeckiemu sie chce grac reszta stoi i nie wie co ma robić, może wariat czasami, ale gdyby nie on byłoby jeszcze wiecej gówna na tym boisku a nie gry w piłke. Jednym słowem tragedia.. Piłkarze zagrali fatalnie, ale co mi sie rzuciło w oczy to sprawy takie jak:
Po kilku treingach i jednym meczu kontrolnym wystawienie takich zawodników jak per Bunoza który 400 tys. to chyba w kilogramach worków ziemniaków za niego dali, bo nie wierze,ze w euro, ja tam specjalista nie jestem, ale ten chłop rusza sie jak nie przymierzając pan Sadlok, kolejna młoda gwiazda, która podobno wywineła cyrk na 1;3 a ma kosztowac 1 mln euro, wracajac do Bunozy to ten chłopak chyba nic poza wzrtostem nie ma, zadnych atutów, mija sie z piłką, kopie jakby popychal tą piłke (nie wiem czy to zdenerwowanie czy braki techniczne)i dodatkowo nie umie sie ustawic co w połączeniu z kolejna gwiazda z Piasta Gliwice - Kowalczykiem tworzy praktycznie tak dziurawą obrone jak ser szwajcarski, przeciez Azerowie wkrecali sie jakby na podwórki grali, a Ci se stali i patrzyli jak tamci biegają.
Lewy pomocnik ten z Niemiec nie zachwycił, ale do niego nie mam pretensji, kilka rajdów, pare dryblingów widac ze nei ograny, ale potecjał ma, no i bał sie konczyc akcji sam jeszcze.
I wracajac - kto wystawia takich zawodników od razu na taki mecz, Diaz byłby optymalnym rozwiazaniem na srodek obrony (mimo,ze z Kowalczykiem od którego sadze ze połowa stoperów z klasy okregowej C jest lepsza) a ine jeszcze takiego mało inteligenta który tnie równo z trawa goscia mając żółta już.
I na koniec co mi sie rzuciło w oczy to dwie sprawy i to bardziej sprawy do Kasperczaka i do ostatniej wypowiedzi tego z NIemiec lewego pomocnika, który wspominał o tym, ze podobaja mu sie treningi techniczne. Tu jest 'pies pogrzebany' Azerowie zapieprzali za ta piłka non-stop natomiast Wisła? Od 70 min to jest chodzenie, poprawianie geter (anuz trener nie zauwazy,ze sie nie wróciłem) i wybijanie piłek na oslep połączone z podaniami 'na odwal sie' w koncu "moze dojdzie, jka nie to trudno". Druga sprawa to brak jakiejkolwiek koncepcji gry, wiadomo było, że Azerowie beda siedziec na własnej połowie i wychodzic z kontrami (co by sie działo jakby szli 3na5 pewnie z 5:0, bo wychodzac 2na5 juz robili spustoszenie) ale Kasperczak chyba tego nie przewidział, zawodnicy nie wiedzili co maja robic, jak maja grac, Boguski nie wiedział do kogo ma podawac przez co ani razu celnie nie podał, nie wiedział gdzie wybiegac itd. ŻADNYCH, powtarzam ŻADNYCH wariantow ani na rzut roży, ani na wolny, ani na zwykłe akcje znajdując słaby punkt Azerskiej defensywy, to tak jakby kumple z podwórka kompletnie nie znając druzyny przeciwnej postanowili sobie zagrac mecz i to mnie smuci...
W rewanzu moze byc różnie, proponowałbym obnizyc pensje o 50% do nastepnych pucharów, moze by sie nauczyli w koncu jak za 2000zł (Azerowie) można zapieprzac na boisku. Mam nadzieje,ze bedzie to 0:1 , 0:2 z sedzią z Turcji oraz przy 40 stopniach - to byłoby zbyt piekne.
"Wy jestescie gwiazdorami, przegrywacie z frajerami" - wiecej chyba nie trzeba tłumaczyc.
Ostatnio edytowane przez Wujek92 : 07-29-2010 - 22:18.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-29-2010, 22:35
Ruch grał swoja dobrą jak na polska piłkę grę, dużo lepsza niz w poprzedniej rundzie.
Fajny meczyk.
Jednak widać ze za wysoka półka dla Ruchu.
Strasznie sie zdziwilem jak zobaczyłem taki skład Wisły, Kasper mówił że bedzie stawiał na tych co już grali, zmienia skład wygrywający 7:0 w dwumeczu.
Brakło ewidentnie Garguły, nie miał kto dobrze rozegrać.
Jiirsak jest dobrym pomocnikiem ale raczej defensywnym jak Sobol.
Boguski w pierwszym składzie to porażka, o reszcie już nie mówie bo szkoda słów.
Azerowie bardzo dobrzy technicznie, bardziej wybiegani, jakby sie skonczylo 0:3 to bysmy nie mogli miec pretensji.
Szkoda ze Kowalski jest na tyle słaby że spokojnie strzelając z 3 metra nie potrafi dobrze trafic w piłkę, o bramce juz nie mowiac.
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-29-2010, 23:00
Serial pt.: "Błazen w pucharach czyli przygoda Wisły Kraków" trwa w najlepsze.
Ktoś tutaj nie tak dawno wykorzystując moją nieobecność (urlop) zaatakował kilka moich tez. Nie chce mi się po 2 tygodniach do nich odnosić więc sprowokuję kolejną dysputę trafną puentą z pierwszego zdania.
Ruch mnie zaskoczył zagrał poprawnie. Jagiellonia zagrała dobrze.
Wisła miała najsłabszego rywala. Teraz wiślacy zaczynają gloryfikować rywala jaki on nie jest mocny itp. Panowie - litości. Żaden zespół z Azerbejdżanu, Litwy, Estonii, Łotwy, Malty, Finlandii czy Gruzji nie jest na tyle mocny by móc usprawiedliwiać klęskę !!! To że ktoś kogoś tam przeszedł rok czy dwa lata temu to nie powód by pokazywać jego siłę której - na Boga - nie ma !!!
Gdyby Wisła zagrała swoje czyli np to co z Cracovią czy Legią z wiosny to by ten mecz wygrała 4,5 do 0. No ale geniusz Kasperczak wystawia beznadziejnego Boguskiego , Pawła Brożka (Smuda zaczyna kolesiostwo powoływać) czy jakiegoś tam serbskiego Niemca a Piotrka Brozka daje na obronę. Jest jeden pozytyw tego spotkania - Wisła nie będzie sie już więcej błaźnić w pucharach w tym sezonie. No może oprócz rewanżu choć mam nadzieje że słabi Azerowie oszczędzą wicemistrzów Polski i wygrają skromnym 3:0.
Lech przejdzie Spartę Jaga odrobi straty i dwie polskie ekipy uzbierają trochę punktów dla naszej ligi. A w tym sezonie Wisłę czeka walka o miejsca 6-12.
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-29-2010, 23:03
Jirsak w ostatim meczu przeciwko Szablom pokazał,że jest wart wystapic w pierwszej 11 niestety dzisiaj tego nie potwierdził. On gra tak jakiego ja grania nie trawie - nawet gdy jest okazja pójsc z akcja do przodu, przerzucic długą krosową piłę czy cos to on cofa, do obronców, do bramkarza, akcja traci na tempie i przez co nie ma sytuacji z kontry. Brakuje mi w Wisle takiego Szymkowiaka starego, dobrego, który nie boi sie zaryzykowac, dograc piły takiej, które 1 na 10 przechodzi, ale może wtedy akurat ta sie trafi, Jirsak nie jest ryzykantem jest minimalistą i moim zdaniem Jirsak ława, Garguła ława, tego lewego pomocnika z Niemiec dac na ofensywnego pomocnika (bo go ciagneło) i na lewa dac kogos. Brożka wykopac i dac Argentynczyka, moze ruszy.
Nie zapominajmy, ze praktycznie jest połowa składu tylko z poprzedniego sezonu, chłopaki jednak musza sie zgrac, także dajmy im przynajmniej rok... ale nie Kasperczakowi bo trener z niego nijaki , Górnika spóscił do II ligi, w Afryce sobie nie poradził...
O widze,ze po raz kolejny najazd na Wisłe cz.2 w koncu trzeba wykorzystac szanse skoro przegrali, na temat Twojego postu :
gloryfikowanie? rok temu przeszli ci Azerowie Rosenborg co klubem podwórkowym nie jest, dotarli do IV rundy Pucharu Uefa, na własne życzenie przegyrwa z Interem Baku mistrzostwo, z którymi przypomne Ci, że Twój "finezyjnie grający Lech" dostał po dupie u siebie. Nie przecze,że Wisła zagrała fatalnie, akurat nie zgodze sie co do Brożka, bo ten chłop grał dobre kilka sezonów na lewej obronie, tylko ostatnio pod koniec wiosny przesunieto go na lewa pomoc, a teraz pomocników jest na peczki w Wisle, tymbardziej lewych, szkoda,ze jeden gorszy od drugiego.
Na temat "finezyjnego Lecha" juz sie wypowiadałem mecz jakby kropla w krople podobny do dzisiejszego - przeciwnicy na swojej połowie, jako taka gra do 70 min i potem bramka i koniec.
A co do ostatniego zdania - widze duże poczucie humoru, mysle że te miesjca dla Cracovii bylyby ziszczeniem marzeń.
Edit: Jaga na pewno nie przejdzie,bo nie wygra tam 2:0.
Ostatnio edytowane przez Wujek92 : 07-29-2010 - 23:16.
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-29-2010, 23:23
Cytat:
Napisał 0czk0
Serial pt.: "Błazen w pucharach czyli przygoda Wisły Kraków" trwa w najlepsze.
Ktoś tutaj nie tak dawno wykorzystując moją nieobecność (urlop) zaatakował kilka moich tez. Nie chce mi się po 2 tygodniach do nich odnosić więc sprowokuję kolejną dysputę trafną puentą z pierwszego zdania.
Ruch mnie zaskoczył zagrał poprawnie. Jagiellonia zagrała dobrze.
Wisła miała najsłabszego rywala. Teraz wiślacy zaczynają gloryfikować rywala jaki on nie jest mocny itp. Panowie - litości. Żaden zespół z Azerbejdżanu, Litwy, Estonii, Łotwy, Malty, Finlandii czy Gruzji nie jest na tyle mocny by móc usprawiedliwiać klęskę !!! To że ktoś kogoś tam przeszedł rok czy dwa lata temu to nie powód by pokazywać jego siłę której - na Boga - nie ma !!!
Gdyby Wisła zagrała swoje czyli np to co z Cracovią czy Legią z wiosny to by ten mecz wygrała 4,5 do 0. No ale geniusz Kasperczak wystawia beznadziejnego Boguskiego , Pawła Brożka (Smuda zaczyna kolesiostwo powoływać) czy jakiegoś tam serbskiego Niemca a Piotrka Brozka daje na obronę. Jest jeden pozytyw tego spotkania - Wisła nie będzie sie już więcej błaźnić w pucharach w tym sezonie. No może oprócz rewanżu choć mam nadzieje że słabi Azerowie oszczędzą wicemistrzów Polski i wygrają skromnym 3:0.
Lech przejdzie Spartę Jaga odrobi straty i dwie polskie ekipy uzbierają trochę punktów dla naszej ligi. A w tym sezonie Wisłę czeka walka o miejsca 6-12.
|
jaki pech że ten urlop był gdy lech dostawał od Azerów i Sparty a Wisła wygrała 5;0, a skończył się w dzień porażki Wisły
Wierze że Wisła podniesie się i wygra na bardzo trudnym terenie w Baku, będzie ciężko ale dadzą rade.
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-30-2010, 09:35
Mecz z Azerami dokładnie oglądnąłem i Lech zagrał o dwie klasy lepiej niż Wisła wczoraj. To raz. Dwa to że w Waszych postach jest pełno mitów o tej słabej drużynce jaką jest Karabach. Jeśli Rosenborg jest potentatem europejskich rozgrywek to wielkie brawa za fachowość. Jak nazwiesz więc np Spartę Praga (mistrz Czech) Salzburg czy CSKA Moskwa lub Spartak Moskwa nie mówiąc już o Rubiniu Kazań czy Zenicie St. Petersburg ? A gdzie jeszcze do prawdziwej czołówki? Wisła to beznadziejny splot "gwiazdeczek" i szacunek dla kibiców za tą sympatycznie brzmiącą piosenkę. Ona wyraża to co ja może w ciut mocniejszych ironicznych słowach wyrażam od kilku miesięcy.
Wisła w pełni zasłużenie przegrała i szkoda że nie wyżej bo byłby jeszcze większy rozgłos medialny a przecież jest to reklama dla Cupiała bo ważne że mówią. A on z takiego założenia wychodzi. I jeśli to ktoś zaneguje tzn że nie zna Prezesa Kabli bo te informacje mam od jego pracownika.
Jeśli mam 3 nowych lewych skrzydłowych i jest jeden gorszy od drugiego tak jak piszecie, to odsuwam ich i stawiam na starego sprawdzonego. Brożek jak go nie lubię (obu nie lubię) tak jest w dobrej dyspozycji i powinien grać na lewej flance ofensywy.
Żuraw i Pablo Broziu vel gwiazdeczka powinni dawno usiąść na ławeczce a grać powinien Mączyński z Rado no ale oczywiście tych dwóch już w Wiśle nie ma. Ot i cała polityka klubów.
I na cóż Wam tylu stranieri skoro z pucharów odpadacie a o mistrza walczyć nie będziecie? 6 miejsce to max co dla Was jest w tym sezonie. Lepiej gralibyścioe młodzieżą a nie jakimis dziadkami na emeryturze (Chaves, Żurawski itp) którzy tylko kasę chłoną jak Dawidowski czy Kuźba). Cupiał poszedł po rozum do głowy nie biorąc Nowaka i już zaoszczędził także na Onyszce więc postanawia szastać kasą. Hm ja uważam, że gdyby postawił na chłopaków takich jak np Mączyński czy Rado czy Burliga to dużo więcej by osiągnął. Są to chłopcy o dobrym wyszkoleniu technicznym i stanowiący przyszłość naszej piłki. I mający ambicję. Żuraw i reszta gwiazd wiele by sie od nich nauczyła. A tak lepiej przepłacać za gwiazdeczki niż dać młodemu brawo.
Panie Cupiał - weź mnie Pan za prezesa a zaoszczędzi Pan 70% obecnych wydatków a wyniki nie będą dużo gorsze !!! Kazek Moskal na trenera !
Ostatnio edytowane przez 0czk0 : 07-30-2010 - 09:40.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Member
|

07-30-2010, 11:02
teraz placzecie ze wisla przegrala ,byla gorszym zespolom , a wiec polska pilka sie stacza tyle z mojej strony
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Member
|

07-30-2010, 11:03
Azerowie nas bija
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Member
|

07-30-2010, 11:06
Ruch zagral średnio , ale tanio skóry nie sprzedal , niestety prawdopodobnie odpadnie z pucharów
Wisla-zagrala slabo , przeciez miala najslabszego rywala , bedzie ciezko wygrac na wyjezdzie przy 40 stopniowym upale ,ale mam taka nadzieje ze wygraja zeby chociaz jedna druzyna z polski grala w tej lidze europy
Jagielonia-zagrala dobrze, ale to nie wystarczylo na srednio dysponowany aris , Jaga takze moim zdaniem pozegna sie z liga europy w tej rundzie bo ciezko bedzie wygrac w Salonikach
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-30-2010, 13:25
Cytat:
Napisał 0czk0
Mecz z Azerami dokładnie oglądnąłem i Lech zagrał o dwie klasy lepiej niż Wisła wczoraj. To raz. Dwa to że w Waszych postach jest pełno mitów o tej słabej drużynce jaką jest Karabach. Jeśli Rosenborg jest potentatem europejskich rozgrywek to wielkie brawa za fachowość. Jak nazwiesz więc np Spartę Praga (mistrz Czech) Salzburg czy CSKA Moskwa lub Spartak Moskwa nie mówiąc już o Rubiniu Kazań czy Zenicie St. Petersburg ? A gdzie jeszcze do prawdziwej czołówki? Wisła to beznadziejny splot "gwiazdeczek" i szacunek dla kibiców za tą sympatycznie brzmiącą piosenkę. Ona wyraża to co ja może w ciut mocniejszych ironicznych słowach wyrażam od kilku miesięcy.
|
Karabach zagrał tak samo jak ta Austria Wiedeń,byli bardziej wybiegani i lepsi technicznie, i może Lech zagrał trochę lepiej niż Wisła ale niewiele, a z przodu to zrobili jeszcze mniej niż Wislacy. Bo Peszke to myslalem ze zdjął w pierwszej połowie, a "Krol Artur" to niech lepiej zostanie na swoim tronie a nie piłką się zajmuje.
Rosenborg w porównaniu do naszych klubów sporo osiągnął w Europie i dlatego ma juz wyrobioną markę i dlatego na nich się zapatrujemy.
I zgodze się że Wisła to splot gwiazdeczek, niezgranych ze sobą, z mocno przeciętnym trenerem, ale napawa optymizmem to że po zeszłym dramatycznym sezonie w którym żadna z drużyn nie zasługiwała na mistrza bo wszyscy grali dno, to tylko Wisła z Legią stara się zmienić to wymieniając znaczną częsc składu. I to w końcu zaskoczy i pogadamy wtedy, na przykład na Wiosne.
Cytat:
Napisał 0czk0
Wisła w pełni zasłużenie przegrała i szkoda że nie wyżej bo byłby jeszcze większy rozgłos medialny a przecież jest to reklama dla Cupiała bo ważne że mówią. A on z takiego założenia wychodzi. I jeśli to ktoś zaneguje tzn że nie zna Prezesa Kabli bo te informacje mam od jego pracownika.
|
Jak to czytam to przynajmniej wiem że z kibicem piłkarskim nie mam do czynienia, i mam nadzieje ze zawodowo nie masz nic wspolnego ze sportem bo juz wiem jacy ludzi psują atmosferę w polskim sporcie.
Załóż sobie temat0 zawisci,chamstwa i złosliwosci czyli wszystko to co nie udalo sie mnie/mojemu klubowi a co udało się innym a tak nie może byc !
Polskiemu kibicowi zależy by jak najwięcej polskich drużyn grało w pucharach i zdobywało jak najwięcej pkt.
Cytat:
Napisał 0czk0
Żuraw i Pablo Broziu vel gwiazdeczka powinni dawno usiąść na ławeczce a grać powinien Mączyński z Rado no ale oczywiście tych dwóch już w Wiśle nie ma. Ot i cała polityka klubów.
|
Masz racje po bardzo dobrym meczu Żurawia trzeba było go posadzić na ławce.
Na szczęscie na tą chwile mamy 4/5 napastników więc każdy bd miał szanse i zobaczymy jak to wyjdzie.
Cytat:
Napisał 0czk0
I na cóż Wam tylu stranieri skoro z pucharów odpadacie a o mistrza walczyć nie będziecie? 6 miejsce to max co dla Was jest w tym sezonie. Lepiej gralibyścioe młodzieżą a nie jakimis dziadkami na emeryturze (Chaves, Żurawski itp) którzy tylko kasę chłoną jak Dawidowski czy Kuźba). Cupiał poszedł po rozum do głowy nie biorąc Nowaka i już zaoszczędził także na Onyszce więc postanawia szastać kasą. Hm ja uważam, że gdyby postawił na chłopaków takich jak np Mączyński czy Rado czy Burliga to dużo więcej by osiągnął. Są to chłopcy o dobrym wyszkoleniu technicznym i stanowiący przyszłość naszej piłki. I mający ambicję. Żuraw i reszta gwiazd wiele by sie od nich nauczyła. A tak lepiej przepłacać za gwiazdeczki niż dać młodemu brawo.
Panie Cupiał - weź mnie Pan za prezesa a zaoszczędzi Pan 70% obecnych wydatków a wyniki nie będą dużo gorsze !!! Kazek Moskal na trenera !
|
Nawet jak grali bymy tak jak wczoraj to bymy spokojnie byli w pierwszej 4, bo większych rywali nie ma. I nie wiem jak kibic drużyny która co co roku albo spada i układa się pod zielonym stolikiem z PZPN albo walczy o utrzymanie może Nam mówić o co możemy walczyć. I jak dla Ciebie Chaves 26 latek jest emerytem to masz jakie dziwne pojecie o wieku.
I może podziękujemy z Twoich usług, Raz byliśmy w drugiej lidze i to nam wystarczy.
Zajmij się lepiej swoim klubem i swoimi problemami bo wasz architekt chyba znając wasze realia przyjął że i tak co drugie krzesełko będzie wolne
http://i31.tinypic.com/2yl33a9.jpg
ewentualnie to dlatego kobiety i dzieci mają bilety po złotówce by wchodziło więcej chudszych osób.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-30-2010, 15:21
Nie chcę mi się czytać niektórych postów.Wisła zagrała żenade ,inne kluby nie lepiej(tak słabej Sparty się nie spodziewałem).
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-30-2010, 15:36
ups racja pomyłka z Chavesem rzeczywiście jest młodszy niż myślałem. Zwracam honor w tej sprawie.
Karabach zagrał słabo ale z Wisłą wyglądał jak Juventus. Austria wygrałaby dwa razy wyżej z Wisłą niż z Ruchem
tak tak bardzo dobry mecz z kelnerami na poziomie 3 ligi polskiej to powód do euforii. No to macie teraz tego efekty
Na strategie Cracovii marketingową ma pewien wpływ więc się o nia nie martw 
Martw się jak zapełnić własny stadion. A właśnie kiedy będzie gotowy? na EURO zdążycie? bo nie pamiętam kiedy miał być oddany
Ja w pucharach kibicuje tym którzy grają a nie kompromitują Polskę. A tymi ostatnimi są Legia i Wisła. A w lidze będziecie za plecami wielu drużyn m.in. Cracovii
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-30-2010, 23:41
oj przepraszam, Wisła nie ma żadnego wpływu na to jaki jest ten stadion i jak go budują.
To wszystko "zasługa" naszego Prezydenta Miasta, miejmy nadzieje już niedługo.
I myślę że bedziemy mieli mniejsze problemy z zapełnieniem 33 tys niz w z 15.
a to że będziemy w lidze za wami to już nie wymaga komentarza, chociaż mi przed snem poprawiłeś humor 
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-31-2010, 11:27
tak Wisła nie ma wpływu na terminy i prace na jej stadionie jak Ty grasz w ŁKSie Łódź.
Przyjrzyj się lepiej Olszówce lub Fedorowiczowi. Bo nie będę już wspominał kto pierwszy wzywał do nienawiści kibicowskiej. I nawet nie przeprosił tylko sie głupio wykręcał.
A miejsce tabeli zobaczysz w maju. Lub w czerwcu. I wspomnisz moje słowa
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-31-2010, 11:34
Cytat:
Napisał 0czk0
Jeśli mam 3 nowych lewych skrzydłowych i jest jeden gorszy od drugiego tak jak piszecie, to odsuwam ich i stawiam na starego sprawdzonego. Brożek jak go nie lubię (obu nie lubię) tak jest w dobrej dyspozycji i powinien grać na lewej flance ofensywy.
|
Oto wypowiedź jednego z najwierniejszych kibiców Wisły która potwierdza to co piszę ja - kibic Cracovii
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...abotaz,1513134
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-31-2010, 12:44
Moim zdaniem ruchy trasnferowe Wisły ostatnimi czasu (wstecz 2 miesiace) sa dobre. Przychodza zawodnicy mlodzi (Wilk,Andres Rios,Cikos), którzy na pewno pokazuja dobry poziom piłkarski a z czasem bedzie lepiej, to na takich zawodnikach należy zbudowac nowa Wisłe, ale głownym zagadnieniem, jakim sie należy zając to trener, który moim zdaniem spartolił ostatni mecz (nie przeczac,ze piłkarze grali fatalnie). Ten cytat jest jakże słuszny z otwartego listu Voigta: " Jedna z ostatnich decyzji - o powrocie Kasperczaka do Wisły - spowodowała szok w środowisku piłkarskim. Nie wiem, co Pan chciał przez taki manewr zyskać - chyba tylko osobistą satysfakcję za przeprosiny (przyszła koza do woza) - bo przyjmowanie ponownie trenera, którego czasy już minęły i którego wyniki pracy w Zabrzu dyskwalifikują, zakrawa w innym przypadku tylko na sabotaż. (...) Niech Pan zatrudni wreszcie profesjonalnego menadżera i trenera(...)" Jest to idealne okreslenie obecnej sytuacji, Kasperczak moze i był dobrym trenerem, ale teraz juz nie jest, siedzi w latach 90. z trenowaniem,a przyznajmy, że gdy Wisła biła sie z Schalke, Parma itd to wtedy mieli taką paczke, że i nawet per Majewski by ich doprowadził tam gdzie byli.
Warto podkreslic, ze obecne ruchy transferowe powodują,że na każda pozycje jest teraz 2-óch zawodników, co na pewno jest bardzo dobre i swiadczy o klasie drużyny, bo z obecnej ławki Wisły możnaby stworzyc zespół równorzędny do podstawowego składu. Nie zapominajmy, ze kilku zawodników dopiero co miesiac temu przybyło do klubu i nalezy dac im czas na zgranie sie, aklimatyzacje i po pewnym czasie mysle,że bedzie dobrze.
Co do tematu który 0czk0 poruszyles o 'młodych talentach Wisły' to z całym szacunkiem, ale Mączynski wchodził na kilkanascie minut w meczach ligowych i pokazywał sie po prostu ze słabej strony i tyle, nie mialby obecnie co robic w Wisle, chyba ze siedziec na trybunach.
Powtarzam pomysł na budowe wielkiej Wisły jest i to widac, nie w tym roku, ale mysle,ze jak sie trener zmieni (mam nadzieje,ze wykopia go po rewanzu) to Wisła ma szanse zbudowac druzyne na miare przynajmniej Ligi Europejskiej.
Brożek pokazał w jakiej jest dyspozycji, jak Azer go zrobił jak nie przymierzajac kumpla na podwórku.
Ta sławna strategia marketingowa Cracovii niestety nie daje efektów, a była ona tak zachwalana już rok temu, fakt sa młodzi zawodnicy wprowadzani, ale ci własnie młodiz zawodnicy w poprzednim sezonie grali jedna z najgorszych (jak nie najgorsza) piłke w lidze i to nie ja tak twierdze, ale ludzie, którzy temu klubowi kibicują od 30 lat.
Nie moge sie doczekac czerwca, kiedy zobaczysz tą swoją tabele może i nie z Wisłą na czele (ja moge poczekac na wielka Wisłe, teraz jest w budowie) ale na minimum 4 miejscu, a aby odnaleźĆ dobrze budowana Craxe bedzie trzeba spojrzec do tabeli I ligi na nastepny sezon.
Edit: Sparta to nie jest ta sparta co kiedyś, w meczu z Lechem zagrała fatalnie 70 minut Lech nie skorzystał i sie zemsciło, ciekawe jak bedzie w Poznaniu.
Ostatnio edytowane przez Wujek92 : 07-31-2010 - 12:49.
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-31-2010, 13:03
Mączyński jest zawodnikiem jakiego Wiśle brakuje bo Jirsak jest dobry podobnie jak Sobol ale w defensywie. Nie w kreowaniu ofensywy. I dlatego gra patałach Brożek paweł i emeryt Żurawski albo nieudacznik Boguski
Ciekawie zapowiada się rywalizacja świetnego Cikosa ze świetnym Saidi
Wisła ma w tej chwili Jovanica, Cikosa, Kowalskiego, Bunozę (dobry transfer nie zgadzam się z krytyką tego zawodnika) Sobola i Piotra Brożka. No i ewentualnie Diaz i Łobodziński i Jirsak. Reszta to albo niewiadoma (np nowi) albo patałachy.
Liga zapowiada sie ciekawie. Mocne będą: Polonia Warszawa (choć obawiam się że Bakero może polecieć) Lech, Jagiellonia i Legia, niespodzianką mogą być Widzew i Cracovia. Rozczarowaniem będzie Wisła i Ruch. Chorzowianom wróżę walkę przed spadkiem wraz z Arką która mimo wszystko ma ciekawy zespół oraz Zabrzem i Lechią.
A wracając do pucharów: rozmawiałem z pewnym graczem Wisły i mają postawione ultimatum więc o motywację w rewanżu nie będzie trudno. Ta wczorajsza rozmowa zmieniła moje stanowisko co do szans Wisły: brawo dla Cupiała pewnie się uda. Wisła powinna przejść Karabach bo inaczej ... będzie się działo. Twierdząc że nie przejdą rywala miałem głównie na myśli brak ambicji gwiazdeczek ale gdy sięga się im do portfeli i kontraktów (będą rozwiązane z niektórymi a wszyscy dołożą z własnej kieszeni za brak awansu) to ambicja się znajdzie.
Lech na pewno awansuje i trzymam kciuki za Jagę choć ich nie lubię to graja efektowna piłkę. Hermes stwierdził, że w tej chwili w Extraklasie zasługują na 5-6 miejsce i za to szacunek Hermi.
Ruch pogodził się ze stratą pucharów i stratą 2 mln przy organizacji meczów stąd sprzedaż Sobiecha i rozmowy z Cracovią o Pilarzu i z krakowskimi klubami o Sadloku. Bo Janoszka miał być w Pasach ale kontuzja zerwała rozmowy. Przyszła koza do woza ...
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-31-2010, 13:24
jestem strasznie Ciekawy tej tabeli w czerwcu,
moze oczko ze od swoich informatorow wiesz ze Cracovia jakies nowe anaboliki wynalazła i dlatego będą brylować
a Wisła jest puki co w przebudowie, poczekajmy na efekty wiosną
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-31-2010, 14:58
tak tak w zimie czekaliśmy na wiosnę wiosną na puchary teraz na wiosnę ... ja mogę czekać nawet na 2070 rok (obym dożył) ale czy kibice Wisły też? jak widać po kilku wypowiedziach prawdziwych kibiców Wisły - nie
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

07-31-2010, 15:22
Cytat:
Napisał 0czk0
tak tak w zimie czekaliśmy na wiosnę wiosną na puchary teraz na wiosnę ... ja mogę czekać nawet na 2070 rok (obym dożył) ale czy kibice Wisły też? jak widać po kilku wypowiedziach prawdziwych kibiców Wisły - nie
|
tobie nie jest zbytnio dobrze znany termin PRAWDZIWY KIBIC więc jak nie masz o czyms pojęcia to poprostu o tym nie mów,a jesli bawi cię człowieku bezsensowne rozkręcanie nagonki na ten czy inny klub to załóż sobie swój temat,a najlepiej forum tak abyśmy nie musieli patrzeć na twoją NIBY ogromną wiedze
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

08-01-2010, 19:38
Cytat:
Napisał 0czk0
|
Cytat:
Napisał Jozz
tobie nie jest zbytnio dobrze znany termin PRAWDZIWY KIBIC więc jak nie masz o czyms pojęcia to poprostu o tym nie mów,a jesli bawi cię człowieku bezsensowne rozkręcanie nagonki na ten czy inny klub to załóż sobie swój temat,a najlepiej forum tak abyśmy nie musieli patrzeć na twoją NIBY ogromną wiedze
|
tak My prawdziwi kibice musimy czekać z jesieni na wiosne a z wiosny na jesien zeby bylo lepiej bo WIERZYMY w swoją drużynę, a ty jako pseudo kibic, z wielkim ego, uwazającym sie za nie wiadomo jakiego specjaliste a nic nie znacząc tak naprawde musisz czekac na jakiekolwiek sukcesy swojej drużyny od 1948r.
Już nie mowie o Europejskich Pucharach które możecie pooglądać co najwyżej w telewizji z waszym "klubem" bo Intertoto i wasze żenujące wyniki w nim chyba nie nazwiemy niczym znaczącym.
Tak wiec tak jak ja pisalem wcześniej i tak jak pisal Jozz załóż sobie wlasne forum i tam pisz o tym co się nie udało tobie i twojemu klubowi a za co możesz być zawistny wobec innych.
I w tym temacie komentujemy konkretne fakty zwiazane z LM i LE a nie jakieś twoje chore przemyślenia co do Cupiała czy innych ludzi.
I jednak nie musisz zakładać wlasnego forum, na forum Cracovi znajdziesz pełno tak samo jak ty zakompleksionych kolegów zazdroszących WIśle sukcesów, piłkarzy czy stadionu, który nie musi być piękny, ale ważne że pomiesi ponad 2 razy więcej ludzi od was i bedzie posiadał porządne zaplecze.
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

08-01-2010, 20:07
Cytat:
Napisał 0czk0
Mączyński jest zawodnikiem jakiego Wiśle brakuje bo Jirsak jest dobry podobnie jak Sobol ale w defensywie. Nie w kreowaniu ofensywy. I dlatego gra patałach Brożek paweł i emeryt Żurawski albo nieudacznik Boguski
Ciekawie zapowiada się rywalizacja świetnego Cikosa ze świetnym Saidi
Wisła ma w tej chwili Jovanica, Cikosa, Kowalskiego, Bunozę (dobry transfer nie zgadzam się z krytyką tego zawodnika) Sobola i Piotra Brożka. No i ewentualnie Diaz i Łobodziński i Jirsak. Reszta to albo niewiadoma (np nowi) albo patałachy.
Liga zapowiada sie ciekawie. Mocne będą: Polonia Warszawa (choć obawiam się że Bakero może polecieć) Lech, Jagiellonia i Legia, niespodzianką mogą być Widzew i Cracovia. Rozczarowaniem będzie Wisła i Ruch. Chorzowianom wróżę walkę przed spadkiem wraz z Arką która mimo wszystko ma ciekawy zespół oraz Zabrzem i Lechią.
|
Jak juz wczesiej pisałem na miejsce Jirsaka powinien wskoczyc nowo kupiony Niemiec, który jak sam twierdził najlepiej czuje sie w srodku, a z racji tego,ze jest to napastnik/pomocnik to tymbardziej pasuje on na pozycje zawieszonego pod napastników ofensywnego pomocnika.
Jeżeli za dobrego piłkarza uważasz Kowalczyka to widze,ze mamy zgoła odmienne zdanie na temat tego zawodnika, gdyz ja sadze,ze gorszego obroncy ze świeczką szukac nawet w naszej lidze (no moze Sadlok). Kolejny Twoim zdaniem gwiazdor Łobodziński? Chyba inne mecze oglądamy.
Polonia dopiero co cokolwiek kupiła, wiec nie bedzie mocna na tyle mocna by wejsc do gry o mistrzostwo, pozostanie przynajmniej jeszcze ten sezon wielka trójka Wisła, Legia, Lech i oni sie beda bic o mistrzostwo. Ruch powalczy o miejsca 5-10 a nie spadnie, sa druzyny znacznie gorsze od niego w lidze.
Co do tych 'niespodzianek' z Widzewem sie zgodze, ale nie wiem czemu ciagle na siłe chcesz mówic, ze Cracovia cos zdziała w tej lidze? Chyba,ze za niespodzianke uznajemy to, że nie spadna z ligi to tak...
Wracajac do głownego watku pucharów to tak jak juz mówiłem - Lech remis (odpada), Jaga przegrywa (odpada), Ruch przegrywa (odpada), Wisła (wielka niewiadoma, moze postraszenie cos da) jako kibic pozostaje mi wierzyc w zryw.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

08-01-2010, 20:42
Po pierwsze nie Kowalczyk tylko Kowalski. Po drugie Mateusz jest jednym z najlepszych defensorów w lidze i w tym sezonie sie o tym powinniśmy przekonać. Po trzecie Łobo jest bardzo dobrym graczem i gdyby nie zawiść kilku osób grałby ciągle a co za tym idzie forma byłaby wysoka.
A co do Cracovii zobaczysz Wujku że osiągnie w tym sezonie sukces.
Tylko Ruch odpadnie
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

08-02-2010, 00:54
Łobo jest bardzo dobrym graczem?
on jak na skrzydłowego to ma tylko wrzutki dobre, nic więcej.
nie ma szybkosci, przebojowości zwodów i jest slaby
przez zawisc innych ludzi gra zle? w zeszłym sezonie gral wystarczajaco i nic nie pokazywal ponad swoja norme
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

08-02-2010, 10:27
Tak już słyszałem tą gadke o Łobodzinskim, który podobno gra źle bo mu ludzie cisną. Moim zdaniem to jakas głupota, w Zagłebiu grał na prawde nieźle, o ile nie najlepiej z druzyny, ale od czasu przenosin do Wisły jest on tragicznie słaby i tu nie chodzi o to,że mu kibice cisną tylko o to,ze zasłużył na te pociski. Przegrał praktycznie cały sezon o ile dobrze pamietam jak przyszedł z Zagłebia, Skorża stawiał bardziej na niego aniżeli na Kirma i co pokazał Łobo? Nic, kompletnie nic, dno i pół metra mułu. Bez szybkości, przebojowosci, pomysłu na rozegranie akcji i dryblingu, czyli z niego taki skrzydłowy jak z Kasperczaka dobry trener.
Kowalski niestety (na szczescie) nie pokaze nam swoich umiejetnosci, bo przyjdzie Honduranin i wraz z tym nowym Bunozą bedzie tworzyc srodek obrony, ewentualnie do tego dochodzi Cleber, Kowalski ławka i bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez Wujek92 : 08-02-2010 - 10:29.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

08-02-2010, 16:18
a kto powiedział że w stosunku do Łobo miałem na myśli kibiców ?
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Senior Member
|

08-02-2010, 17:34
Ja słyszałem o kibicach,ze to przez to ze zostaje wygwizdywany na meczu, moze i działacze nie wiem - skoro nie pokazał niczego przez cały sezon i poszła na niego fala krytyki po której nie potrafi sie podnieść to tylko swiadczy o słabosci tego zawodnika.
"Sparta Praga, rywal Lecha w eliminacjach do Ligi Mistrzów, w niedzielę przegrała drugi ligowy mecz. - To zawstydzające - mówi Erich Brabec. - Po prostu jesteśmy w takiej dyspozycji - dodaje Jozef Chovanec." - wywiad z onet.pl - jeżeli Lech nie wygra z tak dysponowana Spartą to ja już nie wiem, kogo by musili trafic,zeby przejsc dalej.
Ostatnio edytowane przez Wujek92 : 08-02-2010 - 21:52.
|
|
|
|
 |
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady Postowania